26.05.2021 | Skupina A
26.05.2021 | Sk. A
3 - 4
(0:1, 1:2, 2:1)

Bielorusko - Veľká Británia: ONLINE z MS v hokeji 2021

Bielorusko vs. Veľká Británia: ONLINE prenos zo zápasu na MS v hokeji 2021 dnes.
Bielorusko vs. Veľká Británia: ONLINE prenos zo zápasu na MS v hokeji 2021 dnes. (Zdroj: Sportnet)
Sportnet|26. máj 2021 o 10:00 (aktualizované 26. máj 2021 o 22:37)

Sledujte s nami ONLINE prenos zo zápasu MS v hokeji 2021: Bielorusko - Veľká Británia.

RIGA. Bielorusko a Veľká Británia dnes hrajú ďalší zápas na MS v hokeji 2021, ktoré hostí lotyšská Riga. Veľká Británia vyhrala 4:3

Pozrite si tiež aktuálne tabuľky a celkový program šampionátu a podrobný priebeh zápasu Bielorusko - Veľká Británia.

ONLINE PRENOS: Bielorusko - Veľká Británia (LIVE z MS v hokeji 2021 dnes)

Majstrovstvá sveta Skupina A 2020/2021
26.05.2021 o 19:15
Bielorusko
3:4
(0:1, 1:2, 2:1)
60' minúta
Ukončený
Veľká Británia
Prehľad
Góly a asistencie: 30. Kodola (Bailen, Prince), 52. Platt (Paré, Kodola), 58. Prince (Šarangovič, Protas) – 14. Kirk, 38. Davies (Myers), 39. Kirk (O'Connor, Dowd), 49. Hammond (Richardson). Rozhodca: Šír (CZE), Stano (SVK) – Ondráček (CZE), Synek (SVK).
Prenos
To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.
Ďalší program:

Bielorusko
Piatok 28. 5. 2021, 19:15: Dánsko – Bielorusko

Veľká Británia
Piatok 28. 5. 2021, 15:15: Švédsko – Veľká Británia
Bielorusi pokračovali vo svojom laxnom výkone i v prvej polovici tretej tretiny a ich ďalšiu hrubú chybu v obrane, tentokrát pri striedaní, potrestal gólom už na 4:1 pre Britov Hammond. Až po tomto góle Bielorusi výraznejšie pridali a Britov, ktorým postupne začali dochádzať sily, dostali pod veľký tlak a výrazne ich prestrieľali. Po chybe britského obrancu Ehrhardta znížil Platt na 2:4 a zhruba 2 a štvrť minúty pred koncom strelil gól na 3:4 Prince, viac pukov sa však Bielorusom za chrbát skvele chytajúceho brankára Bownsa nepodarilo dostať. Tomu zrejme v kľúčovom momente zápasu – strele Šarangoviča zhruba minútu pred koncom – pomohla bránková konštrukcia, cenné víťazstvo však Britom ďalšími zákrokmi pri bieloruskej power-play udržal. Bielorusi doplatili na svoju bohorovnosť v obrane vo väčšine zápasu, ktorú nadšene hrajúci Briti potrestali gólmi a zaslúžene tak napriek veľkému záverečnému tlaku prehrali.

Nádejne rozohraný boj o štvrťfinále si teda Bielorusi výrazne skomplikovali, pretože po 4 odohraných zápasoch majú na konte len 4 body a sú na šiestom mieste skupiny A. Pred nich sa touto výhrou dostali Briti, ktorí majú rovnako 4 body.

Strely na bránku v 3. tretine (celkovo): 22:7 (36:26)
Veľká Británia vyhrala zápas v elitnej divízii MS v riadnej hracej dobe prvýkrát od roku 1962, kedy zdolala Fínsko 7:5.
Najlepší hráči zápasu:

Bielorusko – Vladislav Kodola
Veľká Británia – Liam Kirk
Koniec zápasu.
59:52
Faľkovskij potom sám strieľal z pravého kruhu, Bowns ale jeho strelu vyrazil a potom britský gólman zneškodnil i Šarangovičovu strelu z opačnej strany.
59:26
Bielorusi opäť vyhrali buly. Šarangovič tvrdou strelou z ľavého kruhu minul britskú bránku, puk ale pri mantineli zastavil Faľkovskij.
59:14
Oddychový čas Veľkej Británie.
59:14
Hneď po buly v útočnej tretine strieľal od modrej Bailen, jeho tvrdú strelu ale chytil britský gólman Bowns.
59:04
importantTaylor odchádza zo svojej bránky. Bielorusi budú hrať so šiestimi korčuliarmi.
58:57
importantŠarangovič si naviedol puk z pravého krídla na vrchol ľavého kruhu, odkiaľ krásnou strelou zápästím trafil pravú žŕdku Bownsovej bránky.
58:29
Nahodenie Bielorusov skončilo v rohu útočnej tretiny, kde Briti puk vybojovali a opäť ho len odpálili zo svojho obranného pásma.
58:02
Britom už evidentne došli sily, a tak puky len vyhadzujú zo svojho pásma. Teraz to názorne predviedol Hammond.
57:43
57:43
goalBielorusko dalo gól!
Bielorusi znižujú na rozdiel jediného gólu a v závere zápasu nás čaká veľká dráma! Za britskou bránkou vybojoval puk Protas, ktorý ho posunul pri ľavej žŕdke na Šarangoviča. Ten ho ešte z prvej naservíroval pred bránkovisko na SHANEA PRINCEA, ktorý ho hneď nasmeroval do Bownsovej bránky. Asistencie: Jegor Šarangovič, Alexej Protas.
57:05
Bielorusko v plnom počte.
56:49
Bielorusi sa dostali dokonca ku kombinácii v útočnom pásme a teraz to skôr vyzerá, akoby hrali presilovku oni.
56:25
Britom sa prechod do útočnej tretiny vôbec nevydaril a Bielorusi za vlastnou bránkou puk získali. Komarov ho potom potiahol po pravej strane do útočného pásma.
55:56
Komarov dostal puk z vlastnej obrannej tretiny a Bielorusi vyrazili do forčekingu aj v oslabení. Puk nevybojovali, britskú rozohrávku ale výrazne zdržali.
55:25
Briti vyhrali buly v útočnom pásme a hneď sa rozostavili do presilovkovej formácie. Na konci ich kombinácie bola O'Connorova strela od modrej, ktorú chytil brankár Taylor.
55:05
Vylúčenie v tíme Bielorusko (Andrej Antonov – 2 min., nedovolené bránenie).
54:54
Antonovovu strelu od modrej Bowns vyrazil do rohu obrannej tretiny, kde puk vybojovali Briti. Tí chcú prerušiť bieloruský tlak.
54:22
Hook z posledných síl dostal puk do útočného pásma, aby jeho poriadne vyčerpaní spoluhráči mohli vystriedať. Briti sú v posledných minútach pod veľkým tlakom.
53:48
O'Connor prišiel na modrej čiare o puk a strieľať mohol pohotovo Šarangovič. Proti jeho pokusu úspešne zasiahol brankár Bowns.
53:01
importantParé posunul puk za útočnou modrou čiarou na Kodolu, ktorého strela cez obrancu vypadla Bownsovi. Solovjov sa puk ešte snažil vybojovať, ten ale nakoniec britský gólman prikryl.
52:26
A nakoniec dostali Bielorusov zo svojho obranného pásma. Bielorusi rýchlo prestriedali a ich ďalší útok sa skončil stratou puku na útočnej modrej čiare.
51:51
Bielorusi zacítili šancu a tlačia sa výraznejšie do útočného pásma. Briti ich kombináciu vytlačili k mantinelom.
51:19
51:19
goalBielorusko dalo gól!
Bielorusi po chybe britského obrancu Ehrhardta znižujú a vracajú sa do hry o body! Ehrhardt prenechal puk za svojou bránkou pre spoluhráča, za ním však bol Kodola, ktorý si puk spracoval a potom ho prihral do ľavého kruhu na Parého. Ten puk ešte posunul doprava na GEOFFA PLATTA, ktorý ho z prvej nasmeroval do britskej bránky. Asistencie: Francis Paré, Vladislav Kodola.
50:24
Solovjovovu strelu od modrej zablokoval v páde Hook. Celá britská striedačka zápasom žije a svojho spoluhráča vytlieskala.
49:48
Bailen dostal hneď po naskočení na ľad z trestnej lavice puk pred útočnou modrou čiarou. Za ňou si ho naviedol doprava a jeho strelu musel britský brankár Bowns vyraziť.
49:28
Bielorusko v plnom počte.
48:58
Veľká Británia v plnom počte.
48:41
48:41
goalVeľká Británia dala gól!
Briti vedú už o tri góly! Chenkeľovu rozohrávku kvôli zlému bieloruskému striedaniu vystihol Richardson, od ktorého sa odrazil na MIKEA HAMMONDA. Ten si puk potiahol do ľavého kruhu a odtiaľ presnou strelou zápästím k ľavej žŕdke nedal Taylorovi šancu. Asistencia: Mark Richardson.
48:05
Briti sa dostali do prečíslenia 3 proti 1, to sa im ale vôbec nevydarilo a po nepresnej prihrávke na O'Connora sa nedostali ani len k strele.
47:28
Vylúčenie v tíme Bielorusko (Nick Bailen – 2 min., podrazenie).
47:28
Myers potom vypichol Bielorusovi puk a dostal sa i k strele, ktorú zneškodnil brankár Tayor. Po faule Bailena sa však bieloruská presilovka končí.
47:15
Bielorusi vyhrali vhadzovanie v útočnom pásme, Myers puk ale dostal do stredného pásma.
46:58
Vylúčenie v tíme Veľká Británia (David Phillips – 2 min., napadnutie).
46:22
A po vyhranom vhadzovaní sa dostali spod bieloruského tlaku. Bielorusi sa musia pracne dobíjať naspäť do útočného pásma.
46:06
Bielorusi si rýchlo vymieňali puk v útočnom pásme a až po zhruba 20 sekundách získali puk Briti. Tí ho bez váhania vyhodili na zakázané uvoľnenie.
45:34
Briti potom vyrazili do prečíslenia 2 proti 1, ktoré zakončil strelou mimo Perlini.
44:54
Protas si dobre naviedol puk okolo britského obrancu do ľavého kruhu, jeho prihrávku na zadnú žŕdku ale pred odkrytou Bownsovou bránkou nezasiahli hneď dvaja spoluhráči.
44:27
Srdnato bojujúci Briti však nepustili Bielorusov k ničomu a Hook pohotovo zaútočil. Až v rohu útočnej tretiny prišiel o puk.
44:02
Kodola posunul spoza bránky puk pred bránkovisko na Platta, ktorému ale odskočil a v bekhendovom zakončení mu čisto zabránil Kirk. V rohu potom bojujú Bielorusi o puk.
43:40
Bielorusi vyhrali buly a Drozd okamžite vyštartoval po ľavom krídle dopredu. Jeho nahodenie od mantinelu chytil gólman Bowns.
43:20
Bielorusi puk síce získali, Faľkovskij ho ale prakticky vzápätí vyhodil na zakázané uvoľnenie.
42:48
Myers v jednom z nich zatiahol puk do rohu útočnej tretiny, kde ho niekoľko desiatok sekúnd podržal v súbojoch s bieloruskými obrancami.
42:19
Bielorusi výrazne zvýšili útočnú aktivitu, do vyloženej gólovej príležitosti sa ale nie a nie dostať. Briti navyše hneď po zisku puku vyrážajú do protiútokov.
41:48
Kodola našiel krížnou prihrávkou od pravého mantinelu na vrchole kruhov Šinkeviča, ktorý z dobrej streleckej pozície minul Bownsovu bránku.
41:13
Connolly hneď po zisku puku zaviezol hrací predmet do útočného pásma a strelou zápästím donútil bieloruského gólmana Taylora k zákroku betónom.
40:43
Protas našiel prihrávkou na vrchol ľavého kruhu Šarangoviča, tomu ale puk pred strelou odskočil. Bielorusi ostávajú v útočnom pásme.
40:20
Briti vyhrali buly a hneď nahodili puk na zadný mantinel, kde oň srdnato bojujú.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 20:51.
Briti ani v druhej tretine za svojím súperom vôbec nezaostávali, práve naopak. Bielorusi začali zvyšovať svoj tlak až zhruba v polovici tejto tretiny, keď nakoniec dokázal vyrovnať Kodola. Potom však Briti úplne prevzali iniciatívu a aj keď ešte Connollymu zobral gól skorým písknutím jeden z rozhodcov, tak nakoniec dokázali bohorovne hrajúcich Bielorusov potrestať. Zhruba tri minúty pred koncom druhej tretiny obral Faľkovského za bieloruskou bránkou o puk Myers a pripravil gól Daviesovi a potom Kirk svojím už štvrtým gólom na turnaji strelou spomedzi kruhov využil neuveriteľný chaos v obrane bieloruského tímu. Bielorusi tak budú musieť proti výborne hrajúcim Britom poriadne pridať, ak chcú získať v tomto zápase aspoň bod.

Strely na bránku v 2. tretine (celkovo): 5:9 (14:19)
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:43
Bielorusi už sa asi tešia do šatne. Puk nahodili na zadný mantinel, nikto v červenom drese však za ním poriadne nekorčuľoval.
39:11
importantUž to mohlo byť 4:1 pre Britov! Na konci krásnej rýchlej kombinácie britského tímu sa puk krížnou prihrávkou dostal do pravého kruhu na voľného Swindlehursta, ktorého strelu z prvej vyrazil skvelým zákrokom betónom presúvajúci sa bieloruský gólman Taylor.
38:35
38:35
goalVeľká Británia dala gól!
Briti vedú už o dva góly! Dowdovu prihrávku z pravého krídla dostal O'Connor na ľavú stranu, odkiaľ tento hráč ešte posunul puk medzi kruhy na úplne voľného LIAMA KIRKA. Kde boli bieloruskí obrancovia v tejto chvíli, je záhadou, každopádne Kirk dokázal z tejto skvelej pozície namieriť presne do pravého horného rohu Taylorovej bránky. Asistencie: Ben O'Connor, Robert Dowd.
37:52
Bielorusi okamžite pridali smerom dopredu a nasťahovali sa do útočného pásma. Ich útok nateraz skončil v súbojoch o puk na zadnom mantineli.
37:06
37:06
goalVeľká Británia dala gól!
Briti sa druhýkrát dostávajú do vedenia! Myers vypichol za bieloruskou bránkou puk Faľkovskému a naservíroval ho pred bránku na BENJAMINA DAVIESA, ktorý dostal puk pod nohy. Davies však i v páde dokázal vystreliť a puk poslal k ľavej žŕdke Taylorovej bránky. Asistencia: Matthew Myers.
36:20
Po jeho strate sa ale museli rýchlo vrátiť do vlastného obranného pásma, kde sa opäť bránia Bielorusom. Tí znovu kombinujú len pri mantineloch.
35:52
Britov akoby predošlý verdikt vyburcoval a usadili sa v útočnom pásme. Swindlehurst trafil z ľavého kruhu obrancu Bieloruska, od ktorého sa puk odrazil na pravé krídlo.
35:22
importantBriti vyrazili po zisku puku do prečíslenia 3 proti 2. Kirk nahodil puk od ľavého mantinelu a aj keď sa zdalo, že Taylor puk prikryje, tak mu vypadol. Vtedy však zaznel hvizd rozhodcu, aj keď mohol Connolly ešte doraziť puk do odkrytej bieloruskej bránky. Rozhodcovia sa ospravedlňujú, teraz však zrejme pripravili Britov o druhý gól v zápase!
34:57
Solovjov zlomil pri strele od modrej hokejku, puk ale v rohu opäť vybojovali Bielorusi, ktorí pokračujú v tlaku na britských obrancov.
34:27
Hook potom nahodil puk na zadný mantinel, kde ho znovu zastavil Taylor. Briti sa začínajú dostávať pod bieloruský tlak.
33:39
Hook skúšal vysunúť do samostatného nájazdu Longa, proti nemu ale vyštartoval z vlastnej bránky bieloruský brankár Taylor, ktorý bol pri puku ako prvý.
33:02
Bielorusi sa i tak dostali do útočného pásma a akoby v posledných minútach pridali. Strelecká aktivita zo strany Bielorusov však nie je nijak výrazná a ani teraz neprichádza od nich strelecký pokus.
32:31
Oba tímy si nepresnými rozohrávkami vystriedali kontrolu nad pukom, Briti ale stihli vystriedať a už sa môžu opäť plnohodnotne brániť bieloruskému útoku.
31:59
Briti už z tohto bieloruského kolotoča začínajú byť unavení. Šarangovič po rýchlej výmene puku so Šinkevičom vypálil z vrcholov kruhov mimo Bownsovej bránky.
31:28
Až po takmer minúte sa im to podarilo a hneď sa oni dostali do útočného pásma. Puk si však posúvajú rýchlymi prihrávkami len popri mantineli.
31:00
Briti sa usadili v útočnom pásme a kombinujú okolo bieloruskej obrany. Hráči v červených dresoch sa nedokážu dostať k puku.
30:24
importantBriti mohli rýchlo odpovedať! Lake si z ľavého krídla naviedol puk medzi kruhy krásnou sťahovačkou okolo ležiaceho obrancu Chenkeľa a spred bránkoviska namieril pod hornú žŕdku. Bieloruský gólman Taylor skvele zasiahol ramenom.
29:15
29:15
goalBielorusko dalo gól!
Je vyrovnané! Bielorusi rýchlo prenikli do útočného pásma a Bailen prihrávkou z pravej strany posunul puk medzi kruhy na VLADISLAVA KODOLU. Ten si puk dlho pripravoval na strelu, ktorou trafil blokujúceho Swindlehursta, od neho sa ale puk odrazil naspäť ku Kodolovi, ktorý ho bekhendom dostal za chrbát rozhodeného brankára Bownsa. Asistencie: Nick Bailen, Shane Prince.
29:10
Veľká Británia v plnom počte.
28:45
Šarangovič z ľavého kruhu minul Bownsovu bránku a od mantinelu sa puk odrazil tak prudko, až vyletel z útočného pásma.
28:20
Jerjomenko od modrej minul Bownsovu bránku, puk sa ale odrazil naspäť k Bielorusom, ktorí môžu opäť kombinovať v útočnom pásme okolo britského obranného štvorca.
27:46
Ich kombinácia však dlho netrvala, pretože Betteridge vystihol prihrávku na obrancov a vyhodil puk k Taylorovej bránke.
27:21
Bielorusi vyhrali buly v útočnom pásme a rozostavili sa do presilovkovej formácie.
27:10
Vylúčenie v tíme Veľká Británia (Matthew Myers – 2 min., držanie).
26:51
Bielorusi sa po dlhšej dobe dostali do útočného pásma, kde obliehajú britskú obranu. Briti sa zatiahli do rozostavenia podobnému oslabeniu, aj keď sú v pätici.
26:20
Bielorusi vyhodili puk z vlastného pásma a rýchlo vystriedali. Briti sa však i tak vrátili do útočnej tretiny a rýchlo si vymieňajú puk pri mantineli.
25:51
Perlini tvrdou strelou doslova zostrelil Platta, ktorý zostal ležať na ľade. Briti hrajú teraz prakticky presilovku.
25:23
Hneď v protiakcii predviedli podobné nedorozumenie i Bielorusi, ktorí tiež spáchali zakázané uvoľnenie.
25:01
Dowd pálil hneď po prechode útočnej modrej čiary, Bownsovu bránku ale minul. Briti sa potom vyhnali z útočného pásma a po nedorozumení pri prechode do útoku vyhodil David Phillips puk na zakázané uvoľnenie.
24:41
Komarov a Swindlehurst sa tak dlho naťahovali v strednom pásme o puk, až ho nakoniec vyhodili na striedačku.
24:06
Šarangovič vystihol ďalšiu britskú rozohrávku a posunul puk na Princea, ktorý spomedzi kruhov trafil cloniaceho Kosticyna.
23:40
Riskantnú Myersovu rozohrávku vystihol Nesterov. Útok Bieloruska zakončil strelou cez obrancu mimo kapitán Šarangovič.
22:56
Paré preto musel potiahnuť puk do útočnej tretiny sám, dvojica britských obrancov ho ale o puk pripravila. Bielorusi museli vycúvať z útočnej tretiny.
22:30
Briti akoby mali dianie na ľade zatiaľ viac-menej pod kontrolou. Bielorusi sa dostávajú do útočného pásma len s veľkými problémami.
22:05
Kirk prenechal puk za bieloruskou bránkou Connollymu, ten sa ale k strele nedostal. Bielorusi potom pokazili svoj protiútok ofsajdom.
21:50
Drozd sa prekľučkoval až do rohu útočného pásma, tam však v súboji s dvojicou britských obrancov o puk prišiel. Briti hneď otočili hru na opačnú stranu.
21:10
Briti potom stratili puk v strednom pásme a O'Connor musel v páde obetavo zablokovať Šarangovičovu strelu na konci bieloruského protiútoku.
20:22
Bieloruský gólman Taylor musel prvýkrát zasahovať proti strele Lachowicza od pravého mantinelu.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 20:04.
Bielorusi vstúpili do zápasu veľmi aktívne a hneď na úvod tejto tretiny trafil z ich najväčšej gólovej príležitosti Paré hornú žŕdku britskej bránky, postupom času sa však iniciatíva preklopila prekvapivo na stranu Britov. Tí predviedli veľmi sympatický výkon, ku ktorému ich povzbudila presilovka po vylúčení Solovjova a tesne po nej otvoril skóre peknou individuálnou akciou Liam Kirk. Bielorusi po inkasovanom góle opäť trochu pridali, sústavný tlak si však nedokázali vytvoriť a v druhej tretine tak budú musieť doháňať najtesnejšiu stratu.

Strely na bránku v 1. tretine: 9:10
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:54
Briti ešte v úplnom závere vyhodili puk na zakázané uvoľnenie. Po buly puk získali a tretinu už zrejme dohrajú s tesným náskokom.
19:25
Hammond si dobre nakorčuľoval do pravého kruhu na prihrávku z rohu, z prvej ale trafil len bieloruského obrancu.
18:48
18:48
importantProtas sa uvoľnil za britskou bránkou a prihrávkou pred ňu posunul puk ku Komarovovi, ktorý tiesnený obrancom zblízka minul Bownsovu bránku.
18:08
Nesterovovu prihrávku tečoval do útočného pásma Prince, Protas ale puk za britskou bránkou nevybojoval. Briti otáčajú hru na opačnú stranu.
17:34
Bieloruský kapitán Šarangovič to preto skúsil individuálne po pravej strane, dostal sa však len tesne za útočnú modrú čiaru, kde o puk prišiel.
17:08
Bielorusom sa nedarí puk podržať v útočnom pásme a ak sa tam aj dostanú, tak majú veľký problém prestreliť obetavo hrajúcich Britov.
16:47
Perlini si spracoval dlhú prihrávku na pravé krídlo a z kruhu vystrelil. Taylor vyrazil puk betónom až na bieloruskú striedačku.
16:15
Briti vytlačili svojím forčekingom Bielorusov až do ich pásma. Bielorusi museli dokonca zacúvať s pukom až za svoju bránku.
15:44
Kirk vyštartoval s Dowdom do prečíslenia 2 proti 1. Kirk si potiahol puk doľava a nechýbalo veľa, aby Jerjomenko pri snahe o blok zrazil puk smerom na vlastnú bránku.
15:08
Bailen pripravil prihrávkou do pravého kruhu strelu Chenkeľovi, ktorý z prvej namieril do presúvajúceho sa britského brankára Bownsa.
14:44
Bielorusi sa následne usadili v útočnom pásme a kombinujú okolo britskej obrany. Briti Bielorusov vytláčajú k mantinelom, puk im ale zatiaľ nezobrali.
14:13
Nesterov hneď odpovedal svojím individuálnym prienikom, ktorý ale skončil v rohu útočného pásma.
13:38
13:38
goalVeľká Británia dala gól!
Briti otvárajú skóre! LIAM KIRK sa dostal k puku po odraze od hokejky jedného z Bielorusov v strednom pásme a potiahol si puk sprava až do ľavého kruhu. Odtiaľ namieril presne medzi betóny bieloruského gólmana Taylora. Bez asistencie.
13:12
Bielorusko v plnom počte.
12:36
O'Connorova bomba od modrej Taylorovi vypadla, bieloruský gólman ale s menšími problémami dokázal pred vlastným bránkoviskom puk prikryť.
12:20
Briti pokračujú v tlaku. O'Connorovu tvrdú strelu od modrej zablokoval jeden z Bielorusov, puk sa ale odrazil naspäť na hokejky britských hokejistov.
12:00
importantLake zaviezol puk do rohu útočného pásma, kde ho i sám vybojoval. O'Connorovu strelu od modrej potom na konci tejto presilovkovej kombinácie bieloruský brankár Taylor vyrazil pred seba a následne musel zneškodniť i bekhendovú dorážku Perliniho.
11:30
Bielorusi hneď po vyhranom buly vyhodili puk cez všetky čiary.
11:12
Vylúčenie v tíme Bielorusko (Ilja Solovjov – 2 min., podrazenie).
10:59
Šinkevičovo nahodenie od modrej skončilo mimo britskej bránky, puk sa ale odrazil naspäť k Bielorusom a Solovjovovu tvrdú strelu musel gólman Bowns vyraziť.
10:31
Bielorusi sa po dlhšej dobe usadili v útočnom pásme, kde si prihrávajú puk okolo zoradenej britskej pätice hráčov.
10:12
Komarov veľmi tvrdo dohral za britskou bránkou na mantinel Clementsa. Britský obranca sa z ľadu dvíha len veľmi ťažko, o faul sa ale zrejme nejednalo.
09:45
importantFaľkovského vyhodenie z vlastnej tretiny zastavil Lake, ktorý si potom sám nakorčuľoval na prihrávku Jonathana Phillipsa z pravého kruhu. Pred bránkoviskom však puk nedokázal zasiahnuť a podobne dopadol i Perlini na zadnej žŕdke.
09:24
Jerjomenko nepresnou kolmicou na Kosticyna na útočnej modrej čiare vyhodil puk na zakázané uvoľnenie.
09:11
Briti sa vrátili do útočnej tretiny, zo svojej aktivity ale vyťažili len strelu Connollyho zo strednej vzdialenosti, ktorá letela priamo na pripraveného brankára Taylora.
08:50
Bieloruský gólman Taylor vyrazil nahodenie Britov do rohu vlastného pásma a Briti sa potom sami vyhnali z útočného pásma.
08:16
Bielorusi zatlačili Britov do obrany. Chenkeľovu tvrdú strelu od modrej vyrazil Bowns do rohu, kde prihral puk spoluhráčovi rukou Kodola.
07:48
importantProtas posunul puk spoza bránky na úplne zabudnutého Drozda, ktorý spomedzi kruhov tesne minul pravú žŕdku Bownsovej bránky.
07:12
Long prehral súboj so Solovjovom a o puk prišiel. Briti sa okamžite zoradili proti bieloruskej rozohrávke na vlastnej modrej čiare.
06:38
Chenkeľovo nahodenie od modrej zrazili britskí obrancovia do rohu vlastného pásma, kde puk vybojovali. Oba tímy striedajú.
06:06
Myers to tiež skúšal kolmicou na spoluhráča, aj on ale vyhodil puk na zakázané uvoľnenie.
05:55
Davies chcel vysunúť Jonathana Phillipsa do úniku, ten ale túto prudkú prihrávku nedokorčuľoval a Britom je tak odpískané zakázané uvoľnenie.
05:34
Platt dostal prihrávku na ľavé krídlo a jeho strelu z vrcholu kruhu vyrazil britský gólman Bowns na ochrannú sieť.
05:06
Swindlehurst zaviezol puk do útočného pásma, jeho spoluhráči ho ale za bieloruskou bránkou stratili. Bielorusi môžu po zisku puku vyraziť do protiútoku.
04:35
O'Connorovo nahodenie od modrej skončilo na bočnej sieťke bieloruskej bránky a bieloruskí obrancovia následne vyhodili puk do britského obranného pásma.
03:54
03:54
importantProtas sa pokúsil vytočiť spoza bránky pred bránkovisko a puk po jeho strele si takmer zrazil korčuľou pri vzdialenejšej žŕdke do bránky britský obranca Richardson. Puk napokon skončil tesne mimo.
03:30
Bielorusi sú v úvode aktívnejší, okrem Parého strely do bránkovej konštrukcie sa im ale zatiaľ nedarí zatlačiť Britov výraznejšie do obrany.
03:02
Bielorusi kombinujú okolo útočného pásma, nedarí sa im ale dostať od mantinelov do streleckej pozície, a tak si puk len rýchlo posúvajú ďaleko od Bownsovej bránky.
02:34
Nesterov zaviezol po ľavej strane puk za britskú bránku, kde oň teraz bojuje proti obrancom Veľkej Británie.
02:06
importantParé dostal v útočnom pásme prihrávku na pravé krídlo a svojou tvrdou strelou príklepom z pravého kruhu trafil hornú žŕdku Bownsovej bránky.
01:36
Šinkevičovo nahodenie Bielorusi za Bownsovou bránkou nevybojovali, opäť sa im ale podarilo zastaviť protiútok Britov v strednom pásme.
01:12
O'Connor po vyhranom vhadzovaní preveril bieloruského brankára Taylora. Briti sa následne pokúsili o kombináciu v útočnom pásme, o puk však pri mantineli prišli.
00:41
Protas nedokorčuľoval nevydarenú prihrávku spoluhráča z vlastnej obrannej tretiny a puk skončil na zakázanom uvoľnení.
00:31
Bielorusi hneď po vyhranom buly o puk prišli, protiútok Britov však zastavili v strednom pásme a získali hrací predmet pod svoju kontrolu.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Bielorusi budú hrať v červených dresoch, Briti v bielych.
Oba tímy práve vychádzajú na ľadovú plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
Úvodné zostavy:

Bielorusko: D. Taylor (Kolosov) – Chenkeľ (A), Bailen, Jerjomenko, Faľkovskij, Šinkevič, Solovjov, Antonov – S. Kosticyn, Šarangovič (C), Prince – N. Komarov, Drozd, Protas – Paré, Kodola, Platt (A) – Stefanovič, Nesterov, Lopačuk – Klimovič.

Veľká Británia: Bowns (Whistle) – Clements, Ehrhardt, D. Phillips, O'Connor, Richardson (A), Tetlow, Swindlehurst – Hook, Lachowicz, Betteridge – Kirk, Connolly, Dowd (A) – Lake, Perlini, Hammond – Davies, Myers, J. Phillips (C) – Long.

Rozhodca: Šír (CZE), Stano (SVK) – Ondráček (CZE), Synek (SVK).
importantTento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.


Vzájomné zápasy

Tieto dva národné tímy sa na MS najvyššej úrovne doteraz ešte nestretli. Ich posledným vzájomným súbojom bol zápas v I. divízii (skupina A) v roku 2004, ktorý vyhrali Bielorusi 5:4.


Veľká Británia

Britský tím je postavený až na jednu výnimku kompletne z hráčov z britskej ligy, z ktorých výraznejšie vyčnieva len Liam Kirk. Tento mladík bol prvým hráčom, ktorý sa narodil a hokejovo vyrástol v Anglicku a ktorý bol draftovaný klubom NHL (Arizona Coyotes, 189. miesto v roku 2018). Hlavným problémom pre Britov však je, že ich na tomto turnaji nevedie hlavný tréner Peter Russell, ktorý sa po nedávnom konci sezóny v nemeckom druholigovom Freiburgu ospravedlnil z rodinných dôvodov.

Napriek tomu zatiaľ predvádzajú Briti veľmi sympatické výkony a majú na konte už i jeden bod. Turnaj začali jasnou prehrou 1:7 s Ruskom, potom však v zápase, v ktorom trápil Slovákov skvelým výkonom brankár Ben Bowns, prehrali s našou reprezentáciou len 1:2 a v treťom zápase dokonca obrali o bod Dánov (2:3 po predĺžení). Briti určite dúfajú v prekvapenie i dnes, aj v zápase proti Bielorusom totiž budú výrazným outsiderom.


Bielorusko

Bielorusi majú v tíme jediného hráča z NHL, ktorým je útočník Jegor Šarangovič z New Jersey Devils. Okrem neho nájdeme v bieloruskom výbere aj troch naturalizovaných Kanaďanov a dvoch Američanov alebo Sergeja Kosticyna, ktorý strávil poslednú sezónu v iClinic Bratislava Capitals. Ako je však už u Bielorusov zvykom, kostrou tímu sú hráči z Dinama Minsk, ktorých je tentokrát na súpiske 10.

Tento tím začal šampionát prehrou 2:5 so Slovenskom, potom však prvýkrát v histórii porazil Švédov na MS (1:0) a o body obral i Čechov, ktorým podľahol 2:3 po predĺžení. V tomto zápase sú Bielorusi veľkými favoritmi a ak chcú pomýšľať na pokračovanie boja o postup do štvrťfinále, tak musia Britov nutne zdolať.
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu skupiny A Majstrovstiev sveta medzi Bieloruskom a Veľkou Britániou. Stretnutie sa začne o 19:15.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Bielorusko - Veľká Británia: ONLINE z MS v hokeji 2021