Súperila s Kuzminovou aj Fialkovou. Nemecká biatlonistka sa stala športovkyňou roka

Denise Herrmannová Wicková.
Denise Herrmannová Wicková. (Autor: TASR/AP)
TASR|18. dec 2023 o 08:36

V mužskej ankete triumfoval gymnasta Lukas Dauser.

BADEN-BADEN. Bývalá biatlonistka Denise Herrmannová-Wicková a gymnasta Lukas Dauser sa stali najlepšími nemeckými športovcami roka 2023.

Ocenenie pre najlepší tím roka získala mužská basketbalová reprezentácia. Mužstvo na čele s kapitánom Dennisom Schröderom získalo prvýkrát v histórii titul na MS.

Herrmannová-Wicková sa rozhodla vo veku 34 rokov ukončiť profesionálnu kariéru po sezóne 2022/23. Nemka začala ako bežkyňa na lyžiach. Na ZOH 2014 v Soči získala bronz v štafete na 4x5 km.

Potom presedlala na biatlon a v novom odvetví sa zaradila medzi svetovú elitu. Na ZOH 2022 v Pekingu vybojovala zlato vo vytrvalostných pretekoch na 15 km a bronz v štafete.

Zo svetových šampionátov má v zbierke deväť medailí vrátane dvoch najcennejších kovov v šprinte z MS 2023 a MS 2019. V roku 2024 sa stane prvýkrát matkou.

Nemecká biatlonistka Denise Herrmannová-Wicková.
Nemecká biatlonistka Denise Herrmannová-Wicková. (Autor: TASR/AP)

"Je to obrovské uznanie. Veľa športovcov dosiahlo niekoľko úspechov. Všetci spoločne žijeme športom," uviedla podľa DPA Herrmannová-Wicková, ktorá prvýkrát vyhrala anketu.

Aj v mužskej kategórii sa tešil premiérovo gymnasta Dauser. Na uplynulom svetovom šampionáte v belgických Antverpách získal svoj prvý titul, keď uspel na bradlách.

Nemeckí basketbalisti vo finále vo filipínskom meste Pasay zdolali Srbov 83:77. Šampionátom dokázali prejsť bez prehry, keď v semifinále zvíťazili aj nad favorizovanými Američanmi (113:111).

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Súperila s Kuzminovou aj Fialkovou. Nemecká biatlonistka sa stala športovkyňou roka