Šima si zmeral sily s elitou a nesklamal. Triumfoval Tarjei Bö

Momentka z nedeľňajších pretekov v Oberhofe. Na obrázku aj konečný víťaz Tarjei Bö.
Momentka z nedeľňajších pretekov v Oberhofe. Na obrázku aj konečný víťaz Tarjei Bö. (Autor: TASR/AP)
TASR|17. jan 2021 o 13:30

Pripísal si ďalšie body do Svetového pohára.

Svetový pohár v biatlone (Oberhof, Nemecko)

Muži - preteky na 15 km s hromadným štartom:

1.Tarjei BöNórsko37:41,9 min (1)
2.Felix LeitnerRakúsko+ 3,6 s (0)
3.Benjamin WegerŠvajčiarsko+ 7,8 s (0)
4.Lukas HoferTaliansko+ 12,5 s (2)
5.Simon EderRakúsko+ 12,7 s (0)
6.Matvej JelisejevRusko+ 20,1 (1)
7.Johannes Thingnes BöNórsko+ 27,4 (4)
27.Michal ŠimaSlovensko+ 2:25,8 min (2)

OBERHOF. Nórsky biatlonista Tarjei Bö triumfoval v nedeľňajších pretekoch na 15 km s hromadným štartom v rámci 6. kola Svetového pohára.

V nemeckom Oberhofe zaznamenal jednu chybu na strelnici a v cieli mal náskok 3,6 s pred druhým Rakúšanom Felixom Leitnerom.

Na štart elitnej tridsiatky sa z pozície náhradníka postavil aj slovenský reprezentant Michal Šima a pri svojom debute v "masáku" si pripísal ďalších osem bodov za 27. miesto s dvoma streleckými chybami.

V závere ťažil z lepšieho behu

Tarjei Bö urobil jedinú chybu na záverečnej stojke a hoci na trať po nej vybiehal až na štvrtej pozícii, jeho tempu vo finiši nestačil žiadny zo súperov.

Za ním prišiel do cieľa Leitner a prvýkrát v kariére sa tak postavil na stupeň víťazov. Sklopil všetkých dvadsať terčov, rovnako ako tretí Švajčiar Benjamin Weger (+7,8).

Líder Svetového pohára Johannes Thingnes Bö nemal najlepší deň na strelnici, bežal až štyri trestné kolá a stačilo mu to iba na siedmu priečku.

Šima začal veľmi dobre, držal sa s najlepšími a po vybielení všetkých terčov figuroval po prvej streľbe na 14. mieste s mankom necelých desať sekúnd na priebežného lídra Taliana Lukasa Hofera.

Na prípravu mal dve hodiny

Na druhej ležke Slovák netrafil dvakrát a prepadol sa na 25. priečku, na najlepších strácal takmer minútu. V ďalšom kole už zaostával výraznejšie aj bežecky a hoci tretiu streľbu zvládol bezchybne, spadol o jednu pozíciu nižšie.

Posledná strelecká položka bola z jeho strany opäť bez zaváhania a bolo z toho 27. miesto. O dve priečky tak zaostal za kariérnym maximom zo stredajšieho šprintu.

"O tom, že nastúpim, som sa dozvedel dve hodiny pred štartom. Na začiatku som sa držal s veľkou skupinou. Škoda druhej ležky, keď som málo zareagoval na zmenu vetra, stratil som kontakt a už sa mi išlo ťažšie.

Teší ma, že v oboch stojkách som strelil nulu, cítil som sa tam dobre. Štartoval som s tridsiatkou, skončil som o tri miesta vyššie, takže som spokojný.

Nečakal som, že v Oberhofe dosiahnem takéto výsledky a uvidíme, ako sa mi bude dariť v Anterselve," povedal Šima pre portál slovenskybiatlon.sk.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Šima si zmeral sily s elitou a nesklamal. Triumfoval Tarjei Bö