Bilič je presvedčený, že Chorvátsko postúpi na MS 2010

SITA|3. jan 2009 o 16:38

Hlavný kormidelník chorvátskej futbalovej reprezentácie Slaven Bilič je presvedčený o tom, že jeho tím sa kvalifikuje na budúcoročné majstrovstvá sveta.

ZÁHREB. Hlavný kormidelník chorvátskej futbalovej reprezentácie Slaven Bilič je presvedčený o tom, že jeho tím sa kvalifikuje na budúcoročné majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia v Juhoafrickej republike.

Štyridsaťročný rodák zo Splitu tiež uviedol, že po skončení aktuálneho cyklu odíde zo svojej súčasnej funkcie. “Myslím si, že stále môžeme dobehnúť vedúce Anglicko na čele tabuľky našej skupiny. Oni určite niekde zaváhajú. A ak aj nie, dúfam, že obsadíme druhé miesto a dostaneme ďalšiu šancu na postup cez baráž,” povedal Bilič pre denník Sportske Novosti a pokračoval: “Zostanem na poste hlavného trénera Chorvátska do konca kvalifačného cyklu MS 2010, no ani o sekundu dlhšie. Myslím si, že štyri roky sú dosť dlhá doba.”

Slaven Bilič prebral tím Chorvátska v roku 2006 a na minuloročných majstrovstvách Európy ho priviedol do štvrťfinále. Na ceste na kontinentálny šampiónát vyradili Balkánci v skupine práve Anglicko, ktoré im žreb určil aj pre elimináciu o postup na MS 2010. V tabuľke 6. kvalifikačnej skupiny je Chorvátsko so ziskom siedmich bodov aktuálne na 2. mieste, Albión má na čele 12 bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Bilič je presvedčený, že Chorvátsko postúpi na MS 2010