Brian Leetch končí s hokejom po 18 rokoch

SITA|24. máj 2007 o 20:43

BOSTON 24. mája (SITA, AP) - Brian Leetch, jeden z najlepších hokejových obrancov histórie NHL, ktorý sa v roku 1994 zaslúžil o zisk Stanley Cup-u pre New York Rangers, vo štvrtok oznámil, že po osemnástich ...

BOSTON 24. mája (SITA, AP) - Brian Leetch, jeden z najlepších hokejových obrancov histórie NHL, ktorý sa v roku 1994 zaslúžil o zisk Stanley Cup-u pre New York Rangers, vo štvrtok oznámil, že po osemnástich rokoch končí s kariérou. Rodák z Corpus Christi v Texase bol v poslednej sezóne neobmedzeným voľným hráčom a nakoniec si v NHL nezahral, aj keď mala o jeho služby záujem Philadelphia Flyers. Svoju poslednú sezónu tak odohral v rokoch 2005-2006, keď obliekal dres Bostonu Bruins. Za "medveďov" zaznamenal v 61 stretnutiach päť gólov a dvadsaťsedem asistencií. "Mal som šťastie, že som hral v NHL po roku 1998. V poslednej sezóne som nehral, ale myslím, že bolo správne odísť v ten pravý čas," povedal 39-ročný hokejista.

Mladého Leetcha si vybrali predstavitelia New Yorku Rangers v roku 1986 ako prvú voľbu v drafte a dresu "jazdcov" zostal tento 10-násobný účastník All-star zápasu NHL verný takmer počas celej svojej kariéry. Leetch nazbieral počas svojho pôsobenia v NHL 1028 bodov za 247 gólov a 781 asistencií a v roku 1994 získal Conn Smythe Trophy určenú pre najužitočnejšieho hráča play-off. Medzi jeho najväčšie úspechy patrí tiež zisk dvoch ocenení Norris trophy pre najlepšieho obrancu NHL a zisk striebornej medaily na ZOH v roku 2002 na domácej pôde v Salt Lake City. Podľa redaktorov oficiálnej internetovej stránky nedávno skončených majstrovstiev sveta v hokeji v Moskve www.ihwc.net je Leetch najlepším americkým hokejistom v histórii.

Nachádzate sa tu:
Domov