Brankár Petr Čech prekonal v Česku rekord

(Autor: TASR/AP)
TASR|4. feb 2013 o 21:36

Výborný brankár londýnskej Chelsea sa stal v Česku futbalistom roka už po šiestykrát.

PRAHA. Rekordný šiestykrát sa Futbalistom roka v Česku stal brankár Chelsea Londýn Petr Čech, ktorý prestížnu anketu vyhral po piaty raz za sebou. Výsledky slávnostne vyhlásili v pondelok na pražskom Žofíne.

"Pre mňa je to obrovská pocta. Pán Viktor, to je legenda. A čo taký Pavel Nedvěd? Získal Zlatú loptu pre najlepšieho hráča na svete, ale u nás som ho prekonal," citoval portál idnes.cz slová 30-ročného Čecha, ktorý so šiestimi triumfami v ankete prekonal iného legendárneho českého brankára Iva Viktora.

Čech, ktorý momentálne laboruje so zlomeným malíčkom, vyhral s jasným náskokom. V hlasovaní ligových trénerov, kapitánov, reprezentantov a novinárov skončil na druhom mieste obranca Theodor Gebre Selassie z Werderu Brémy. Tretie miesto obsadil Petr Jiráček z SV Hamburg.

Trénerom roka sa tretíkrát v sérii stal kouč Viktorie Plzeň Pavel Vrba. Jeho zverenec Pavel Horváth zasa dosiahol víťazný hetrik v ankete o Osobnosť Gambrinus ligy. Za Talent roka vyhlásili stopéra Vitesse Arnhem Tomáša Kalasa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Brankár Petr Čech prekonal v Česku rekord