Nóri triumfovali v miešanej štafete, Remeňové sa na trať ani nedostali

Mária Remeňová.
Mária Remeňová. (Autor: slovenskybiatlon.sk)
TASR|30. jan 2022 o 13:13

Slovenskú zmiešanú štafetu stiahli z trate.

ARBER. Nórski biatlonisti získali zlaté medaily v nedeľnej miešanej štafete na 4x7,5 km na ME v nemeckom Arberi. Postarali sa o to Erlend Bjöntegaard, Johannes Dale, Jenny Enoddová a Ragnhild Femsteineviková.

Napriek tomu, že Nóri museli absolvovať dva trestné okruhy, o 16,7 sekundy za nimi zaostalo nemecké kvarteto a tretí skončili Švajčiari (+58,2 s).

Slovenský tím v zložení Matej Kazár, Tomáš Hasilla, Zuzana a Mária Remeňové stiahli z trate na šestnástej priečke ešte predtým, ako sa dostali na trať ženy.

Kazár s Hasillom boli v streľbe bezchybní v ľahu, na stojke sa im však nedarilo a prvý menovaný stratil na strelnici viac ako tri minúty.

Po dvoch trestných okruhoch odovzdal Hasillovi štafetu na 19. mieste. Ten sa posunul o tri miesta, no následne ho predbehli o celé kolo a slovenský tím stiahli pre veľkú stratu z trate. Sestry Remeňové sa tak do pretekov reálne ani nedostali.

V mixe dvojíc boli najrýchlejší Rusi Anton Babikov a Jevgenija Burtasovová. Za nimi skončila francúzska dvojica Emilien Claude a Lou Jeanmonnotová, ktorá stratila 1:01,4 min. Najlepšiu trojku doplnili Nemci (+1:31,1).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Nóri triumfovali v miešanej štafete, Remeňové sa na trať ani nedostali