Kuzminovej brat má koronavírus, spoločne s rodinou je v nemocnici

Anton Šipulin.
Anton Šipulin. (Autor: TASR/AP)
TASR|29. júl 2020 o 09:13

Bývalý ruský biatlonista mal pozitívny test na koronavírus.

MOSKVA. Bývalý ruský biatlonista Anton Šipulin mal pozitívny test na koronavírus.

Brat niekdajšej slovenskej reprezentantky Anastasie Kuzminovej to oznámil prostredníctvom instagramu, na ktorom informoval, že chorí sú aj členovia jeho rodiny manželka Lujza a dcéra Mira.

Všetci traja sa zrejme nakazili na dovolenke v Soči.

"Najprv to prepuklo u dcéry. Mire vystúpila teplota na 39 stupňov, ale to bol jediný príznak. Potom som dostal teplotu ja, nasledovala svokra a napokon moja žena. Všetci sme spozorneli a pre istotu sme sa nechali otestovať na COVID-19. Výsledok bol pozitívny okrem môjho syna. Lujzu museli hospitalizovať, my ostatní máme iba mierne symptómy, dúfam, že budeme všetci v poriadku," citoval Šipulina insidethegames.biz.

"Môžete neveriť, že koronavírus existuje, vidieť v ňom svetové spinknutie alebo sa hnevať na prijaté bezpečnostné opatrenia. Nakaziť sa však môže každý. Zdravie vás a vašich blízkych je len vo vašich rukách," napísal Šipulin na instagrame.

Tridsaťdvaročný Šipulin bol súčasťou bronzovej štafety na ZOH 2010, o štyri roky neskôr v Soči vybojoval s ruským tímom zlato.

O to však môže prísť pre dopingový prípad kolegu Jevgenija Usťugova, ktorý čaká na verdikt Športového arbitrážneho súdu. Po aktívnej kariére sa vydal na politickú dráhu a vo voľbách sa dostal do Štátnej dumy ako poslanec.

Anton Šipulin s manželkou Lujzou a deťmi

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Kuzminovej brat má koronavírus, spoločne s rodinou je v nemocnici