12.06.2021 | Skupina B
12.06.2021 | Sk. B
3 - 0
(2:0)

Lukaku po góle posielal sily Eriksenovi. Belgicko pohodlne zdolalo Rusko

Romelu Lukaku.
Romelu Lukaku. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|12. jún 2021 o 22:52 (aktualizované 12. jún 2021 o 23:59)

Belgicko dnes zdolalo Rusko v úvodnom zápase ME vo futbale (EURO 2020 / 2021), pozrite si priebeh a konečný výsledok.

Belgicko - Rusko 3:0 (2:0)

Góly: 10. a 88. Lukaku, 34. Meunier

Rozhodovali: Lahoz – Devis, Palomar (všetci Šp.)

26 264 divákov

Belgicko: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen (76. Vermaelen) – Castagne (27. Meunier), Dendoncker, Tielemans, T. Hazard – Mertens (72. E. Hazard), Lukaku, Carrasco (77. Praet)

Rusko: Šunin – Mário Fernandes, Semjonov, Džikija, Žirkov (43. Karavajev) – Ozdojev, Barinov (46. Divejev) – Zobnin (63. Muchin), Golovin, Kuzjajev (30. Čeryšev, 63. Mirančuk) – Dzjuba

PETROHRAD. Futbalisti Belgicka zvíťazili nad Ruskom 3:0 v B-skupine EURO 2020.

Víťazný zásah strelil už v 10. minúte Romelu Lukaku. Pri gólovej oslave poslal odkaz klubovému spoluhráčovi Christianovi Eriksenovi, ktorý v zápase Dánsko - Fínsko skolaboval a na ihrisku ho museli oživovať.

Belgičania zaznamenali dva góly už v prvom polčase, v ktorom skóroval aj Thomas Meunier. V 88. minúte si role vymenili a druhýkrát sa presadil Lukaku.

Po 1. kole B-skupiny sú Belgičania na čele tabuľky o skóre pred Fínskom, ktoré zdolalo Dánov 1:0.

Na ďalší zápas nastúpia vo štvrtok 17. júna od 18.00 SELČ v Kodani proti Dánsku. Rusi budú hrať v stredu od 15.00 SELČ v Petrohrade proti Fínsku.

Priebeh zápasu Belgicko - Rusko na ME vo futbale

I. polčas

Belgičania ako favoriti od úvodu diktovali tempo a do vedenia išli v 10. minúte. Zaváhanie obrancu Semjonova, ktorý nespracoval Mertensov center, využil Lukaku, ktorý sa zorientoval a ľavačkou prestrelil brankára Šunina - 1:0. 

Rusi sa k sľubnej šanci dostali v 14. minúte, keď po rohovom kope Golovina hlavičkoval Fernandes, ale brankár Courtois bol pohotový.

O štyri minúty Lukaku neušiel do brejku Džikijovi, spätnú prihrávku adresoval Dendonckerovi, ale ten netrafil bránku.

Ten istý hráč mohol prevahu Belgičanov potvrdiť aj v 23. minúte, no brankár Šunin zmaril jeho šancu.

V 34. minúte však vyrazil strelu spoza šestnástky iba pred nepokrytého Meuniera, ktorý nezaváhal - 2:0.

V nadstavenom čase prvého polčasu sa individuálnou akciou prezentoval Carrasco, zvnútra šestnástky však prestrelil bránku.

II. polčas

V druhom polčase sa dianie odohrávalo najmä medzi šestnástkami a dominovala skôr defenzívna hra. Rusi si dávali väčší pozor na chyby než v prvom dejstve, snažili sa o kombinačný futbal, ale organizovaná defenzíva Belgicka im robila problémy.

Rusi sa snažili oživiť hru aj striedaniami, no ani tie nepriniesli gólové príležitosti. Naopak, v 88. minúte Meunier vysunul Lukakua, ktorý prekonal Šunina - 3:0.

Hlasy po zápase

Romelu Lukaku, útočník Belgicka, strelec dvoch gólov: "Náš výkon v prvom polčase bol skvelý. Vytvárali sme si šance, ale v druhom polčase sme boli trochu nedbalí. Urobili sme chyby a na tom musíme popracovať, ak chceme na tomto turnaji zájsť ďaleko. Je príjemné začať turnaj takýmto víťazstvom. Postup zo skupiny je náš najbližší cieľ a týmto sme za ním vykročili."

Toby Alderweireld, obranca Belgicka: "V prvom zápase je vždy nervozita, takže je normálne, že nie všetko bolo dokonalé. Mali sme však úplnú kontrolu nad zápasom. Boli sme pod tlakom, ale zvládli sme to správnym spôsobom.“

Tabuľka skupiny B na ME vo futbale

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Lukaku po góle posielal sily Eriksenovi. Belgicko pohodlne zdolalo Rusko