Hrivík nestihne začiatok sezóny. Calgary ho umiestnilo na listinu zranených hráčov

Marek Hrivík (v modrom) dlho čakal na svoju šancu. Napokon sa jej konečne dočkal a zahral si v prestížnej NHL.
Marek Hrivík (v modrom) dlho čakal na svoju šancu. Napokon sa jej konečne dočkal a zahral si v prestížnej NHL. (Autor: TASR)
TASR|4. okt 2017 o 08:02

Slovenský hokejista sa klubu upísal v lete.

CALGARY. Slovenský hokejista Marek Hrivík začne sezónu na listine zranených hráčov, na ktorú ho v utorok umiestnilo vedenie Calgary Flames.

Dvadsaťšesťročný útočník, ktorý sa v lete upísal Flames ako voľný hráč, už predtým trénoval v kanadskom klube iba bezkontaktne. Informoval o tom portál cbssports.com.

Predstavitelia Calgary neuviedli druh ani rozsah Hrivíkovho zranenia, ani či je dôvodom jeho absencie tvrdý zákrok Jacoba Troubu z nedávneho prípravného zápasu s Winnipegom.

Obranca Jets nešetrne zasiahol Hrivíka ramenom do hlavy po tom, čo už slovenský útočník na útočnej modrej čiare odohral puk. Účastník MS 2014 odohral za Calgary počas prípravy tri stretnutia, v ktorých nebodoval.

Hrivík sa snaží vybojovať miesto v zostave Flames po tom, čo neúspešne skúšal preraziť do slávnej profiligy v organizácii New Yorku Rangers. V drese Rangers odohral iba 21 zápasov, v ktorých si pripísal tri asistencie.

S Calgary sa ako neobmedzený voľný hráč dohodol na ročnej dvojcestnej zmluve. Keď sa uzdraví, podľa cbssports.com ho Flames pošlú rozohrať sa na farmu do AHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hrivík nestihne začiatok sezóny. Calgary ho umiestnilo na listinu zranených hráčov