Rusi deklasovali Bielorusko, strelili šesť gólov

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|7. máj 2018 o 00:00

Ruskí hokejisti vyhrali na turnaji aj tretí zápas.

MS v hokeji 2018 - A-skupina:

Bielorusko - Rusko 0:6 (0:1, 0:3, 0:2)

Góly: 6. Dacjuk (Dadonov), 26. Šalunov (Barabanov, Kablukov), 30. Kablukov (Barabanov, Trjamikn), 40. Dacjuk (Chafizullin, Šalunov), 46. Mamin (Zajcev), 48. Kaprizov (Dacjuk, Dadonov). Rozhodcovia: Kaukokari (Fín.), Sjöqvist (Švéd.) - Lhotský (ČR), McCrank (USA), vylúčení 2:1 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 6360 divákov.

Bielorusko: Trus - Chenkel, Lisovec, Korobov, Vorobej, Denisov, Djukov, Falkovskij, Ustinenko - Drozd, Kitarov, Materuchin - Linglet, Šarangovič, Platt - Razvadovskij, Demkov, Gavrus - Pavlovič, Kovyršin, Suško

Rusko: Šesťorkin - Kiselevič, Gavrikov, Zajcev, Nesterov, Trjamkin, Chafizullin, Jakovlev - Kaprizov, Dacjuk, Dadonov - Grigorenko, Anisimov, Bučnevič - Mamin, Andronov, Michejev - Barabanov, Kablukov, Šalunov

KODAŇ. Hokejisti Ruska si na MS v Dánsku pripísali na konto tretie jednoznačné víťazstvo.

Po dvoch triumfoch 7:0 pridali v pondelňajšom vystúpení v kodanskej A-skupine ďalší nad Bieloruskom pomerom 6:0 a s plným počtom bodov a impozantným skóre 20:0 figurujú na čele skupiny.

Bielorusi sú bez bodu a bez výhry na poslednom mieste tabuľky (skóre 2:17).

Rusov teraz čakajú dva dni voľna, najbližší zápas zohrajú vo štvrtok 10. mája o 20.15 h proti Česku. Bielorusi nastúpia o deň skôr o 16.15 h proti Švajčiarsku.

Stručný priebeh zápasu:

Rusi mali zápas od začiatku pod kontrolou, boli technickejší i korčuliarsky vyspelejší a vedenia sa ujali už v 6. minúte, keď si Dacjuk našiel odrazený puk, obkrúžil bránku a zasunul ho za bezmocného Trusa.

Aj ďalšie minúty boli v réžii zbornej, no gólovo sa v prvom dejstve už nepresadila. Vynahradila si to však v druhom, keď outsiderovi nadelila ďalšie tri kúsky.

Postupne sa presadili Šalunov, Kablukov a v presilovke opäť Dacjuk. Andronov navyše trafil žŕdku. Kanonáda na jednu bránku pokračovala aj v tretej časti.

V 46. minúte pridal piaty gól Mamin a o dve neskôr upravil na 6:0 z prečíslenia Kaprizov.

Bielorusi počas celého zápasu hrozili len sporadicky a so strelami, ktoré smerovali na bránku, si Šesťorkin bez väčších problémov poradil.

Nič na tom nezmenila ani ich prvá presilovka v zápase, ktorú mali v až v 53. minúte.

Hlasy po zápase (IIHF):

Pavel Dacjuk, kapitán Ruska: "Od zápasu k zápasu sa snažíme odstrániť hlúpe chyby a v tom musíme pokračovať aj ďalej. Myslím si, že dnes sme urobili menej chýb, ale hlavné bolo dosiahnuť výsledok."

Dave Lewis, tréner Bieloruska: "V našej hre bolo len málo pozitív. Páčilo sa mi, že chalani neprestali pracovať, i keď takto prehrávali. Rusi strávili veľa času v našom obrannom pásme, ale naši chlapci do toho dávali všetko."

Online prenos: Bielorusko - Rusko (MS v hokeji 2018, A-skupina)

Majstrovstvá sveta Skupina A 2017/2018
07.05.2018 o 16:15
Bielorusko
0:6
(0:1, 0:3, 0:2)
60' minúta
Ukončený
Rusko
Prehľad
Góly a asistencie: 6. Dacjuk (Dadonov), 26. Šalunov (Barabanov, Kablukov), 30. Kablukov (Barabanov, Trjamkin), 40. Dacjuk (Chafizullin, Šalunov), 46. Mamin (N. Zajcev), 48. Kaprizov (Dacjuk, Dadonov). Rozhodca: Kaukokari (FIN), Sjoqvist (SWE) – Lhotský (CZE), McCrank (CAN). Diváci: 6360.
Prenos
Skončilo sa dnešné stretnutie medzi Bieloruskom a Ruskom, v ktorom si po výhre v pomere 6:0 pripísali Rusi ďalšie tri body do tabuľky. Dnes to síce nebola sedmička, ale opäť vysoká výhra..

Najlepší hráči v dnešnom zápase:

v tíme Bieloruska: Jegor Šarangovič
v tíme Ruska: Pavel Dacjuk
Koniec zápasu.
59:12
Už sa pravdepodobne nič postatné neudeje. Pri puku sú Rusi, kombinujú ale len v rohoch ľadovej plochy, odkiaľ sa strieľa ťažko.
57:48
Bielorusi nahodili puk na zadný mantinel, nedokázali ho ale dokorčuľovať. Dorkočuľoval ho Dacjuk, ktorý počká na prestriedanie svojich spoluhráčov.
56:14
importantDnešný zápas sleduje priamo v Royal Arene 6360 divákov.
55:02
Do konca zápasu ostáva posledných päť minút.
54:30
Zakončoval Gavrikov, ktorý teraz chcel uniknúť bieloruskej defenzíve. Trafil to dobre, chýbali len centimetre, aby dokázal zasiahnuť štrbinku medzi Trusovými betónmi.
53:30
importantBarabanov sa šikovne natlačil priamo pred bieloruskú bránku, kde si ešte chcel rozpohybovať Trusa a zakončiť pomedzi jeho betóny. Nepodarilo sa mu to, vhadzovať sa bude v pásme Bielorusov.
52:49
Vylúčenie v tíme Rusko (Dinar Chafizullin – 2 min., držanie).
51:42
Ťažko povedať, čo teraz Rusi kombináciou popri mantineloch sledovali. Každopádne, puk sa pred bránku nepresunul, a tak nemohol padnúť ani gól s poradovým číslom sedem.
51:16
Ruskí fanúšikovia si pýtali gól, ktorý takmer predsa len prišiel. Chýbali centimetre a Trus by už na ten puk nedočiahol. Nasleduje komerčná prestávka.
50:20
Od mantinelu to skúšal Demkov. Jeho pokus nemohol Šestorkina v žiadnom prípade zaskočiť, ruský gólman puk vytesnil svojím ľavým betónom.
50:00
Do konca riadnej hracej doby ostáva 10 minút.
48:49
Rusi sú veľmi blízko tomu, aby strelili aj v treťom zápase po sebe sedem gólov. Znie to ako nereálna štatistika, ale Zbornej už chýba len jeden presný zásah.
47:37
47:37
goalRusko dalo gól!
Ruský supertalent KIRILL KAPRIZOV to teraz trafil parádne. Krátka strela zápästím smerovala pod hornú žrď, od ktorej sa zrejme ešte priamo do siete odrazila. Trus nemal žiadnu šancu zakročiť. Asistencie: Pavel Dacjuk, Jevgenij Dadonov.
46:43
Kiselevič prihrával spoluhráčom, tí jeho puk spracovať nedokázali. Nepodarilo sa to ani Bielorusom, a tak skončil až pri mantineli. Zakázané uvoľnenie sa nepískalo.
45:16
45:16
goalRusko dalo gól!
Je to 5:0. Rusi dnes dokážu využiť, zdá sa, úplne všetko. Skvelá efektivita, v bránke Trusa končí každá ich väčšia šanca. Do štatistík sa zapísal MAXIM MAMIN. Asistencie: Nikita Zajcev.
45:12
Našťastie sa ale dlhší čas neprerušovalo, a tak plynuli sekundy pomerne rýchlo. Oba celky sa teraz rozhodli striedať počas hry, na ľad už smerujú čerstvé sily.
44:28
Opäť pokračujeme v nezáživnom hokeji. Ani jeden z celkov nekombinoval presne, čo malo za následok bezhlavé korčuľovanie po ľade.
43:44
Dacjuk nemal priestor na streľbu, preto puk posunul na modrú čiaru. Rusi následne prišli o možnosť kombinovať pred bránkou Trusa.
43:01
importantKonečne pekný moment. Od modrej teraz priletela poriadna bomba od Alexandra Pavloviča. Šestorkin reflexívne vymrštil svoju lapačku a puk v nej ukryl.
42:16
Postranní arbitri teraz Rusom kričali, že sú v ofsajdovej pozícii. Preto radšej vykorčuľovali a hra sa prerušovať nemusela.
41:23
Bielorusi v snahe streliť svoj prvý gól, trafili ale len do betónov pripraveného Trusa. K puku sa navyše dostal Dacjuk, ktorý ho spoľahlivo vyviezol von.
40:36
Tretia tretina sa začala. Veríme, že aspoň tá prinesie pozerateľný hokej a nebudeme sa na štadióne doslova trápiť.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Skončila sa druhá tretina. Tá síce priniesla tri góly, avčak z hry sa mohol potešiť len málokto. Ani jeden z celkov dnes príliš pekne nehrá. Rusi sú ale efektívni a to im, zdá sa, stačí.

Tretia tretina sa začne približne o 17:54.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:27
39:27
goalRusko dalo gól!
Rusi pomerne dlho kombinovali v pásme. Už sa zdalo, že to aj prekombinovali, ale konečne prišla strela, ktorá skončila v Trusovej sieti. Puk letel z hranice ľavého kruhu, za autora gólu je označený PAVEL DACJUK. Asistencie: Dinar Chafizullin, Maxim Šalunov.
38:30
Vylúčenie v tíme Bielorusko (Vladimir Denisov – 2 min., podrazenie).
37:48
Dacjukovo zakončenie z pravej strany Trus vykopol späť do hry. Dostali sa k nemu Rusi, ktorí ešte budú chcieť pokračovať vo svojom útočnom ťažení.
36:48
importantJakovlev sa teraz otáčal s pukom tak pomaly, až to pripomínalo spomalené video. Rusov dnes ich vysoké tempo absolútne nezdobí, ich hra je neuveriteľne statická.
35:20
Zrejme som to zakríkol. V priebehu desiatich sekúnd sa hra prerušovala azda štyrikrát. Stratila tak aj poslednú dynamickosť, ktorú ešte mala.
34:39
Našťastie plynie druhá tretina pomerne rýchlo. Diváci s ňou nemôžu byť absolútne spokojní, s výnimkou dvoch očakávaných ruských gólov totiž neponúka žiadne zaujímavejšie momenty.
33:30
Djukov sa presunul z obranného pásma až do toho útočného. To všetko s pukom prilepeným o čepeľ svojej hokejky, avšak pri prvej bieloruskej kombinácii už zaváhal.
32:40
Pavlovič rozohral na svojich spoluhráčov, v ničom mu to ale nepomohlo. Bielorusi totiž o puk v strednom pásme prišli, a tak sa do zakončenia natlačil ich súper. Strelu z pravej strany Trus vytesnil.
31:20
Rusom sa teraz črtalo zaujímavé prečíslenie troch proti jednému, finálnu prihrávku smerujúcu po ľade ale jeden z bieloruských obrancov obetavo zastavil.
30:20
Medzičasom začala plynúť druhá polovica riadnej hracej doby. Nasledovať bude komerčná prestávka, počas ktorej si oba celky rozdajú pri hráčskych laviciach taktické pokyny.
29:25
29:25
goalRusko dalo gól!
Zápas síce svojím priebehom nie je ani zďaleka divácky najatraktívnejší, Rusom sa v ňom ale darí. Puk si teraz pred bránkou prebral IĽJA KABLUKOV, ktorý z prvej skóroval. Asistencie: Alexander Barabanov, Nikita Trjamkin.
28:49
Absolútne to teraz Chenkeľ nezvládol. Puk sa po jeho odpálení dostal až na tribúnu Royal Areny. Muselo sa tak pískať, následne sa bude vhadzovať pred Trusom.
27:38
Michejev teraz prekorčuľoval bieloruskú defenzívu a postaral sa tak o to, aby sa Rusku zakázané uvoľnenie nepískalo. Následne poslal pred bránkovisko zaujímavú krížnu prihrávku, adresáta však nenašla.
26:53
Rusi sa opäť natlačili pred Trusa, ktorý musel puk vytesniť svojimi betónmi. Bieloruská defenzíva teraz svojmu gólmanovi príliš nepomáha. Nepochybne jej ale padne vhod komerčná prestávka.
25:55
25:55
goalRusko dalo gól!
Z ničoho nič navyše prichádza druhý ruský gól. Presadil sa MAXIM ŠALUNOV. Tento gól môže priniesť na ruskú stranu väčší pokoj. Asistencie: Alexander Barabanov, Iľja Kablukov.
24:47
Rusi nie sú rozhodne zvyknutí na to, aby boli vytláčaní do vlastného obranného pásma. Teraz sa tak ale udialo, bolo to ale bez streleckého pokusu.
23:20
importantToto vyzeralo pre Rusov nádejne. Dadonov totiž mohol pokračovať sám na Trusa, zastavil ho však tesný ofsajdový verdikt. Posúdené to navyše bolo ako úmyselné preto sa hra presťahuje pred Šestorkina.
22:50
Pískalo sa postavenie mimo hry v podaní ruského tímu. Hra sa presťahovala do stredného pásma, kde vyhrali vhadzovanie Bielorusi.
22:06
importantTeraz to už ale bolo podstatne nebezpečnejšie. Jeden z bieloruských korčuliarov sa totiž natlačil pred Šestorkina, povytiahol si z bránky a zakončil. Ruský gólman si pripísal dôležitý zákrok nohou.
21:31
21:31
Hra v úvode druhej tretiny neponúka žiadne atraktívnejšie momenty. Dopredu sa tlačili zásluhou Kitarova aj Bielorusi, ani z toho ale nič zaujímavé nebolo.
20:18
Bielorusi prehrali aj úvodné vhadzovanie druhej tretiny, Rusi sa kažodpádne s pukom ďaleko nedostali, po jeho nastrelení totiž v útočnej kombinácii nepokračovali.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Skončila sa prvá tretina zápasu medzi Bieloruskom a Ruskom. Podľa očakávaní vedú po 20 minútach Rusi, aj keď je to zatiaľ len o jednom góle.

Druhá tretina sa začne približne o 17:01
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:06
importantVeľká šanca Bieloruska na konci prvej tretiny. Dobre teraz pálil jeden z ich útočníkov, ktorý puk poslal do hornej žrde Šestorkinovej bránky.
18:28
18:28
Prebiehajú posledné dve minúty prvej tretiny. Útočia Rusi, ktorí ale teraz boli pred Trusom mierne statickí. Aj preto sa k strele napokon nedostali.
17:06
importantAž teraz sa udialo niečo zaujímavé. Ruská reprezentácia sa totiž dostala pred Trusa, ktorý bol po zakončení Kaprizova prakticky prekonaný. Kaprizovov projektil ale zastavila konštrukcia bieloruskej bránky. Celú situáciu si ešte hlavný arbiter prekonzultoval s videorozhodcom, ktorý žrď potvrdil.
16:30
Ostatné minúty veľa pekných momentov nepriniesli. Dadonov nezvládol hru s pukom v strednom pásme, odkaiľ rozohrával nepresne. Zakázané uvoľnenie sa síce pískať nemusí, ale Rusi prišli o puk.
15:27
Zajcev nastrelil puk na zadný mantinel, kde sa k nemu Rusi ešte na malý moment dostali. Bieloruskí korčuliari im ale výborne znemožnili zakončiť.
14:35
Sergejovi Andronovovi sa v strednom pásme podarilo prebrať ťažkú prihrávku, po ktorej s pukom prešiel aj do útočnej tretiny. Tam ale stroskotal na práci pozornej defenzívy Bieloruska.
13:20
Faľkovskij sa medzičasom vrátil na ľadovú pllochu, a tak pokračujeme v hre piatich proti piatim. Rusi túto presilovku nevyužili a do dvojgólového vedenia sa nedostali.
12:42
Darí sa mu to až teraz.
12:06
Pred bieloruskou bránkou to teraz len tak lietalo. Trus musel vytiahnuť niekoľko spoľahlivých zákrokov, Rusi hrajú túto presilovku dobre. Naopak, Bielorusko sa nedokáže oslobodiť.
11:28
Rusi si rozhodili defenzívne rady súpera a skúsili zakončiť z pravej strany. Táto strela sa síce neujala, ale celok písaný ako hosťujúci bude naďalej kombinovať pred Trusom.
10:49
Vylúčenie v tíme Bielorusko (Stepan Faľkovskij – 2 min., držanie).
10:20
importantOpäť to Rusi vymysleli dobre! Prihrávka pred bránkovisko a strela z otočky, Bielorusko malo šťastie, že puk priestor troch žrdí po tomto zakončení nezasiahol.
-82:56
importantNikita Trjamkin sa s pukom ocitol medzi kruhmi, odkiaľ skúšal strieľať švihom. Nebol to vôbec márny pokus, každopádne, Na Trusa neplatil.
08:17
Nesterov naštartoval dobrou prihrávkou útočné motory Ruska. Tie ale zhasli až príliš rýchlo, ešte pred zakončením, ktoré by mohlo skončiť v Trusovej sieti.
07:48
Ustinenko sa držal s pukom v rohu ľadovej plochy, odkiaľ ho chcel dostať pred Šestorkina. Aj sa mu to podarilo, avšak zaobišlo sa to bez gólovej šance pre Bielorusov. Nasleduje komerčná prestávka.

06:30
Rusi sú aj naďalej tímom, ktorý tvorí hru. V tejto chvíli ale nevymysleli zaujímavejšie zakončenie, preto Trus mohol hru prerušiť a upokojiť tak svojich spoluhráčov.
05:27
05:27
goalRusko dalo gól!
Je to 1:0 pre Rusov. Výborne to teraz vymyslel PAVEL DACJUK, ktorý si všimol, že je Trus ďaleko od pravej žrde. Obkorčuľoval teda okolo bránky a šikovne zakončil. Nemal to vôbec ťažké. Asistencia: Jevgenij Dadonov.
04:46
Dopredu sa dostali aj Bielorusi. Tí sa z pravej strany natlačili pred Šestorkina, ktorému ešte puk vypadol. Našťastie pre Rusov priestor na dorážky nebol.
03:58
Stále pokračujeme v neatraktívnom hokeji, ktorý zatiaľ veľa svetlých momentov nepriniesol. Rusi sa presunuli pred Trusa, boli ale výborne vytlačení k mantinelu.
02:37
Rusi potrebovali striedať, preto Chafizullin puk podržal za ich bránkou. Striedať budú aj Bielorusi. Oba celky tak využijú nižšie tempo hry.
01:26
V úvode je to v podstate hra len na jednu bránku – na tú bieloruskú. Prišlo tam niekoľko dobrých zakončení, avšak ani jedno z nich si prívlastok gólové nepripísalo.
00:41
K puku sa po úvodnom vhadzovaní dostali Rusi. Tí sa zásluhou Kaprizova presunuli pred bránku Trusa, avšak ohroziť ho napokon nedokázali. Puk medzi tri žrde nesmeroval.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Bielorusko: Trus (M. Karnauchov) – Lisovec, Chenkeľ, Korobov, Vorobej, Denisov, Djukov, Ustinenko, Faľkovskij – Drozd, Kitarov, Materuchin – Platt, Šarangovič, Linglet – Gavrus, Razvadovskij, Demkov – Suško, Kovyršin, Pavlovič.

Rusko: Šestorkin (Košečkin) – Gavrikov, Kiselevič, Nesterov, N. Zajcev, J. Jakovlev, Trjamkin, Chafizullin – Kaprizov, Dacjuk, Dadonov – Grigorenko, Anisimov, Bučnevič – Mamin, Andronov, A. Michejev – Barabanov, Kablukov, Šalunov.

Rozhodca: Kaukokari (FIN), Sjoqvist (SWE) – Lhotský (CZE), McCrank (CAN).
Vážení športoví priatelia, vítam vás pri štvrtom hracom dni 82. majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji. V pondelok nás v Kodani čakajú dva zápasy, tým prvým bude súboj BieloruskoRusko. Aj tento si priblížime priamo z dejiska.

Bielorusko bude v zápase outsiderom. Ale to by bol pri súčasnej forme Ruska asi každý. Každopádne, Bielorusi majú na svojom konte dva odohrané zápasy. Oba prehrali, ten prvý so Švédskom 0:5, Francúzsku zasa podľahli jednoznačne 2:6.

Švédsko – Bielorusko
Góly a asistencie: 10. L. Andersson (Kempe, Everberg), 10. Nyquist (J. Klingberg, H. Lindholm), 24. Janmark (Rakell, Zibanejad), 34. Rakell, 57. Zibanejad (Janmark, Rakell)

Francúzsko – Bielorusko
Góly a asistencie: 4. Fleury (S. Da Costa, Rech), 14. S. Da Costa (Janil), 39. Lamperier (Claireaux, Hecquefeuille), 43. Manavian (S. Da Costa), 48. Guttig (Perret), 58. Perret (Hecquefeuille) – 20. Pavlovič (Razvadovskij, Vorobej), 55. Vorobej (Platt, Korobov)

Nominácia Bieloruska na majstrovstvá sveta:

Brankári: Ivan Kuľbakov (Quad City, ECHL), Vitalij Trus (Grodno, BXL), Michail Karnauchov (Molodečno, BXL)

Obrancovia: Stepan Faľkovskij (Ontario, AHL), Vladimir Denisov (SaiPa Lappeenranta, Liiga), Roman Ďukov (Karaganda, VHL), Dmitrij Korobov, Kristian Chenkeľ, Jevgenij Lisovec (všetci Dinamo Minsk, KHL), Nikita Ustinenko (Junosť Minsk, BXL), Pavel Vorobej (Červená hviezda Kchun-lun, KHL)

Útočníci: Pavel Razvadovskij (Junosť Minsk, BXL), Jevgenij Kovyršin, Alexander Pavlovič, Charles Linglet, Alexander Kitarov, Jegor Šarangovič, Sergej Drozd (všetci Dinamo Minsk, KHL), Arťom Demkov, Alexander Materuchin (obaja Soligorsk, BXL), Geoff Platt (CSKA Moskva, KHL), Maxim Suško (Owen Sound, OHL), Arťom Kislyj, Arťom Levša (Grodno, BXL), Artur Gavrus (Molodečno, BXL)

Rusko sa zatiaľ prezentuje spanilou jazdou. Napokon, dať 14 gólov v dvoch zápasoch a nedostať ani jeden, to nie je rozhodne zlá vizitka. Sedmičku už od Ruska dostalo Francúzsko aj Rakúsko.

Rusko – Francúzsko
Góly a asistencie: 8. Kaprizov (Dadonov, N. Zajcev), 9. Bučnevič (Grigorenko, Nesterov), 11. Dadonov (Kaprizov, Chafizullin), 38. Kaprizov (Dacjuk, N. Zajcev), 43. Barabanov (Kiselevič, Kablukov), 45. Šalunov (Dacjuk, Chafizullin), 58. Anisimov

Rakúsko – Rusko
Góly a asistencie: 10. Grigorenko, 12. Anisimov, 14. Barabanov (A. Michejev, J. Jakovlev), 24. Grigorenko (Anisimov), 30. Kaprizov (Dacjuk, Dadonov), 38. Mamin (Kaprizov), 54. A. Michejev

Nominácia Ruska na majstrovstvá sveta:

Brankári: Vasilij Košečkin (Metallurg Magnitogorsk, KHL), Iľja Sorokin (CSKA Moskva, KHL), Igor Šestorkin (SKA Petrohrad, KHL)

Obrancovia: Nikita Nesterov, Bogdan Kiselevič (obaja CSKA Moskva, KHL), Nikita Zajcev (Toronto Maple Leafs, NHL), Vladislav Gavrikov, Dinar Chafizullin, Jegor Jakovlev (všetci SKA Petrohrad, KHL), Alexej Bereglazov (Metallurg Magnitogorsk, KHL), Nikita Trjamkin (Avtomobilist Jekaterinburg, KHL)

Útočníci: Pavel Dacjuk, Nikita Gusev, Alexander Barabanov, Iľja Kablukov (všetci SKA Petrohrad, KHL), Kirill Kaprizov, Michail Grigorenko, Sergei Andronov, Maxim Šalunov (všetci CSKA Moskva, KHL), Jevgenij Dadonov, Maxim Mamin (obaja Florida Panthers, NHL), Arťom Anisimov (Chicago Blackhawks, NHL), Pavel Bučnevič (New York Rangers, NHL), Nikita Šošnikov (St. Louis Blues, NHL), Alexej Byvaľcev (Amur Chabarovsk, KHL), Iľja Michejev (Avangard Omsk, KHL)

Royal Arena (Kodaň)

Skupina A tohtoročných majstrovstiev sveta sa odohrá v jednom z najmodernejších hokejových stánkov v Európe – Royal Arene. Hrať sa tu budú aj dva štvrťfinálové zápasy a kompletný program od semifinále až po finále.
Royal Arena sa nachádza v mestskej štvrti Ørestad dánskej Kodane. Hoci sa začala stavať už v roku 2013, oficiálne bola otvorená vo februári minulého roku. Zaujímavosťou pritom je, že prvou športovou udalosťou, ktorá halu oficiálne otvorila, boli minuloročné plavecké majstrovstvá Európy v krátkom bazéne.

Štadión tiež ponúkol niekoľko hudobných predstavení. V Royal Arene už koncertovali Metallica, Bruno Mars, Lady Gaga, The Weekend, Depeche Mode, Aerosmith, Katy Perry či Sam Smith.

Hala ponúka typický severský štýl, na ktorý sme pri škandinávskych krajinách zvyknutí. Veľké sklenené profily dopĺňajú priečne drevené rebrá. Fasáda tak pôsobí mohutným, zároveň však veľmi príjemným dojmom.

Okrem tohtoročných majstrovstiev sveta v hokeji bude hostiť Royal Arena aj budúcoročný svetový šampionát v hádzanej mužov.

Kapacita haly sa mení s typom podujatia. Zatiaľ čo počas hokejových zápasov sa do jej útrob zmestí 12 500 divákov, na hádzanú môže prísť 13 000 ľudí. Kapacita pre koncerty je určená na 16 000 miest. Cena štadióna sa zastavila na hodnote 134 miliónov eur.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Rusi deklasovali Bielorusko, strelili šesť gólov