Čakvetadzeovej séria pokračuje, V. Williamsová hľadala vinníka

SITA|4. aug 2007 o 18:13

SAN DIEGO 4. augusta (SITA) - Magnetom piatkových štvrťfinálových stretnutí na tenisovom turnaji WTA Tour Acura Classic (Tier I, dotácia 1,34 milióna USD, tvrdý povrch Deco Turf II) v kalifornskom San ...

SAN DIEGO 4. augusta (SITA) - Magnetom piatkových štvrťfinálových stretnutí na tenisovom turnaji WTA Tour Acura Classic (Tier I, dotácia 1,34 milióna USD, tvrdý povrch Deco Turf II) v kalifornskom San Diegu bol súboj dvoch ostatných premožiteliek Slovenky Daniely Hantuchovej - domácej Venus Williamsovej a Rusky Anny Čakvetadzeovej. Favorizovaná Američanka ako desiatka žrebu prehrala s treťou nasadenou 7:6 (5), 6:7 (3), 2:6, keď sa v úvodnom sete dostala zo stavu 2:5 a odvrátila dva setbaly, ale v strednej časti premrhala náskok 5:3 a vlastný mečbal premrhala dvojchybou.

"Pozerám sa, koho by som mohla obviniť - hocikoho," trochu silene sa zasmiala wimbledonská šampiónka na úvod tlačovej konferencie po zápase, ktorý bol reprízou nedávneho v rámci semifinále Pohára federácie. Spojené štáty doma prehrali 2:3, keď im nepomohol ani triumf V. Williamsovej nad Čakvetadzeovou 6:1, 6:4. Bývalá svetová jednotka v roku 2005 verejne vyhlásila, že po londýnskom trávnatom vrchole nebude pred US Open Series hrať Pohár federácie i americkú profesionálnu Svetovú ligu tímov (WTT), napokon však zostala loajálna ku kapitánke fedcupového družstva USA Zine Garrisonovej a "nezradila" ani spoluzakladateľku a komisárku WTT Billie Jean Kingovú. "Asi sa musím od Oprah Winfreyovej naučiť hovoriť nie," pridala 6-násobná grandslamová šampiónka ďalší bonmot.

Hlavou krútila aj Čakvetadzeová, ktorá od 15. júla a spomenutej prehry ťahá sériu 12 triumfov. Držiteľka júlových titulov z Cincinnati a Stanfordu vyhlásila: "Toto je najväčšie víťazstvo mojej doterajšej kariéry. Bojovala som až do konca. Zdolať Venus na domácej pôde, v tom sú obsiahnuté silné emócie, ale musím vyzdvihnúť publikum, ktoré voči mne nebolo nejaké nepriateľské a dokázalo ma oceniť." Dvadsaťročná Moskovčanka, ktorá figuruje na 6. priečke v počítačovom poradí, sa v sobotňajšom semifinále stretne s krajankou Mariou Šarapovovou, v San Diegu obhajkyňou titulu, proti ktorej má výrazne nepriaznivú bilanciu 0:4.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Čakvetadzeovej séria pokračuje, V. Williamsová hľadala vinníka