Bratia Staalovci napodobnia v Caroline Šťastných

Jordan Staal
Jordan Staal (Autor: SITA/AP)
SITA|25. apr 2013 o 10:39

V drese Hurricanes sa predstaví kompletné bratské trio.

RALEIGH. Po Ericovi a Jordanovi Staalovcoch dostane šancu v drese hokejovej Caroliny aj ich najmladší brat Jared.

Vedenie Hurricanes povolalo 22-ročného krídelníka z farmy Charlotte Checkers v AHL do prvého tímu, opačným smerom v stredu putovali Riley Nash a Tim Wallace.

Jared Staal v tejto sezóne nastúpil za Charlotte na 52 stretnutí, v ktorých strelil štyri góly a pridal tri asistencie. V NHL by mal debutovať už vo štvrtok proti New York Rangers, v drese Hurricanes sa v tom prípade predstaví kompletné bratské trio.

Štvrtý zo Staalovcov Marc je obrancom práve Rangers, vo štvrtok však pre zranenie nebude hrať.

"Možno sa oblečie, pôjde sa aspoň rozkorčuľovať a budeme v jednej chvíli všetci na jednom mieste," žartoval pre News Observer Eric Staal.

Jareda Staala do NHL draftoval v roku 2008 v druhom kole Phoenix, hráčom organizácie Hurricanes sa stal 13. mája 2010 po výmene za výber v drafte nováčikov.

Staalovci sú desiatym bratským triom, ktoré nastúpi v jednom zápase v niektorej zo štyroch hlavných amerických profesionálnych súťaží (NFL, MLB, NBA, NHL), štvrtým v NHL.

V zámorí k podobnej situácii už dlhé roky neprišlo, naposledy spoločne nastupovali slovenskí hokejoví bratia Anton, Marián a Peter Šťastní ešte v roku 1985 v drese Québec Nordiques.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bratia Staalovci napodobnia v Caroline Šťastných