Vozár sa opäť uchádza o post šéfa slovenského biatlonu, nemá protikandidáta

Súčasný prezident Slovenského zväzu biatlonu Peter Vozár (vpravo).
Súčasný prezident Slovenského zväzu biatlonu Peter Vozár (vpravo). (Autor: TASR)
SITA|4. apr 2022 o 10:45

Na čele zväzu stojí od decembra 2019.

BRATISLAVA. Peter Vozár by mal pokračovať na poste prezidenta Slovenského zväzu biatlonu (SZB) aj v nasledujúcom funkčnom období. Ako informuje zväz v tlačovej správe, pred voľbami naplánovanými na sobotu 9. apríla totiž nemá protikandidáta.

Voľby sa budú konať v Národnom biatlonovom centre v Osrblí a okrem prezídia budú delegáti SZB voliť aj členov Disciplinárnej komisie.

Peter Vozár vedie SZB od decembra 2019, vtedy na poste prezidenta nahradil Tomáša Fuska. V prípade znovuzvolenia by jeho mandát pokračoval ďalšie štyri roky.

"Do užšieho vedenia zväzu kandidujú viacerí súčasní alebo bývalí členovia Prezídia SZB. Zo súčasných členov Prezídia opäť kandiduje na post viceprezidenta pre štátnu športovú reprezentáciu úspešný mládežnícky tréner Peter Kazár, na post viceprezidenta pre ekonomiku a marketing Maroš Badáň, funkciu viceprezidenta pre kluby chce obhájiť Jaroslava Lauková, v práci viceprezidenta pre mládež chce pokračovať Ľubomír Machyniak, ktorého protikandidátom je Pavol Horniak," referuje zväz v tlačovej správe.

Z bývalých členov Prezídia kandiduje na post viceprezidenta pre technické záležitosti Ondrej Kosztolányi a o funkciu viceprezidenta pre športovcov sa uchádza trénerka Janka Daubnerová.

"Obaja kandidáti už tieto funkcie zastávali aj v minulosti," pripomenul zväz.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Vozár sa opäť uchádza o post šéfa slovenského biatlonu, nemá protikandidáta