Šťastný: Štart Černáka v Košiciach by bola úžasná správa

Košickí hokejisti začnú opäť trénovať v stredu.
Košickí hokejisti začnú opäť trénovať v stredu. (Autor: TASR)
TASR|13. okt 2020 o 19:45

V kontakte sú s Jurčom, Marinčinom a Jarošom.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice by mohli odohrať svoj prvý zápas extraligovej sezóny v nedeľu 18. októbra vo Zvolene proti Banskej Bystrici.

Opätovné testovanie na Covid-19 ukázalo, že 85 percent z pôvodne pozitívne testovaných malo po 10-dňovej karanténe už negatívne výsledky.

"Od stredy (14. októbra, pozn. red.) sa približne 15 hráčov zapojí do tréningového procesu. Nechceme ich dopĺňať o mladíkov z juniorky, aby nedochádzalo k miešaniu veľkého množstva hráčov. Skôr chceme vytvoriť akúsi bublinu," prezradil športový riaditeľ a zároveň hlavný tréner Jan Šťastný.

Hráči by mali mať protilátky na tri mesiace

Košičania sa zapoja do tréningového procesu po priaznivej správe od klubového lekára.

"Máme informáciu, že 85 percent z hráčov, ktorí mali Covid-19, je už negatívnych. Od stredy sa chceme vrátiť na ľad a pripraviť sa na ďalší priebeh tejto zvláštnej sezóny. Dôležité je, že môžeme pokračovať v práci. Klubový lekár nám vravel, že ak máme premorených približne 85 percent tímu, dotknutí hráči by mali mať protilátky približne na tri mesiace," poznamenal Šťastný.

Košičania doteraz neodohrali ako jediný extraligový tím ani jeden zápas v novom ročníku.

To by radi zmenili v nedeľu, keď je na programe 6. kolo. V ňom by mali nastúpiť proti Banskej Bystrici.

"Zo športového i zdravotného hľadiska by bolo ideálne, keby hráči ešte 14 dní trénovali. Nikto však nevie, čo sa bude diať o dva-tri týždne. Povedali sme si, že nebudeme čakať, hoci asi nebudeme v optimálnej pohode. Musíme hrať a zápas chceme odohrať aj v prípade, že by sme naň išli v oklieštenej zostave," uviedol Šťastný.

S Jurčom sú v úzkom kontakte

Podľa neho by bolo ideálne testovať členov tímu približne raz do týždňa a nie pred každým zápasom.

"Podľa nás by bolo ideálne otestovať sa v piatok ráno a následne na jeden test odohrať zápasy v piatok, nedeľu a utorok. Na rovinu však hovorím, že ak bude nariadené testovanie pred každým zápasom a vďaka tomu budeme môcť hrať a živiť rodiny, tak do toho pôjdeme," povedal Šťastný, ktorý patril k hŕstke negatívne testovaných členov tímu.

V pozícii športového manažéra a trénera HC Košice je v kontakte aj s viacerými hráčmi, ktorí by sa mohli rozohrať práve v jeho tíme.

Ide najmä o košických rodákov, ktorí by v ďalšom priebehu sezóny zamierili do zámorských súťaží.

"S Tomášom Jurčom sme v úzkom kontakte od našej návštevy v Edmontone počas minulej sezóny. O Martinovi Marinčinovi som sa rozprával s jeho otcom, ktorý u nás pôsobí ako tréner. Na tému prípadného štartu v košickom drese som sa rozprával aj Christiánom Jarošom. Títo traja odo mňa počuli, že v prípade ich záujmu majú u nás otvorené dvere," naznačil Šťastný.

"Prípadný štart Erika Černáka by bola úžasná správa, ale uvidíme, ako to bude. Hráči riešia svoje kontrakty, podliehajú určitým pravidlám. Možno ich kluby prejavia podobný záujem ako Calgary Flames, ktoré chcelo, aby sa Martin Pospíšil rozohral," doplnil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Šťastný: Štart Černáka v Košiciach by bola úžasná správa