Fialková prvé body zatiaľ nezíska, preteky v Pokljuke musí vynechať

Ivona Fialková.
Ivona Fialková. (Autor: TASR - Michal Svítok)
Sportnet|4. jan 2023 o 16:55

Slovenku zmohla chrípka.

BRATISLAVA. Slovenská biatlonová reprezentantka Ivona Fialková sa vo štvrtok nepredstaví v rýchlostných pretekoch na 7,5 km v slovinskej Pokljuke.

Ako informovala na sociálnych sieťach, nie je zdravotne fit.

"Bohužiaľ, zajtra sa na štart nepostavím. Chrípka, ktorá v poslednom období zložila veľa ľudí sa nevyhla ani mne," napísala 28-rodáčka z Brezna.

Už teraz je jasné, že príde minimálne o dva štarty vo Svetovom pohári. Na šprint totiž nadväzujú stíhacie preteky, ktoré sú na programe v sobotu.

Zatiaľ nie je známe, či absolvuje aspoň zmiešanú, respektíve single mix štafetu alebo tento rok neabsolvuje v slovinskom stredisku ani jeden štart.

"Dúfam, že sa mi podarí vrátiť čo najskôr do tréningov a následne aj pretekov. A nezabudnite fandiť ďalším babám a samozrejme aj chalanom," dodala mladšia zo sestier Fialkových vo svojom príspevku.

V tejto sezóne zatiaľ čaká na prenikavejší výsledok, hoci jej bežecká forma vyzerala dobre. Jej veľkou slabinou naďalej zostáva streľba, najmä tá v stoji.

Jej najlepším individuálnym výsledkom je 41. miesto zo šprintu v Kontiolahti, kde po bezchybnej ležke spravila tri chyby v stoji. Aj preto zatiaľ v sezóne nebodovala, no štafete pomohla k 13. a 11. miestu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Fialková prvé body zatiaľ nezíska, preteky v Pokljuke musí vynechať