V Lenzerheide nastúpi najmenej Slovákov v sezóne. Líderky tímu urobili krok k MS a ME

Sestry Mária a Zuzana Remeňové.
Sestry Mária a Zuzana Remeňové. (Autor: Facebook Slovenský biathlon)
Miloslav Šebela|12. dec 2023 o 11:50

Sestry Remeňové čaká príprava na vrcholy sezóny.

BRATISLAVA. Už pred sezónou si naplánovali spoločne s trénerom jedno kratšie sústredenie.

Pomedzi súťaže Svetového pohára je počas sezóny prakticky nemožné absolvovať lepšiu prípravu, preto sestry Remeňové vynechajú Svetový pohár v Lenzerheide. 

Vo Švajčiarsku nevyužije Slovensko tri miestenky, ktoré má k dispozícii. Miesto Remeňových nemá kto do pretekov naskočiť. 

"Vynecháme tretie kolo Svetového pohára, pretože tých štartov bude počas sezóny veľa. Ale určite by sme mali štartovať na majstrovstvách Európy v Osrblí aj na majstrovstvách sveta v Novom Meste," hovorila pre Sportnet Mária Remeňová pred štartom sezóny. 

Jediná náhradníčka, ktorá má splnenú kvótu pre štart vo Svetovom pohári Henrieta Horvátová má problémy s chrbticou a nie je isté, kedy sa na súťaže vráti. 

V Lenzerheide sa tak v tejto sezóne predstaví najmenší počet Slovákov v tejto sezóne: jedna žena a dvaja muži. 

Medzi ženami to bude juniorka Ema Kapustová, pretože druhá biatlonistka, ktorá mala s ňou štartovať, Júlia Machyniaková ochorela. Medzi mužmi budú súťažiť Tomáš Sklenárik a Damián Cesnek. 

Zatiaľ najväčším prekvapením sezóny vo Svetovom pohári je 20-ročná Kapustová. Hoci je v tíme najmladšia a len v tejto sezóne debutuje, už sa jej podarilo postúpiť do stíhacích pretekov a obsadila 55. priečku. Vyniká zatiaľ predovšetkým v streľbe, kde si drží 90-percentnú úspešnosť.

Seniorská reprezentácia vo Svetovom pohári je pritom vo veľkom kontraste s juniorským tímom. Na juniorskom IBU Cupe v Ridnau, ktorý štartuje v stredu, totiž nastúpi až 7 dievčat a 5 chlapci.

Juniori sú navyše v sezóne nadmieru úspešní. Jakub Borguľa vyštartuje ako líder celkového poradia aktuálnej sezóny. Šimon Adamov je dvanásty a Slovensko je v Pohári národov na výbornom 3. mieste. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»V Lenzerheide nastúpi najmenej Slovákov v sezóne. Líderky tímu urobili krok k MS a ME