Britská polícia zatkla 11 fanúšikov Rangers

SITA|15. máj 2008 o 21:14

LONDÝN 15. mája (SITA, AFP) - Britská polícia vo štvrtok obvinila z výtržností 11 fanúšikov škótskeho futbalového klubu Glasgow Rangers. Tí si v uliciach Manchestru vybíjali svoju frustráciu z premárnenej ...

LONDÝN 15. mája (SITA, AFP) - Britská polícia vo štvrtok obvinila z výtržností 11 fanúšikov škótskeho futbalového klubu Glasgow Rangers. Tí si v uliciach Manchestru vybíjali svoju frustráciu z premárnenej šance na zisk Pohára UEFA 2007/2008, keď ich obľúbený klub prehral s ruským Zenitom Petrohrad 0:2. Na ich výtržnosti reagoval aj britský ministerský predseda Gordon Brown, ktorý odsúdil správanie priaznivcov Rangers a označil ich za "hanbu" futbalu.

Päťdesiatsedemročný premiér, ktorý je rodený Glasgowčan, tiež naznačil, že tieto násilnosti môžu ohroziť šance Angličanov zorganizovať svetový šampionát v roku 2018. Priaznivci protestantského klubu sú obvinení z verejných násilností a útoku na verejných činiteľov. Škóti sú tiež pravdepodobne zodpovední za dobodanie fanúšika víťazného ruského tímu. Výtržnosti sa odohrali najmä v centre mesta, kde zlyhala jedna z obrazoviek a nespokojní fanúšikovia pod vplyvom alkoholu začali hádzať do techniky pivové fľaše. Pri zásahoch sa zranilo najmenej 15 policajtov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Britská polícia zatkla 11 fanúšikov Rangers