Boatenga urážali rasisti, zvažuje odchod z Talianska

(Autor: TASR/AP)
TASR|5. jan 2013 o 14:02

Boateng po rasistických pokrikoch fanúšikov v priateľskom zápase uvažuje, že sa do AC Milána nevráti.

BERLÍN. Stredopoliar futbalového klubu AC Miláno Kevin-Prince Boateng sa zamýšľa nad svojou budúcnosťou v talianskom futbale. Prekáža mu totiž pretrvávajúci rasizmus fanúšikov, kvôli ktorým nedávno počas zápasu opustil ihrisko.

Reprezentant Ghany narodený v Berlíne pre sobotňajšie vydanie periodika Bild podľa agentúry dpa povedal, že so svojim agentom chce prehodnotiť budúce pôsobenie v Serii A. "Toto je niečo, čo sa ma dotklo," povedal Boateng. "Tri dni sa na to vyspím a budúci týždeň sa stretnem s poradcom Rogerom Wittmanom. Potom uvidíme, či má ešte zmysel hrávať v Taliansku," dodal.

Fanúšikovia a pokriky, zápas spoluhráči ukončili

Dvadsaťpäťročný Boateng v prvom polčase štvrtkového priateľského duelu v meste Busto Arsizio opustil ihrisko, keďže pri jeho kontakte s loptou miestni fanúšikovia napodobňovali zvuky opíc. Podobne sa správali pri aktivite jeho spoluhráčov s africkým pôvodom, ktorými sú M'Baye Niang, Urby Emanuelson a Sulley Muntari.

Hráč na protest vykopol loptu na tribúnu, vyzliekol si tričko a v strede prvého polčasu opustil ihrisko. Kouč Massimiliano Allegri a ostatní hráči Milána Boatenga okamžite nasledovali, čím SA zápas skončil.

Prezident AC Milána Silvio Berlusconi aj tréner talianskej reprezentácie Ceasare Prandelli tím za reakciu pochválili, Talianska futbalová federácia oznámila, že incident vyšetrí. "Môžeme povedať: konečne!" povedal Prandelli.

"Veľký tím, veľký tréner, veľký človek. Už sme z toho unavení," vyjadril som odpor voči rasizmu taliansky kouč.

Starosta kritizoval Boatenga

Boateng pre Bild povedal, že na svojich spoluhráčov je "hrdý", keďže odišli z ihriska s ním. Taktiež upresnil, že rasistické pokriky začali už na začiatku zápasu.

"Asi po piatich minútach som pri každom dotyku s loptou počul zvuky opíc. Najskôr som na to veľmi nemyslel, potom sa však ozývali stále častejšie. Išiel som za rozhodcom a povedal som mu: 'Ak sa to stane ešte raz, odchádzam'."

Podľa portálu forzaitalianfootball.com sa však starosta mesta Busto Arsizio Gigi Farioli šokujúco postavil proti Boatengovi. Nechal sa počuť, že okrem bandy idiotov bola za situáciu zodpovedná aj banda profesionálov, ktorí si nerobili dobre svoju prácu.

Upresnil, že má na mysli rozhodcu a niektorých hráčov. Boatengovi vyčítal, že do fanúšikov kopol loptu, za čo by podľa neho mal okamžite pykať vylúčením.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Boatenga urážali rasisti, zvažuje odchod z Talianska