Vysvetlil pozadie sporu. Brichta: Chcel som len rovnaké peniaze, ako mal súper

Leo Brichta.
Leo Brichta. (Zdroj: OKTAGON MMA)
SvetMMA|14. nov 2021 o 12:53 (aktualizované 14. nov 2021 o 12:57)

Vyjadril sa k prestupu do novej organizácie.

Čoskoro tomu bude už mesiac, čo sa na domácej scéne zmiešaných bojových umení rieši kauza odchodu elitného českého bojovníka Lea Brichtu do novej organizácie RFA.

Mnohými prepieraný spor medzi Brichtom a jeho dlhoročným zamestnávateľom, najväčšou československou organizáciou Oktagon MMA, by sa mal v súčasnej chvíli v rukách právnikov oboch zainteresovaných strán.

To ale nezabránilo Brichtovi sa ku konfliktu vyjadriť na sociálnej sieti Instagram.

Zástupca klubu PriMMat gym sa pritom naposledy predstavil na septembrovom podujatí Oktagon 27 v Prahe.

Vo vyjadrení hovorí 23-ročný bojovník pozadí sporu s organizáciou. Ten podľa jeho slov začal nespokojnosťou s vyplatenými peniazmi. Brichta argumentuje tým, že chcel len dostávať rovnaké peniaze, aké boli vyplatené jeho súperovi.

Chcel by som sa len narýchlo vyjadriť k Oktagonu. Väčšinou, ako hovorím, bolo všetko v pohode, dokonca projekt Oktagon Underground bola jedna z mojich najobľúbenejších akcií v živote.

Ale teraz pred posledným zápasom tu boli nejaké finty, hovorilo sa, že som odmietol zápas, čo nie je pravda. Povedal som, že zápas vezmem, ale chcem za neho dostať viac peňazí. Neviem, prečo by som mal zápasiť za zhruba 3000 eur, keď súper dostane viac než dvojnásobok.

Takže som povedal, že chcem rovnaké peniaze, čo samozrejme nevyšlo a priviezli mi toho súpera. Asi sa počítalo s tým, že mňa ten Francúz porazí, alebo neviem čo, ale nestalo sa tak. Naraz po zápase prišli za mnou, že keď podpíšem novú zmluvu, tak dostanem už za ten zápas, za Lapilusa peniaze z novej zmluvy. To sa predsa nerobí po zápase nie?,“ povedal talentovaný mladík, ktorý je v súčasnosti na vlne piatich výhier.

Brichta rovnako nechápe, prečo mu zo strany mnohých býva vyčítané jeho správanie, keď ako vraví, s ním nikdy nebol problém.

Prestup do novej organizácie RFA je podľa neho logickým krokom, keďže mu jej vedenie ponúklo vyhovujúce finančné podmienky.

Prečo som nedostal novú zmluvu už predtým zápasom? Takéto správanie ma dosť nazlostilo, mám v Oktagone asi desať zápasov a neviem prečo sa na mňa takto kydá hnoj. Prečo sa ku mne niekto tak správa, neviem vlastne ani prečo. Pritom som bol vždycky v pohode, myslím, že s komunikáciou nebol nikdy problém.

Vlastne ešte jeden zápas mi v Oktagone ostáva, tak neviem, ale ja som pripravený zápasiť. S RFA som bol len dohodnutý na tom, že keď skončím v Oktagone, tak pôjdem tam. Ponúkli mi nové podmienky, také, aké sa mi pozdávali. Budem tam mať aj nový managment, takže celkovo sa mi ten koncept páčil,“ zakončil.

Otázkou ostáva, ako na slová Brichtu zareaguje organizácia Oktagon MMA. Zo súčasnej zmluvy ostáva českému zápasníkovi odzápasiť už len jediný súboj, avšak celá situácia vyzerá byť zamotanejšia.

Vedenie organizácie sa už v posledných dňoch k sporu nevyjadruje, no ako povedal naposledy jeden z promotérov Ondřej Novotný, vec je v rukách ich právnikov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Vysvetlil pozadie sporu. Brichta: Chcel som len rovnaké peniaze, ako mal súper