Buchtu skúšal ruský Spartak Nalčik

SITA|20. dec 2008 o 17:00

Brankár corgoňligového futbalového klubu Tatran Prešov Miloš Buchta by mohol od januára budúceho roka pôsobiť v ruskej najvyššej súťaži.

PREŠOV. Brankár slovenského corgoňligového futbalového klubu 1. FC Tatran Prešov Miloš Buchta by mohol od januára budúceho roka pôsobiť v ruskej najvyššej súťaži.

Dvadsaťosemročný český gólman totiž absolvoval týždňovú skúšku v ruskom tíme Spartak Nalčik, ktorý bol na sústredení v tureckej Antalyi. „Išlo o akýsi prípravný kemp, do ktorého dostalo pozvanie trinásť hráčov. V tréningoch sme sa zamerali najmä na rýchlosť a obratnosť. Každý pohyb na trávniku snímali tri kamery. Zažil som tak vo futbale niečo nové,“ cituje sobotňajšie vydanie denníka Šport slová bývalého hráča Olomouca, Ostravy či Trenčína.

O tom, či sa Miloš Buchta napokon v zimnom prestupovom období presunie do Ruska, sa pravdepodobne rozhodne začiatkom januára. Okrem brankára Prešova skúšal Nalčik ešte jedného gólmana. "Pri rozlúčke nám povedali, že si podrobne rozanalyzujú videozáznamy z trénovania a potom sa rozhodnú, kto mužstvo posilní. Mne tréner Jurij Krasnožan navyše pošepkal, aby som sa učil ruštinu,“ dodal Miloš Buchta.

Nachádzate sa tu:
Domov