Bondra či Nedomanský budú skautmi tímu Európy pre Svetový pohár

Peter Bondra (vpravo) spolupracoval pred voľbami prezidenta Slovenského hokejového zväzu s Richardom Lintnerom.
Peter Bondra (vpravo) spolupracoval pred voľbami prezidenta Slovenského hokejového zväzu s Richardom Lintnerom. (Autor: TASR)
SITA|12. nov 2015 o 17:14

Som ochotný učiť sa aj od ostatných skúsených chalanov v našom tíme, ale chcem takisto čo najviac presadiť vlastné predstavy, hovorí Peter Bondra.

TORONTO. Bývalí hokejisti NHL Peter Bondra, Sean Burke, Lorne Henning a Václav Nedomanský či súčasný funkcionár Caroliny Rick Olczyk budú pôsobiť ako skauti tímu Európy pre Svetový pohár. Uskutoční sa v kanadskom Toronte od 17. septembra do 1. októbra 2016.

Kouča Winnipegu Paula Mauricea nominovali do funkcie asistenta trénera Ralpha Kruegera.

Ako je už od 9. septembra známe, generálnym manažérom výberu je Miroslav Šatan, prezidentom Nemec Franz Reindl. "Som poctený a viac než potešený spolupracovať s takouto vyberanou spoločnosťou," vyhlásil Reindl.

Zároveň je prezidentom Nemeckého hokejového zväzu. "Žijeme hokejom, milujeme ho, takže preto sme v týchto pozíciách. To nie je práca, ale niečo úžasné," dodal.

Všetci menovaní musia dať v najbližších mesiacoch hlavy dokopy a poskladať čo najsilnejší výber z hráčov Európy s výnimkou Čechov, Rusov, Fínov a Švédov. Do 1. marca 2016 treba predostrieť šestnásťčlenný zoznam hráčov a súpisku obsahujúcu dvadsaťtri mien uzavrieť 1. júna.

"Myslím si, že každý hral na olympijských hrách, takže výhodou nás všetkých je, že vieme, ako funguje medzinárodný turnaj a čo od neho očakávať. Nikto sa nič nemusí učiť, čo je veľké plus," vyhlásil Šatan.

miro_r7132_res.jpg

Miroslav Šatan nedávno vyhlásil, že nebude pozerať na národnosť hráča. FOTO - Gabriel Kuchta/SME.

Peter Bondra v minulosti pôsobil vo funkcii generálneho manažéra slovenskej reprezentácie. "Teší ma možnosť byť súčasťou štábu," vyhlásil.

"Som ochotný učiť sa od Franza aj od ostatných skúsených chalanov v našom tíme, ale chcem takisto čo najviac presadiť vlastné predstavy. Som zvedavý, aké sú vízie kolegov a rád sa s nimi podelím o moje."

Informácie sú z webu NHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Bondra či Nedomanský budú skautmi tímu Európy pre Svetový pohár