Brankár ManU Van der Sar neinkasoval 1032 minút

SITA|28. jan 2009 o 09:51

Strelecké prebudenie najlepšieho futbalistu planéty v roku 2008 Cristiana Ronalda a nový rekord v podaní hosťujúceho tímu priniesol utorňajší zápas anglickej Premier League.

LONDÝN. Strelecké prebudenie najlepšieho futbalistu planéty v roku 2008 Cristiana Ronalda a nový rekord v podaní hosťujúceho tímu priniesol utorňajší zápas anglickej Premier League West Bromwich Albion - Manchester United. Tím z Old Traffordu uštedril domácim v dueli 23. kola najvyššej súťaže debakel 5:0, na ktorom sa Ronaldo podieľal dvoma gólmi, a navyše vytvoril nové maximum Premier League v počte minút bez inkasovaného gólu. Holandský gólman Edwin van der Sar nepustil loptu za svoj chrbát už 1032 minút a poslal do prepadliska dejín 925-minútovú šnúru Petra Čecha z FC Chelsea (sezóna 2004/05). "Iba potrebujem udržať sústredenie na najvyššej úrovni a preniesť ho aj na obrancov a stredopoliarov," prezradil recept na ochranu svojej svätyne veterán medzi žrďami. "Rekord nás teší o to viac, že naša obrana nehrá v stabilnom zložení, vždy do nej zasiahne nejaké zranenie," vyzdvihol Van der Sar.

Skvelým výkonom sa prezentoval aj ďalší skúsený hráč v kádri "červených diablov" - 35-ročný Ryan Giggs, ktorý pripravil štyri góly v sieti WBA. Spokojnosťou prirodzene žiaril aj kouč United Alex Ferguson: "Prvý raz v sezóne sme nemali so súperom žiadne zľutovanie. Trvalo to dlho, kým sme sa k tejto fáze dopracovali. Ale vzhľadom na silu našich útočníkov očakávame práve takýto

Rozbehnutý stroj United nezastavil ani slovenský obranca Marek Čech, ktorý sa na ihrisko dostal so začiatkom druhého polčasu. S ním v zostave inkasovali "The Baggies" oslabení od 40. min o vylúčeného Robinsona trikrát.

Obhajca titulu si na čele tabuľky Premier League vybudoval trojbodový náskok pred FC Liverpool, "The Reds" ho môžu zmazať víťazstvom v stredajšom dueli s Wiganom.

Nachádzate sa tu:
Domov