Najlepší výsledok za posledné roky. Miešaná štafeta skončila šiesta

Paulína Fialková.
Paulína Fialková. (Autor: slovenskybiatlon.sk)
Sportnet, TASR|13. mar 2022 o 13:57 (aktualizované 13. mar 2022 o 14:36)

Z víťazstva sa tešili reprezentanti Nórska.

Svetový pohár v biatlone (Otepää)

miešaná štafeta:

1.

Nórsko

1:19:39,3 h

(0+7)

2.

Švédsko

+ 22,5 s

(0+8)

3.

Francúzsko

+ 34,6 s

(0+6)

4.

Nemecko

+ 1:53,7 min

(0+6)

5.

Česko

+ 2:34,6 min

(0+8)

6.

Slovensko

+ 3:30,7 min

(0+10)

OOTEPÄÄ. Slovenská miešaná štafeta v zložení Michal Šima, Tomáš Sklenárik, Ivona Fialková a Paulína Fialková obsadila šieste miesto v pretekoch Svetového pohára v estónskom stredisku Otepää.

Pre krajinu spod Tatier je to najlepší výsledok od decembra 2017, keď kvarteto Paulína Fialková, Anastasia Kuzminová, Tomáš Hasilla a Matej Kazár skončilo vo švédskom Östersunde na štvrtom mieste.

Z víťazstva sa po suverénnom výkone tešili reprezentanti Nórska, ktorí vyhrali s náskokom 22,5 sekundy pred Švédskom. Poradie na stupňoch víťazov doplnili reprezentanti Francúzska (+34,6 s).

Zloženie medailových krajín

Nórsko: (Sivert Guttorm Bakken, Vetle Christiansen, Tiril Eckhoffová, Ingrid Tandrevoldová)

Švédsko: (Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma, Linn Perssonová, Elvira Öbergová)

Francúzsko: (Simon Desthieux, Quentin Fillon Maillet, Chloe Chevalierová, Justine Braisazová-Bouchetová)

Zo Slovákov vyrazil na trať ako prvý Šima. Úvodnú streľbu absolvoval bezchybne a do druhého kola vyrážal na vedúcej pozícii pred Francúzom Simonom Desthieuxom a Nórom Sivertom Bakkenom.

Aj na druhej položke začal strieľať perfektne, ale poslednú ranu nedal a musel dvakrát dobíjať. Napokon odovzdal šiesty s odstupom 36 sekúnd.

Sklenárik raz dobíjal na prvej streľbe, stojka mu už nevyšla. Potreboval všetky tri náhradné náboje a prepadol sa na jedenástu priečku.

Ivona Fialková to na strelnici v ľahu zvládla, išla solídne aj bežecky. Prvý náboj na stojke minula, ale ďalšie štyri mierili presne. Napokon odovzdávala na deviatom mieste s malou stratou na siedme.

Jej sestra Paulína sa hneď za štadiónom dostala cez Fínku aj Estónku, doťahovala sa aj na Bulharku. Bezchybnú streľbu v ľahu na stojke nezopakovala, minula dva terče, ale bežecky bola v celom úseku štvrtá najlepšia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Najlepší výsledok za posledné roky. Miešaná štafeta skončila šiesta