Cannondale chce Sagana aj naďalej, pomôžu Rusi

Peter Sagan
Peter Sagan (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|10. okt 2013 o 13:16

Tím Cannondale je blízko k podpisu novej sponzorskej zmluvy. Ročne sa rozpočet tímu môže zvýšiť až o šesť miliónov eur.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

BRATISLAVA. Ruský bankár Oleg Tinkov je veľkým fanúšikom cyklistiky. Založil tím Kaťuša, potom sponzoroval dánsky tím Saxo s Albertom Contadorom.

Jeho výkony na Tour de France ho však rozhnevali. „Nejazdí tak dobre ako je platený. Je bohatý a málo hladný po úspechu. Musí viac makať,“ napísal Tinkov na twitteri počas Tour.

Teraz sa rozhodol svoju podporu presunúť. Podľa správ cyclingnews je takmer isté, že šesť miliónov eur od Tinkoff bank dostane v budúcej sezóne tím Cannondale s Petrom Saganom.

„Rokujeme s pravdepodobným sponzorom, ale zatiaľ nemôžeme nič povedať, keďže nie sme tak ďaleko. Tinkoff by mohol byť jedným z nich. Uvidíme,“ povedal manažér tímu Cannondale Roberto Amadio.

Vyšší rozpočet by mal pomôcť udržať Petra Sagana. Zmluva mu platí aj v budúcej sezóne. Výška kontraktu nie je známa.

„S pozíciou superhviezdy rastie aj jeho príjem, ktorý dosiahne niekoľko miliónov ročne,“ píše velonews. „Vo WorldTour je osemnásť tímov a Sagana by chceli mať všetci. Strhne sa bitka o jeho služby. Sám sa bude musieť rozhodnúť, kde bude jazdiť,“ vraví šéf Cannondalu Amadio.

V tomto tíme ešte pod názvom Liquigas debutoval Peter Sagan v roku 2010. Šéfovia veria, že práve roky spolupráce im pomôžu slovenského majstra udržať.

„Vyrástol u nás. Tím budujeme preňho. Som si istý, že môže zostať u nás.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Cannondale chce Sagana aj naďalej, pomôžu Rusi