Kto sa stane víťazom a majstrom sveta v ťažkej váhe? Padajú slová aj o vojne

Anthony Joshua a Daniel Dubois.
Anthony Joshua a Daniel Dubois. (Autor: REUTERS)
REUTERS|20. sep 2024 o 07:39

Duel medzi Joshuom a Duboisom sa uskutoční na štadióne vo Wembley.

LONDÝN. Brit Anthony Joshua a Daniel Dubois prenechali propagáciu svojim promotérom, keď sa stretli na nenápadnej tlačovej konferencii pred sobotňajším zápasom o titul majstra sveta v ťažkej váhe organizácie IBF na štadióne vo Wembley.

Práca na predaji zápasu už bola hotová, keďže sa očakávala rekordná návštevnosť 96 000 divákov.

Presvedčiť fanúšikov, že Joshua by sa mohol porovnávať s Muhammadom Alim, Lennoxom Lewisom, Evanderom Holyfieldom a Vitalijom Kličkom, ak by sa stal trojnásobným šampiónom ťažkej váhy, by mohlo byť náročnejšie.

Ani jeden z boxerov nie je náchylný na reči, Dubois tiež nie je veľký konverzátor a obaja veľkí muži sa vo štvrtok vo veľkej sále historickej budovy Guildhall v centre Londýna vyjadrovali jednoducho.

"Musím si ho udržať. Takže áno, je to skvelá vec, ale teraz sa potrebujem legitimizovať víťazstvom v tomto zápase. Takže teraz som pripravený ísť do vojny. Som pripravený na zápas," povedal Dubois, ktorý vyhral 21 zo svojich 23 profesionálnych zápasov.

"Je to príbeh vzkriesenia mojej kariéry," dodal 27-ročný boxer, ktorý v júni získal dočasný opasok a technicky je obhajcom titulu IBF po tom, čo sa ho zbavil Ukrajinec Oleksandr Usyk.

Usyk, ktorý sa 21. decembra v Saudskej Arábii stretne v odvete s Britom Tysonom Furym o opasky organizácií WBC, WBA a WBO, dvakrát porazil Joshuu a raz Duboisa.

"Som vo vynikajúcej kondícii, fyzicky aj mentálne. Takže áno, je dobré byť späť. A pozeral som si aj niektoré staré zápasy, čím som len prilial olej do ohňa," povedal Joshua, ktorý má na konte 28 víťazstiev z 31 zápasov.

"Som pripravený dunieť - pripomenúť si, čo dokážem, čoho som schopný," dodal 34-ročný boxer, ktorý v septembri 2021 prehral s Usykom na štadióne Tottenhamu Hotspur a potom v auguste 2022 v Džidde.

Joshuov promotér Eddie Hearn deň predtým pre televíziu Sky Sports povedal, že jeho muž chce vyhrať "viac ako akýkoľvek zápas, na ktorom sa kedy podieľal."

"Vždy bude hovoriť o výkonnostných záležitostiach, nie o dedičstve a nie o opaskoch. Tentoraz mu to neberiem. Ide o to, aby sa stal trojnásobným majstrom sveta v ťažkej váhe," dodal.

"Bolo by to obrovské pre jeho kariéru a zároveň by to vydláždilo cestu k tomu, čo sme vždy chceli, k nespornému majstrovstvu.

Ak v sobotu večer vyhrá, podľa môjho názoru bude bojovať s víťazom zápasu Fury-Usyk. "Verím, že sa mu to podarí."

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Kto sa stane víťazom a majstrom sveta v ťažkej váhe? Padajú slová aj o vojne