Godál zatiaľ nevidel Ronalda ani na videu. V Saudskej Arábii je anomáliou

Boris Godál v drese Al-Adalah.
Boris Godál v drese Al-Adalah. (Autor: twitter/ladalahclub)
Michal Šášky|2. feb 2023 o 06:30

V novej krajine sa ocitol z večera do rána.

Úvodné hodiny v Saudskej Arábii neboli najľahšie. Na internet sa pripojil jedine v prevádzke fast-foodu, zvykal si na nový dom, auto, prostredie či ľudí.

A to 24 hodín predtým o niečom takom ani nesníval.

BORIS GODÁL dostal v 35 rokoch ponuku, aká sa neodmieta. Zahrať si rovnakú súťaž ako portugalská legenda Cristiano Ronaldo.

Odchovanec trenčianskeho futbalu sa na polroka dohodol s Al-Adalah, predposledným tímom tabuľky, ktorý trénuje Slovák Martin Ševela. 

Po polovici sezóny má najslabší útok a štvrtú najhoršiu defenzívu. Pre predstavu, za štrnásť zápasov strelil iba 8 gólov, zatiaľ čo líder Al Nassr 28. A dostal 24 gólov, kým Al Nassr 6.

Fanúšikovia nováčika však už majú v kalendári zakrúžkovaný dátum 4. apríl, kedy sa Godál so spoluhráčmi postavia partii okolo Ronalda.

Čo sa v rozhovore dočítate:

  • Musí upraviť vzájomné vzťahy so Ševelom a Čögleyom?
  • Nakoľko si finančne prilepší oproti slovenskej lige?
  • Ako vníma blížiaci sa duel proti Cristianovi Ronaldovi?
  • Zvládne Podbrezová odliv skúsených futbalistov?

Ako vznikol tento veľký a prekvapivý transfer?

Nuž, rýchlo. Len v piatok večer mi zavolal môj manažér, že sa vyskytla takáto možnosť a spýtal sa na môj názor. Prebral som to s manželkou. Hneď potom som si zbalil veci a v sobotu ráno som už sedel v lietadle. Bola to naozaj rýchlovka.

Uvažovali ste vôbec nad možnosťou, že by ste počas zimy zmenili klub?

Nerátal som s tým, úprimne, veľmi ma to prekvapilo. Bolo to ako blesk z jasného neba a nemal som ani nad čím váhať, pretože v mojom veku sa toto stáva málokedy.

Čo povedali na váš rýchly odchod spoluhráči v Podbrezovej? 

Nestihol som sa s nimi rozlúčiť osobne, čo ma mrzí, iba som im napísal cestou. Niektorí tomu ani nechceli veriť, až keď im to oznámil tréner pred prípravným zápasom. No musel som konať rýchlo, aby som stihol prestupový termín.

Boli ste predtým v kontakte aj s trénerom Al-Adalah Martinom Ševelom, prípadne jeho asistentom Petrom Čögleyom?

Nie, nebol som v kontakte ani s jedným. Ale som vďačný Maťovi, že si ma vybral do mužstva, postavil sa za mňa a ja sa mu budem snažiť oplatiť jeho dôveru na ihrisku.

Všetci traja ste boli spoluhráčmi v AS Trenčín. Aký je to pocit, keď oni dvaja budú teraz vaši šéfovia a vy ich zverenec?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Godál zatiaľ nevidel Ronalda ani na videu. V Saudskej Arábii je anomáliou