Kližanovi pomohli k postupu diváci, Molčan nezískal ani set

Slovenský tenista Martin Kližan.
Slovenský tenista Martin Kližan. (Autor: TASR)
TASR|9. jún 2021 o 15:48 (aktualizované 9. jún 2021 o 20:20)

Jeho ďalším súperom bude Andrej Kuznecov.

BRATISLAVA. Slovenský tenista Martin Kližan postúpil v stredu na challengri Kooperativa Bratislava Open do štvrťfinále. V osemfinále vyradil nasadenú šestku Juana Manuela Cerundola z Argentíny 6:7 (0), 6:3, 7:5.

Kližan pred turnajom avizoval, že v Bratislave absolvuje svoje posledné zápasy a na nadchádzajúcom Wimbledone plánuje ukončiť kariéru. Aj preto ho prišla povzbudiť na tenisové dvorce Slovana Bratislava nemalá divácka kulisa.

"Mám za sebou dva pekné zápasy na turnaji. Veľká vďaka ľuďom, ktorí dnes prišli a povzbudzovali o dušu. Urobili super atmosféru.

Tajbrejk som prehral 0:7. Niekedy vám nepadne zopár lôpt a už sa to s vami vezie. Dôležité je, že som bojoval až do konca a vyplatilo sa to," povedal Kližan. 

Jeho ďalším súperom bude Rus Andrej Kuznecov, ktorý v dopoludňajšom zápase zdolal slovenského reprezentanta Alexa Molčana 6:4, 6:4. 

"S Kuznecovom som už odohral pár zápasov. Je to nepríjemný hráč, uvidíme ako to dopadne," doplnila niekdajšia slovenská tenisová jednotka. 

Molčan tak nenadviazal na svoje úspešné účinkovanie z turnaja ATP v Belehrade, kde ho až vo finále zdolal Srb Novak Djokovič.

Svojmu súperovi dokázal v prvom vzájomnom súboji len raz zobrať podanie a napokon doplatil na zlý vstup do druhého setu, keď hneď stratil servis. 

Kooperativa Bratislava Open 2021:

Muži - osemfinále: 

Martin Kližan (SR) - Juan Manuel Cerundolo (Arg.-6) 6:7 (0), 6:3, 7:5

Andrej Kuznecov (Rus.) - Alex Molčan (SR) 6:4, 6:4

Tallon Griekspoor (Hol.-5) - Steven Diez (Kan.) 6:4, 3:6, 6:4

Jiří Lehečka (ČR) - Federico Coria (2-Arg.) 7:6 (5), 7:6 (6)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližanovi pomohli k postupu diváci, Molčan nezískal ani set