Odveta sa neskončila hromadnou bitkou. Mayweather zdolal vnuka mafiánskeho bossa

Floyd Mayweather zdolal v odvete Johna Gottiho III
Floyd Mayweather zdolal v odvete Johna Gottiho III (Autor: TASR/AP)
SITA|25. aug 2024 o 12:21

Formálny víťaz nebol vyhlásený a výsledok sa nezapočítava do kariérneho rekordu žiadneho z boxerov.

BRATISLAVA. Profesionálny box v exhibičnom vydaní prináša zaujímavé momenty. Súboj legendárneho Floyda Mayweathera s Johnom Gottim III. v hlavnom meste Mexika sa niesol v znamení jasnej prevahy Mayweathera nad vnukom newyorského zločineckého bossa Gottiho.

Na rozdiel od ich prvého vzájomného duelu z júna 2023 sa to tentoraz nezmenilo na hromadnú bitku v ringu.

VIDEO: Zostrih odvetného súboja Mayweather - Gotti III

Aj sobotňajšiemu súboju v Mexico City však chvíľu hrozil rovnaký predčasný koniec. V druhom kole panamský rozhodca Hector Afu opustil ring po protestoch Mayweathera, že jeho ľavý hák označil za nedovolený.

Afua nahradil Mexičan Alfredo Uruzquieta a súboj pokračoval dominanciou Mayweathera. Tá už bola taká zrejmá, že nedostatok Gottiho snahy o presné údery 22-tisíc divákov "odmeňovalo" častým piskotom.

"Gottiho útok sa zlepšil vo štvrtom kole, ale Mayweather len zriedkavo vyzeral utrápene a zostal jasným lídrom súboja. Formálny víťaz nebol vyhlásený a výsledok sa nezapočítava do kariérneho rekordu žiadneho z boxerov," napísal web BBC Sport.

Ako je známe Floyd Mayweather opustil profesionálny ring v roku 2017 ako rekordér s počtom 50 víťazných duelov bez jedinej prehry. Tento jeho počin je zapísaný do Guinnessovej knihy ako najvyšší počet víťazstiev bez jedinej prehry v profesionálnom boxe.

Druhý rekordný zápis Mayweathera je spojený s jeho zárobkom, ktorý je najvyšší v pästiarskom športe v histórii. V posledných rokoch sa Mayweather venuje vystupovaniu v exhibíciách, jeho častým súperom býva americký influencer a youtuber Logan Paul.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Odveta sa neskončila hromadnou bitkou. Mayweather zdolal vnuka mafiánskeho bossa