Bývalý futbalista I. Mráz si prevzal Strieborné kruhy SOV

SITA|14. júl 2008 o 13:53

BRATISLAVA 14. júla (SITA/SOV) - Člen strieborného tímu futbalistov ČSSR na olympijských hrách 1964 v Tokiu a najlepší strelec olympijského turnaja (6 gólov v 6 zápasoch) Ivan Mráz prevzal počas svojej ...

BRATISLAVA 14. júla (SITA/SOV) - Člen strieborného tímu futbalistov ČSSR na olympijských hrách 1964 v Tokiu a najlepší strelec olympijského turnaja (6 gólov v 6 zápasoch) Ivan Mráz prevzal počas svojej návštevy rodnej krajiny od prezidenta Slovenského olympijského výbor (SOV) Františka Chmelára ocenenie Strieborné kruhy SOV. Toto vyznamenanie mu SOV udelil už v roku 2003, ale na stretnutie slovenských olympijských medailistov v Stupave vtedy neprišiel a doteraz nebola príležitosť, ako mu ho oficiálne odovzdať. Mráza vyznamenanie veľmi potešilo. "Je krásne, také pekné som hádam ešte nevidel," povedal šesťdesiatsedemročný rodák z Levoče. Na saku sa mu pritom skvel strieborný olympijský odznak medailistu z Tokia. "Ten sme dostali spolu s medailami a ja ho s hrdosťou všade nosím. Čosi olympijské mám aj po tých rokoch stále v srdci," doplnil strieborný medailista z Tokia 1964.

Ivan Mráz na Slovensku nežije už od roku 1963, keď prestúpil do Sparty Praha (získal s ňou tri tituly majstra ČSSR a futbalovú kariéru v nej zakončil v sezóne 1971/72), a hoci neskôr strávil sedem rokov ako spravodajca ČTK v Ríme a už 16 rokov žije v latinskoamerickej Kostarike, hovoril po slovensky úplne spisovne a bez akéhokoľvek cudzieho akcentu. "Neviem, ako je to možné, veď žijem s Kostaričankou a doma po slovensky vôbec nehovorím," prezradil Ivan Mráz. Na pôde SOV sa pochválil, že najnovšie sa venuje nielen futbalu (v kostarickom Beléne je šéfom futbalovej školy, ktorej frekventanti sú momentálne na Slovensku v rámci zájazdu po strednej Európe), ale aj zimným športom - pred dvoma mesiacmi sa stal prezidentom Kostarickej federácie zimných športov.


Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Bývalý futbalista I. Mráz si prevzal Strieborné kruhy SOV