Bolo príjemné zobudiť sa ako šampión, tvrdí Stoch

Miroslav Stoch (vpravo druhý) sa teší zo zisku titulu spolu so spoluhráčmi
Miroslav Stoch (vpravo druhý) sa teší zo zisku titulu spolu so spoluhráčmi (Autor: SITA/AP)
SITA|3. máj 2010 o 15:55

Slovenský futbalový reprezentant Miroslav Stoch si už druhý deň vychutnáva majstrovský pocit.

ENSCHEDE. Dvadsaťročný krídelník získal v nedeľu v drese holandského FC Twente ligový primát, prvý vo svojej nedlhej profesionálnej kariére a zároveň premiérový aj v histórii tohto klubu z Enschede založeného v roku 1965.

Zverenci trénera Steva McClarena si definitívne zabezpečili majstrovský pohár až v záverečnom 34. kole Eredivisie 2009/2010, keď na trávniku NAC Breda triumfovali 2:0 po góloch kostarického útočníka Bryana Ruíza a práve slovenského ofenzívneho stredopoliara Stocha.

"Cesta domov do Enschede autobusom bola strašné dlhá, no zároveň veľmi krásna. V buse sme strávili šesť a pol hodiny a po príchode sme už boli dosť unavení. Potom sme ešte išli do podniku jedného nášho sponzora, kde sme sa navečerali a trochu sme ešte pooslavovali. Nebolo to však až do rána bieleho," povedal v rozhovore po SITA necelých 24 hodín po veľkom triumfe FC Twente odchovanec nitrianskeho futbalu.

Oslavovali v celom meste

Pondelňajšie ranné prebudenie bolo pre Slováka špecifické. "Moja prvá myšlienka hneď smerovala k tomu, že sme to včera naozaj dokázali. Bol to veľmi pekný pocit prvýkrát sa zobúdzať ako šampión," skonštatoval s nadšením v hlase Stoch, ktorý sa od rána nezastavil: "Boli sme už oslavovať v meste, na radnici a momentálne sme na štadióne. Ešte sa tu niečo chystá, ale ani presne neviem čo. Určite náš čakajú ešte nejaké oslavy."

"Miňov" telefón sa v nedeľu po triumfe v Brede prakticky nezastavil. "Bolo toho strašne veľa, ale ani sa nečudujem. Vyhrali sme ligu, pre Twente to bol premiérový majstrovský titul. Dosiahli sme niečo historické a všetci sme veľmi štastní," povedal slovenský reprezentant, ktorý by nemal chýbať v nominácii trénera SR Vladimíra Weissa st. na záverečný turnaj majstrovstiev sveta v Juhoafrickej republike (11. 6. - 11. 7.).

Okrem Miroslava Stocha sa z titulu v krajine "Oranjes" tešil aj jeho krajan Andrej Rendla. Vysoký útočník mal aj v tejto sezóne problémy so zraneniami, no vo dvoch dueloch nastúpil aj v drese A-mužstva "červených". "Aj teraz bol s nami na zápase v Brede, nedostal sa však, žiaľ, ani na lavičku. Podobne ako všetci ostatní hráči z kádra seniorského tímu aj on dostal medailu."

Chelsea drží palce

Stoch bol v tíme čerstvého holandského majstra na ročnom hosťovaní do konca tohto ročníka z anglického FC Chelsea.

"The Blues" zhodou okolností v rovnakom čase, ako si Twente vybojovalo titul, triumfovali v šlágri predposledného 37. kola Premier League nad FC Liverpool 2:0 a urobili dôležitý krok k víťazstvu v celej súťaži.

"Priznám sa, že som sa o to vôbec nezaujímal a až dnes som sa dozvedel výsledok. Ja som sa koncentroval na náš zápas. Hral som za Twente a prvoradý bol náš úspech, chceli sme dokázať niečo veľké. Samozrejme, že Chelsea držím palce v poslednom kole a želám si, aby získala titul," vyhlásil Miroslav Stoch, ktorý však zatiaľ nerieši otázku svojej budúcnosti.

"Nechali sme si to až na koniec sezóny. Možno už v najbližších dňoch budú prebiehať nejaké rokovania o tom, kde budem hrávať v ďalšom ročníku. Dúfam, že sa rozhodnem správne a všetko dobre dopadne." Po náročnej sezóne netrápia slovenského krídelníka žiadne zranenia a je pripravený odovzdať maximum na svetovom šampionáte. "Už sa na to veľmi teším," dodal M. Stoch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Bolo príjemné zobudiť sa ako šampión, tvrdí Stoch