Bondra pozval Šatana do Halifaxu ako hosťa

TASR|29. apr 2008 o 07:10

Halifax 29. apríla (TASR) - Zdeno Chára do Halifaxu nepríde a Miroslav Šatan možno, ale iba ako fanúšik súčasného výberu slovenskej hokejovej reprezentácie.

To sú parafrázované najnovšie informácie generálneho manažéra Petra Bondru, ktorý s oboma hráčmi NHL telefonoval z dejiska MS do ich klubových pôsobísk.

Chára už predtým prakticky vylúčil svoju účasť na šampionáte, ale nechcel sa definitívne vyjadrovať pred absolvovaním špeciálnych vyšetrení. V pondelok sa spojil s Bondrom a povedal mu, že sa vo veľmi krátkom čase podrobí operácii. "Zdeno absolvoval vyšetrenia zraneného ramena u odborníkov a tí potvrdili nevyhnutnosť operačného zákroku. Ten by mal podstúpiť v najbližších dvoch-troch dňoch," konštatoval Bondra, ktorý v pondelok podvečer tamojšieho času telefonoval aj so Šatanom: "Miro od ukončenia základnej časti NHL nekorčuľoval, stav jeho zraneného kolena sa veľmi nezlepšil. Drží chlapcom na šampionáte palce,." Populárnemu "Šarkymu" Bondra odkázal, že ak by si našiel čas a prišiel sa pozrieť do Halifaxu, bude vrúcne vítaný...

Slovenskí hokejisti už absolvovali prvý tréning v Cole Harbour, vzdialenom asi 20 minút od centra Halifaxu. V útulnej hale si zverenci trénera Júliusa Šuplera najskôr hodinu zatrénovali nasucho v posilňovni a od jedenástej hodiny miestneho času absolvovali dve 50-minútové tréningové dávky. Tréning na ľade už stihol aj Juraj Kolník, ktorý pre rodinné povinnosti letel z Európy najskôr domov do USA. Tréningové dávky obsahovali zdokonaľovanie súčinnosti jednotlivých formácií, ale aj hru "farebných" proti sebe. "Na chalanoch je vidno, že sa potrebovali po náročnej ceste nabudiť", tréning mal úroveň, absolvovali ho s chuťou," povedal tréner Šupler.

ph

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Bondra pozval Šatana do Halifaxu ako hosťa