Druhý najlepší brankár ligy nečakane odišiel. Šéf Detvy: Nechal nás v štichu

Tomas Sholl.
Tomas Sholl. (Zdroj: TASR/Martin Baumann)
Jana Sedláková|23. jan 2021 o 17:55

Zo Slovenska ušiel do USA.

DETVA. Hoci bol jeho náhradník zranený, pobalil sa a odišiel. Americký brankár Tomas Sholl tento týždeň nečakane opustil extraligovú Detvu a zamieril do USA.

A to napriek tomu, že od majiteľa klubu Róberta Ľuptáka nedostal súhlas.

V piatkovom zápase proti Banskej Bystrici (1:2 po predĺžení) preto musel chytať len 20-ročný Patrik Lietava.

"Staviali sme na ňom, dávali sme mu prednosť pred ostatnými. Začal výkonnostne rásť, automaticky sa zvyšovala jeho cena. Bol jeden z najlepších brankárov ligy a takto sa k tomu postavil. Je to maximálne neférové," hovoril Ľupták pre MY Zvolen o Shollovi.

Dvadsaťšesťročný gólman odišiel do zámoria, aby bojoval o miesto v AHL v drese tímu Texas Stars (farma Dallasu - pozn. red.). 

Ľupták však tvrdí, že Sholl má stále platnú zmluvu s Detvou. Za Texas by preto nemal chytať. "Za tejto situácie mu povolenie nedám," tvrdí šéf detvianskeho hokeja.

"Nechal v štichu celé mužstvo, takisto aj iných cudzincov v našom klube, ktorí neboli s jeho počínaním stotožnení," doplnil.

Podľa Ľuptáka bude Detva požadovať od Texasu aspoň vyrovnanie nákladov, ktoré do Sholla vložila.

Američan patril do svojho odchodu k oporám tímu. Mal druhú najlepšiu percentuálnu úspešnosť zákrokov a bol populárny aj medzi fanúšikmi, keď začiatkom roka jasne vyhral klubovú fanúšikovskú anketu o najlepšieho legionára. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Druhý najlepší brankár ligy nečakane odišiel. Šéf Detvy: Nechal nás v štichu