Nóri hovoria o veľkej kríze. V tíme nemajú dve najväčšie osobnosti

Medailistky z pretekov s hromadným štartom na ZOH v Pekingu 2022 - Tiril Eckhoffová, Justine Braisazová-Bouchetová  a Marte Olsbuová-Röiselandová.
Medailistky z pretekov s hromadným štartom na ZOH v Pekingu 2022 - Tiril Eckhoffová, Justine Braisazová-Bouchetová a Marte Olsbuová-Röiselandová. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|29. nov 2022 o 13:15

Viacero silných biatlonistiek vo Svetovom pohári chýba.

BRATISLAVA. Vlani Nórky suverénne vyhrali na svetovom šampionáte štafetu, pridali dva tituly, striebro a dva bronzy. Na olympiáde v Pekingu vyhrala Marte Olsbuová Röiselandová päť medailí z toho tri boli zlaté, Tiril Eckhoffová získala zlato, striebro a bronz. 

Nórsko je v biatlone veľmoc a zakaždým útočí na najvyššie priečky. Lenže v úvode tejto sezóny to na zbieranie úspechov nevyzerá. Odborníci upozorňujú, že hrozí pokles. 

V nórskom ženskom tíme totiž budú najväčšie osobnosti chýbať a to sa zrejme nebude týkať len prvých kôl Svetového pohára.

„Nechápem, ako to došlo až tak ďaleko a dúfam, že sa dievčatá, čo najskôr vrátia. V ženskom tíme je krízová situácia,“ komentovala stav bývalá majsterka sveta Synnove Soemdalová pre televíziu NRK. 

Vráti sa vôbec k biatlonu?

Nórky nastúpia bez dvoch najväčších hviezd Marte Olsbuovej-Röiselandovej aj bez Tiril Eckhoffovej. Okrem toho v najlepšej forme nie je ani Ingrid Landmark Tandervoldová. 

Hrozí Nórkam v tejto zime fiasko?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Nóri hovoria o veľkej kríze. V tíme nemajú dve najväčšie osobnosti