Svetová osmička v rozhovore pre zahraničný portál vychválila Slovensko

Belinda Benčičová.
Belinda Benčičová. (Autor: SITA/AP)
SITA|20. máj 2020 o 17:39

Prísne opatrenia sa vyplatili.

BRATISLAVA. Svetová tenisová osmička Belinda Benčičová má rodičov aj priateľa a zároveň kondičného trénera v jednej osobe zo Slovenska.

A práve na Slovensku trávi 23-ročná rodáčka zo švajčiarskeho Flawilu podstatnú časť obdobia, keď pandémia koronavírusu stopla súťažné aktivity a nechala zamrznúť svetové rebríčky.

"Spolu s priateľom sme sa v marci rozhodli, že z Ameriky poletíme do Bratislavy. Martin je zároveň môj kondičný tréner a počas tenisovej prestávky sa potrebujem udržiavať fyzicky vo forme," uviedla v rozhovore pre Blick am Sonntag.

"Momentálne trénujem štyrikrát týždenne po jednej hodine vonku, vnútorné priestory až doteraz boli zakázané. Inak na Slovensku vládli počas pandémie prísne opatrenia. Veľmi prísne, čo sa ukázalo byť dobré. Počet infikovaných zostal veľmi nízky, rovnako ako počet úmrtí," pokračovala Benčičová.

Ako sa semifinalistke vlaňajšieho US Open a majiteľke štyroch turnajových titulov pozdával život v izolácii na Slovensku?

"Intenzívne som začala variť a piecť. Kedysi som musela volať mame pre každé jedlo a spýtať sa, ako to urobiť. Skúsila som už štrúdľu aj slovenské pečivo, celkovo pečenie je tu veľmi populárne. Keď nám Martinova babička priniesla niečo sladké, vždy to chutilo fantasticky. Kuchyňa je na Slovensku skvelá," pochvaľovala si.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Svetová osmička v rozhovore pre zahraničný portál vychválila Slovensko