Tyson sa vracia. Chcem pomôcť drogovo závislým hajzlom ako ja, tvrdí

Mike Tyson.
Mike Tyson. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|12. máj 2020 o 16:35

Do ringu sa chce vrátiť po 15 rokoch.

BRATISLAVA. Prekliatím mnohých výnimočných športovcov je, že po skončení kariéry sa nedokážu adaptovať na život bez športových výziev.

Pri spomienkach na víťazstvá a silné emócie podliehajú lákaniu vrátiť sa späť a prežiť triumfy opäť. Lenže reštart nebýva často úspešný.

V utorok zverejnil bývalý boxerský šampión Mike Tyson tréningové video, v ktorom počas sparingu ukazuje série rýchlych úderov.

Hoci mu na brade pribudli šediny, na dynamike akoby bývalý majster sveta v superťažkej hmotnostnej kategórii nestratil.

Na konci videa s vážnou tvárou hlási: „Som späť.“

Mám znova bojovať, tvrdí

Tyson už dávnejšie priznal, že trénuje. Box mu chýbal a po štyroch týždňoch sa cíti byť silný.

„Cítim sa nezastaviteľný. Bohovia boja ma znova prebudili. Naplnili moje ego a chcú, aby som znova bojoval,“ cituje Tysona web talksport.com.

„Pätnásť rokov neboxoval v ringu, z toho posledných desať rokov ani nemal boxerské rukavice. Chystá sa Tyson naspäť do profesionálneho ringu?“ pýtal sa reportér ESPN trénera Rafaela Cordeira, s ktorým Američan momentálne trénuje.

„To vám neviem povedať, ale pri Mikovi nikdy neviete. Čokoľvek to bude, chce byť pripravený na sto percent,“ hovoril Cordeiro.

Môže sa postaviť komukoľvek

Tyson sa vraj jedného dňa zobudil a zistil, že box mu chýba. Prišiel za trénerom s tým, že by chcel znova trénovať sparing, skúsiť si údery, búchať do vreca.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Tyson sa vracia. Chcem pomôcť drogovo závislým hajzlom ako ja, tvrdí