Box: Fury vyškolil Wildera, toho v siedmom kole ušetril uterák (zostrihy)

Adrián Mečiar|23. feb 2020 o 01:00

Tyson Fury skvelým vďaka skvelému výkonu pripravil Wilderovi prvú porážku v kariére. Američana pritom od ďalších úderov zachránil jeho vlastný roh.

Tyson Fury skvelým vďaka skvelému výkonu pripravil Wilderovi prvú porážku v kariére. Američana pritom od ďalších úderov zachránil jeho vlastný roh.

Nedá sa povedať, že víťazstvo Tysona Furyho je obrovským prekvapením. Aj predzápasové kurzy boli veľmi vyrovnané a dávali v podstate rovnaké šance obom boxerom. Avšak len veľmi málo ľudí predpokladalo Furyho výhru v takomto štýle.

Fury sľuboval, že tentoraz bude aktívnejší, no málokto čakal, že na Wildera vybehne už od úvodného gongu. 

Wilder bol celý čas pod tlakom. Obhajca opasku WBC nepripomínal dominantného šampióna, ktorý v predchádzajúcich 43 zápasoch nepoznal premožiteľa a až 41 súperov knokautoval.

V tomto prípade bol Wilder ten, kto sa snažil prežiť a udržať v zápase. Fury všetkých prekvapil, to on bol lovec. Wilderovi zostala v tomto scenári jedine pozícia koristi a tento obraz sa nemenil ani s postupom času, ba práve naopak. 

Wilder sa dostával pod čoraz väčší tlak. V úvode siedmeho kola ešte mal príležitosť vykonať zázrak, ale keď neprišiel zachraňujúci úder, jeho tréneri sa rozhodli zakročiť a do ringu vhodili uterák. Wilderovi sa to síce nepáčilo, lenže na tom už v konečnom dôsledku nezáležalo. 

Tyson Fury sa vrátil na trón ťažkej váhy. Do jeho rúk sa opäť dostal titul magazínu The Ring a okrem toho premiérovo získal opasok WBC. „Deontay Wilder je bojovník, dnes ukázal srdce šampióna. Vstal a prebojoval sa až do siedmeho kola. Som si istý, že sa raz znova stane šampiónom, ale teraz sa na trón vracia kráľ," komentoval Fury svoje víťazstvo.

Duel, ktorý sa odohral dnes ráno krátko po šiestej hodine SEČ, bol odvetou súboja z decembra 2018. Vtedy sme videli celých dvanásť kôl, ktoré mali úplne odlišný priebeh. Fury predvádzal dobrý výkon, v závere však musel prežiť "klinickú smrť", keď bol dvakrát počítaný.

Dnešná odveta mala iný priebeh. Wilder sa vôbec nedostal ku svojim obávaným úderom. „Aj tí najlepší majú horšie dni. Želal by som si, aby mi môj roh umožnil pokračovať v zápase, ale nemám žiadne výhovorky. Dnes vyhral lepší muž. O tomto je box, najlepší sa stretávajú s najlepšími," povedal po prvej kariérnej prehre Deontay Wilder.

Po remíze v prvom dueli sme teda videli výhru Furyho v odvete. Pokojne sa však môžeme čoskoro dočkať i tretieho vzájomného zápasu týchto velikánov súčasného boxu, keďže Wilder môže podľa zmluvy uplatniť klauzulu, ktorá mu zabezpečí tretí duel s Furym.

Zostrihy dnešného odvetného duelu:

 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Box: Fury vyškolil Wildera, toho v siedmom kole ušetril uterák (zostrihy)