Brankárskou trojkou bude Hamerlík, na tréningu už aj Majeský

Peter Hamerlík.
Peter Hamerlík. (Autor: TASR)
SITA|22. apr 2011 o 13:22

Jaroslav Halák, Ján Lašák a Peter Hamerlík budú brankármi slovenského tímu na MS. V prípravnom zápase s Bieloruskom nastúpi už aj Ivan Majeský.

BRATISLAVA. Brankárskou trojkou slovenskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvách sveta 2011, ktoré sa v Bratislave a Košiciach začínajú v piatok 29. apríla, bude Peter Hamerlík.

Tréner národného tímu SR Glen Hanlon sa rozhodol uprednostniť gólmana českého majstra z Třinca pred slovenským ligovým šampiónom Júliusom Hudáčkom z Košíc.

Hanlon: Hudáčka sledujem

"Všetci brankári, ktorých sme mali v kempe, boli veľmi súťaživí a mali šancu chytať na šampionáte. Hudáček aj Hamerlík majú za sebou výbornú sezónu, napokon sme sa rozhodli pre Petra. Mám veľký rešpekt voči práci, ktorú odvádzal Julo Hudáček. To, že teraz nebude na šampionáte, však neznamená, že o rok nemôže byť jednotkou. Dlhodobo ho sledujem a dovolím si povedať, že raz bude prvým brankárom slovenskej reprezentácie," povedal kouč SR Glen Hanlon po piatkovom tréningu v Bratislave.

Hudáček sa v piatok predpoludním už od reprezentačných spoluhráčov odpojil a odcestoval domov. Už dlhšie je známe, že brankárskou jednotkou Slovenska bude na domácom šampionáte Jaroslav Halák zo St. Louis, chrbát mu bude kryť Ján Lašák.

"Do kempu som išiel s tým, že sa budem biť o post trojky. Tréneri mi dopredu nič nesľúbili. Som rád, že to napokon takto dopadlo a urobím všetko pre to, aby som pomohol mužstvu k úspechu. Verím, že sa chalanom bude dariť a ja im budem pomáhať iba na tréningoch. Ak však bude potrebné, budem pripravený naskočiť aj do zápasu," uviedol Peter Hamerlík.

Majeský prišiel zabojovať

Na piatkovom tréningu sa už objavil obranca švédskeho klubu AIK Skelleftea Ivan Majeský. Skúsený bek nastúpi aj v nedeľňajšom prípravnom stretnutí proti Bielorusku, ktoré bude generálkou pre "hanlonovcov" pred začiatkom šampionátu.

"Prišiel som zabojovať o miesto v tíme. Počkáme do nedele a potom uvidíme, ako sa to celé vyvinie. Konkurencia v kádri je silná, pre zvýšenie kvality tímu by prospelo, ak by vypadli Boston či Anaheim z play-off NHL," povedal Ivan Majeský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Brankárskou trojkou bude Hamerlík, na tréningu už aj Majeský