Britský súd poslal za mreže 11 chuligánov Rangers

SITA|3. sep 2010 o 20:30

Britský súd v piatok poslal za mreže jedenástich fanúšikov škótskeho klubu Glasgow Rangers, ktorí sa podľa slov hlavného sudcu počas finále Pohára UEFA 2007/2008 postarali o veľký chaos nielen na štadióne ale aj v centre mesta na severozápade Anglicka

LONDÝN. Britský súd v piatok poslal za mreže jedenástich fanúšikov škótskeho klubu Glasgow Rangers, ktorí sa podľa slov hlavného sudcu počas finále Pohára UEFA 2007/2008 (hralo sa na štadióne Manchestru City) postarali o veľký chaos nielen na štadióne ale aj v centre mesta na severozápade Anglicka. Tisíce fanúšikov zvádzali s policajnými zložkami súboje v uliciach mesta viac ako päť hodín, pričom dvaja príslušníci vyviazli z celého incidentu s ťažkými poraneniami.

"Počas tohto zápasu bola v pohotovosti aj poriadková polícia, pripravení sme boli aj na najhoršie. To, čo sa v ten večer stalo, však bola snáď najhoršia noc v histórii Manchestru. Množstvo napáchaných škôd, špina a množstvo odpadkov, to bol výsledkov vyčíňania chuligánov," povedal sudca. Vo finálovom súboji bol súperom škótskeho veľkoklubu, do ktorého prišiel v lete na hosťovanie aj slovenský reprezentant Vladimír Weiss ml., ruský gigant Zenit Petrohrad, ktorého dres si v súčasnosti oblieka ďalší nominant Vladimíra Weissa st. v slovenskom výbere Tomáš Hubočan.

Nachádzate sa tu:
Domov