Budaj bude v sezóne premiérovo chytať

Peter Budaj
Peter Budaj (Autor: TASR/AP)
SITA|23. okt 2009 o 11:31

Hokejový brankár Peter Budaj dostane v piatok večer prvú šancu v tomto ročníku zámorskej NHL.

DENVER. V doterajších ôsmich stretnutiach ho nepustil do bránky Colorada Craig Anderson. Realizačný tím Avalanche sa však v súboji s Carolinou rozhodol nechať Andersona oddychovať a šancu dostane Budaj.

"Myslím si, že prišiel správny čas postaviť do bránky Petra a dať Craigovi voľno. Anderson má dobrú formu, ale každý tu verí aj Petrovi. Odohrá veľmi dobrý zápas," poznamenal pre Denver Post tréner Avalanche Joe Sacco.

Budaj bol jednotkou Colorada v úvode uplynulých dvoch sezón. Vo forme sa v ostatných dňoch udržiaval na tréningoch s koučom brankárov Jocelynom Thibaultom. Anderson by sa do bránky Avalanche mal vrátiť v sobotu proti Detroitu.

Sekera sa už cíti lepšie

Hokejový obranca Andrej Sekera sa zotavuje zo zranenia rebra, ktoré utrpel 10. októbra v súboji NHL s Nashvillom.

"Už sa cíti lepšie, ale ešte nemôže trénovať," povedal pre Olean Times Herald tréner Sabres Lindy Ruff. Sekera mal podľa pôvodných prognóz vynechať minimálne dva týždne.

Pauza sa však pravdepodobne ešte natiahne. Slovenský zadák odohral v tejto sezóne za Buffalo zatiaľ tri zápasy, v ktorých nebodoval. Na svojom konte má mínusový bod, tri strely na bránku a dve trestné minúty.

Halák robí vrásky na čele Martina

Výborné výkony slovenského brankára Jaroslava Haláka a nestabilná forma Kanaďana Careyho Pricea spôsobujú trénerovi hokejového Montrealu Jacquesovi Martinovi vrásky na čele. V Canadiens by najradšej mali za jednotku talentovaného Kanaďana, ktorý však nepodáva očakávané výkony. Halák vychytal vo štvrtok pre Montreal prvé víťazstvo v tejto sezóne v riadnom hracom čase, "Habs" zdolali New York Islanders 5:1.

Pred dvoma dňami pomohol ukončiť päťzápasovú šnúru Canadiens bez výhry, keď uspel v nájazdovom súboji s Atlantou (2:1 po sam. nájazdoch). Ďalší zápas odohrá Montreal v sobotu proti New York Rangers a Martin má dilemu, koho postaviť. Price totiž nemá najlepšie štatistiky, zo šiestich zápasov vyhral iba dva, má priemer 3,36 inkasovaného gólu na stretnutie a 88,6 % úspešnosť zákrokov.

"Keď sa rozhodujem o brankároch, zvyčajne čakám na noc pred zápasom. Pred spaním mám najlepšie myšlienky," povedal po zápase s Islanders Martin.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Budaj bude v sezóne premiérovo chytať