Bokroša odvolanie neprekvapilo

SITA|3. jan 2009 o 21:50

Piatková prehra 2:4 s Mladou Boleslavou v stretnutí 37. kola českej hokejovej extraligy bola osudnou pre slovenského trénera Českých Budějovíc Ernesta Bokroša.

ČESKÉ BUDkĚJOVICE.

Predstavitelia klubu ho odvolali z funkcie a vedením mužstva poverili doterajšieho asistenta Jana Tlačila a trénera brankárov Ladislava Gulu. "Som zodpovedný za herný prejav a výsledky," boli posledné slová Bokroša na pozápasovej tlačovej besede, ktorého odchod žiadali aj diváci skandovaním "Bokroš von! alebo Ernest, už stačilo! Českým Budějoviciam patrí v tabuľke predposledná 13. pozícia.

"Odvolanie neprišlo vôbec nečakane. Ja som tlak cítil už dlhodobejšie, už v čase, keď sme mali šnúru zlých výsledkov. Prvú vlnu som prečkal, mal som veľkú dôveru. Terajšie rozhodnutie vedenia ma neprekvapilo, vyvrcholilo to ďalším neúspešným zápasom," povedal v rozhovore pre Slovenský rozhlas Ernest Bokroš. Na juh Čiech prišiel slovenský kouč pred sezónou. Po úspešnom poslednom ročníku mali v Mountfielde veľké ambície, ktoré však mužstvo nepotvrdzovalo a play off mu uniká. "Sezónu sme začali nie príliš šťastne. Potom prišlo lepšie obdobie, naše výkony však nemali stúpajúcu tendenciu smerom hore. Vedenie preto pristúpilo k tomu kroku, chce dať mužstvu nový impulz. Nový tréner sa pokúsi dotiahnuť tím do play off. Ja som pracoval ako tréner v kuse posledných 15 rokov, prežil som viac pekných športových chvíľ ako neúspechov. Táto sezóna je však pre mňa neúspešnou," dodal v športovom spravodajstve Slovenského rozhlasu Bokroš, ktorý chce v najbližších dňoch dotiahnuť svoj odchod z Českých Budějovíc. V najbližšom čase sa chce viac pohybovať po slovenských štadiónoch a sledovať extraligu. Je však možné, že v prípade záujmu z niektorého klubu ponuku prijme. "Nikdy nehovor nikdy, všetko je vecou rokovaní. Nevylučujem oddych a ani nejaké pokračovanie trénerskej kariéry," dodal pre SRo Bokroš.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Bokroša odvolanie neprekvapilo