Provokatéra v lietadle udrel päsťou. Mike Tyson nebude čeliť obvineniu

Mike Tyson.
Mike Tyson. (Zdroj: YouTube/Hotboxin' with Mike Tyson)
SvetMMA|11. máj 2022 o 14:00

Súd rozhodol.

BRATISLAVA. Bývalý americký boxer a niekdajší majster sveta v ťažkej váhe Mike Tyson nebude čeliť obvineniu v prípade z lietadla, kde udrel iného cestujúceho.

Pasažier bol údajne opitý a predtým mal boxerskú legendu dlhšie provokovať.

Súd na základe okolností prípadu rozhodol, že nebudú vznesené žiadne obvinenia, uvádza USA Today.

Provokoval legendu, dostal päsťou

Incident sa odohral v apríli na letisku v San Franciscu. Tyson už sedel na palube lietadla, ktoré sa pripravovalo na odlet na Floridu.

Tyson sa najskôr odfotil s dvojicou pasažierov, ktorí mali letieť v rovnakom lietadle. Podľa portálu TMZ však jednému z dvojice fanúšikov, 36-ročnému Melvinovi Townsendovi, nestačila fotografia a Tysona následne provokoval. Townsend mal javiť známky užitia alkoholu.

Keď mu boxer povedal, aby sa upokojil, Townsend si nedal povedať. Tysonov tím tvrdí, že po ňom fanúšik hodil fľašku vody.

V tej chvíli už Mike Tyson neudržal svoje nervy na uzde a vrhol sa na provokujúceho pasažiera. Niekoľkokrát ho udrel päsťou do tváre.

Oboch mužov potom vyviedli z lietadla a Townsenda ošetrili pre menšie, život neohrozujúce zranenia. Incident ďalej riešila polícia, ktorá oboch zadržala a po vypočutí prepustila.

Problémový pasažier nežiadal obvinenie

Neskôr vysvitlo, že muž, ktorý provokoval Tysona, má na kriminálnom zázname viaceré zápisy.

V štáte Florida, kam mal let smerovať, ho dokonca úrady už dávnejšie označili za recidivistu. V prípade ďalších problémov so zákonom mu tam hrozia vyššie tresty.

Súd v kalifornskej oblasti San Mateo, ktorý mal prípad na starosti, po preštudovaní dôkazových materiálov, vrátane video záznamov z lietadla, dospel k rozhodnutiu.

„Rozhodli sme sa, že na základe okolností, ktoré sprevádzali túto konfrontáciu, nevznesieme žiadne obvinenia voči pánovi Tysonovi.

Medzi tieto okolnosti patrí správanie sa obete pred eskaláciou incidentu, komunikácia medzi pánom Tysonom a obeťou, ako aj žiadosti obete a pána Tysona, aby neboli vznesené žiadne obvinenia,“ uviedol v oficiálnom stanovisku Steven Wagstaffe, zástupca súdu v kraji San Mateo.

Boxerská ikona

Mike Tyson odletel do Miami ešte v ten istý deň, ako sa uskutočnil tento incident.

55-ročný boxer sa naposledy v ringu predstavil v exhibícii. V novembri 2020 boxoval s ďalšou legendou, Royom Jonesom mladším. Súboj sa oficiálne skončil remízou.

Tyson naďalej trénuje a viackrát avizoval ďalší exhibičný duel.

Počas profesionálnej kariéry absolvoval Tyson celkovo 58 zápasov. Pripísal si 52 víťazstiev, z toho 44 knokautov.

Dodnes je najmladším majstrom sveta v ťažkej váhe. Šampiónom sa stal vo veku 20 rokov, 4 mesiace a 22 dní.

Medzi rokmi 1987-1990 držal zjednotené opasky ťažkej váhy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Provokatéra v lietadle udrel päsťou. Mike Tyson nebude čeliť obvineniu