Tragický koniec boxerského zápasu. Buthelezi zomrel dva dni po súboji

Box, ilustračná fotografia.
Box, ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP - Ilustračná fotka)
Sportnet, SITA|9. jún 2022 o 10:40 (aktualizované 9. jún 2022 o 14:44)

Buthelezi podľahol poraneniam mozgu.

KAPSKÉ MESTO. Juhoafrický boxer Simiso Buthelezi zomrel vo veku 24 rokov dva dni po nedeľňajšom súboji proti krajanovi Siphesihlemu Mntungwovi, v ktorom utrpel poranenie mozgu a to ho napokon pripravilo o život.

Buthelezi v záverečnom desiatom kole spomenutého duelu javil známky dezorientácie, rozhodca zápas ukončil technickým KO.

Boxer ešte sám odkráčal do voľného rohu, no ešte v priestoroch arény skolaboval a previezli ho do nemocnice neďaleko Durbanu, kde ho udržiavali v umelom spánku.

Z neho sa už neprebral a po rozsiahlom krvácaní do mozgu ho v utorok vyhlásili za mŕtveho.

Buthelezi v televíznom súboji uštedril súperovi súperovi spŕšku úderov a dokonca ho poslal k zemi. Keď dal rozhodca pokyn na pokračovanie v zápase, Buthelezi sa otočil a zamieril do rohu jeho súpera, pričom do vzduchu uštedril niekoľko švihov. Rozhodca zápas prerušil a vzápätí ukončil.

Strešný orgán juhoafrického boxu už informoval, že celý incident čaká dôkladné prešetrenie.

"Butheleziho rodina a BSA (Boxing South Africa - juhoafrický boxerský zväz) oceňujú vrúcne sústrastné slová ministra športu, umenia a kultúry. Spoločne a v pravý čas oznámia usporiadanie pohrebu.

Zväz s rodinou chcú požiadať verejnosť a médiá, aby im dali priestor na smútenie nad smrťou tohto skvelého boxera, ktorý bol príkladný tak v ringu, ako aj mimo neho," píše sa vo vyjadrení BSA.

Butheleziho tréner Bheki Mngomezulu pre Sport24 povedal: "Úprimne, naozaj neviem vysvetliť, čo sa stalo. Bolo to mätúce, ale v jeho tréningu a pri príprave na zápas sa nestalo nič neobvyklé, čo by súviselo s jeho stavom."

Simiso Buthelezi sa okrem boxu venoval aj štúdiu. Podľa informácií portálu ESPN nedávno ukončil univerzitu s titulom z botaniky a zoológie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Tragický koniec boxerského zápasu. Buthelezi zomrel dva dni po súboji