Bayern vstúpil do novej sezóny úspešne, doma porazil Hoffenheim

Bayern oslavuje triumf v prvom kole.
Bayern oslavuje triumf v prvom kole. (Autor: TASR/AP)
TASR|24. aug 2018 o 22:54

Mníchovský klub bojuje o siedmy titul v sérii.

MNÍCHOV. Futbalisti Bayernu Mníchov, usilujúci sa získať siedmy majstrovský titul v sérii, vstúpili do novej sezóny najvyššej nemeckej súťaže víťazne.

V piatkovom otváracom súboji Bundesligy 2018/2019 zdolali v domácej Allianz Arene TSG 1899 Hoffenheim 3:1.

Na gól Thomasa Müllera z 23. minúty síce odpovedal po prestávke maďarský útočník v službách hostí Adam Szalai, no obhajca v závere strhol víťazstvo na svoju stranu.

Víťazný gól Bavorov strelil v 79. minúte z pokutového kopu poľský kanonier Robert Lewandowski a triumf spečatil v 90. minúte striedajúci Arjen Robben.

Bundesliga - 1. kolo:

Bayern Mníchov - TSG 1899 Hoffenheim 3:1 (1:1)

Góly: 23. Müller, 79. Lewandowski (z 11 m), 90. Robben - 57. Szalai

"Naše dvojgólové víťazstvo považujem za zaslúžené. Myslím si, že diváci si užili veľa zábavy. V prvom polčase sme dominovali a súpera sme nepustili do žiadnych šancí. Hoffenheim nám však na začiatku druhého dejstva narobil problémy a od 46.-70. minúty hral veľmi dobre. Teší ma, že sme v závere strelili dva góly, dobrý vstup do sezóny je vždy dôležitý," uviedol Kovač pre oficiálnu webovu stránku Bayernu.

Podľa slov Müllera mohli domáci rozhodnúť o zisku troch bodov už v prvom polčase.

"Eliminovali sme dvoch najnebezpečnejších hráčov Hoffenheimu a vypracovali sme si dostatok vyložených príležitostí, premenili sme však iba jedinú. Myslím si, že na úvod sezóny to bol veľmi kvalitný zápas. Ak by mal každý bundesligový duel takýto drajv, nikto by sa nemohol sťažovať a fanúšikovia by odchádzali zo štadiónov spokojní."

Tréner Hoffenheimu Julian Nagelsmann kritizoval verdikt hlavného rozhodcu, ktorý odpískal v prospech Bayernu pokutový kop.

"Z môjho pohľadu to nebola penalta. Škoda, že v prvom polčase sme nehrali tak, ako sme si predsavzali. Držanie lopty bolo jasne v prospech Bayernu. V druhom polčase sme dostali Bayern pod obrovský tlak a zaslúžene sme vyrovnali. V záverečných 20 minútach však akoby nám došiel dych."

V sobotu Bayern oznámil, že Francúz Kingsley Coman bude chýbať tímu niekoľko týždňov. Coman sa zranil v závere prvého polčasu po nešetrnom zákroku Nica Schultza.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Bayern vstúpil do novej sezóny úspešne, doma porazil Hoffenheim