UFC: Ohňostroj plný úderov. Holloway a Rodriguez si nič nedarovali

Max Holloway.
Max Holloway. (Zdroj: MMAJunkie)
SvetMMA|14. nov 2021 o 02:25 (aktualizované 14. nov 2021 o 02:30)

Hlavný zápas splnil očakávania.

LAS VEGAS. V sobotu sa v Nevadskom centre Apex odohral ďalší zo série turnajov UFC.

Na oko menšie podujatie americkej organizácie priniesli prekvapivo skvelú atmosféru a špičkové výkony bojovníkov.

V hlavnom dueli večera sa stretli bývalý šampión perovej váhy Max Holloway a trojka divízie Yair Rodriguez.

Aj keď prvotné kurzy stávkových kancelárií do role jasného favorita postavili Hollowaya, ako ukázal samotný súboj, Rodriguez nebol rozhodne v oktagone len druhým bojovníkom do počtu.

Počas dvadsiatich piatich minút si prišli na svoje všetci fanúšikovia zmiešaných bojových umení. Zatiaľ čo sa Holloway predstavil s klasickou nátlakovou hrou s mnohými údermi, jeho mexický protivník stavil na základy z taekwonda.

Presnejšie išlo o rôzne variácie kopov doplnené nezvyčajnými technikami lakťov. V obrane proti početným úderom súpera použil efektné boxerské úhyby.

V prvých dvoch kolách boli calf kicky na prednú nohu Hollowaya hlavnou zbraňou Rodrigueza.

29-ročný Havajčan naopak doplnil k fenomenálnemu postoju aj prácu na zemi, kde v neskorších kolách bol viackrát blízko ukončenia celého duelu.

Proti bol Rodriguez, ktorý hoci vyzeral na tvári značne zničený, každú sekundu zápasu bol plne pri vedomí a nedovolil Hollowayovi poľaviť z pozornosti.

Výhru si napokon po piatich kolách odniesol Max Holloway. Rodrigueza porazil na body v pomere 49:46,48:47,48:47.

Max Holloway po zápase.
Max Holloway po zápase. (Zdroj: MMAJunkie)

„Všetok rešpekt Yairovi. Tento chlap je skvelý. Jeho box je fakt dobrý. Hýbe sa ako boxer, ale potom tam začne hádzať lakte. Práve preto som s ním chcel zápasiť.

Uvidíme, čo bude. Mám tam výhru nad šampiónom ľahkej váhy (Charles Oliveirom), je tam Alexander Volkanovski. V hľadáčiku mám tiež Conora McGregora,“ povedala v pozápasovom rozhovore jedna z najväčších hviezd UFC.

Víťazstvom si Max Holloway upevnil vyzývateľskú pozíciu o titul perovej váhy. V minulosti sa už so šampiónom Alexandrom Volkanovskim stretol dvakrát, vždy však neúspešne.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC: Ohňostroj plný úderov. Holloway a Rodriguez si nič nedarovali