C. Ronaldo definitívne iba divákom baráže

SITA|11. nov 2009 o 11:14

Utorkové lekárske vyšetrenia v Lisabone definitívne vylúčili možnosť, že by Cristiano Ronaldo nastúpil za portugalskú reprezentáciu v dvojici barážových zápasov o postup.

LISABON. Utorkové lekárske vyšetrenia v Lisabone definitívne vylúčili možnosť, že by Cristiano Ronaldo nastúpil za portugalskú reprezentáciu v dvojici barážových zápasov o postup na futbalové majstrovstvá sveta do Juhoafrickej republiky s Bosnou a Hercegovinou.

Pravý členok krídelníka Realu Madrid stále nie je v takom stave, aby mohol v sobotu 14. v Lisabone a v stredu 18. novembra v Zenici zasiahnuť do bojov o MS 2010. "Hráč sa nemôže pripravovať s tímom na barážové stretnutia," konštatovala Portugalská futbalová federácia. Jeden z najlepších futbalistov planéty sa zranil 30. septembra v zápase Ligy majstrov s Olympique Marseille a jeho členku neprospel ani štart v zápase kvalifikácie MS 2010 proti Maďarsku (10. októbra), ktorý však nedohral. Odvtedy sa na trávnikoch neukázal.

"Cítim neskutočnú bezmocnosť, že nemôžem pomôcť Portugalsku v takýchto kľúčových chvíľach. Sľubujem, že prídem v sobotu do Lisabonu, aby som podporil svojich spoluhráčov aspoň z hľadiska. Som si istý, že sa prejaví naša kvalita a v šatni spoločne oslávime úspešný prvý krok na ceste do JAR," povedal Ronaldo.

Ľútosť nad situáciou vyjadril aj jeho klubový tréner v Reale Manuel Pellegrini: "Nemám radosť z toho, že trpí portugalská reprezentácia aj hráč samotný. Ale Ronaldo dlho netrénoval a stále cíti bolesť."

Nachádzate sa tu:
Domov