12.06.2021 | Skupina B
12.06.2021 | Sk. B
3 - 0
(2:0)

Belgicko - Rusko: ONLINE z ME vo futbale (EURO 2020 / 2021)

Belgicko vs. Rusko: ONLINE prenos zo zápasu na ME vo futbale - EURO 2020 / 2021 dnes.
Belgicko vs. Rusko: ONLINE prenos zo zápasu na ME vo futbale - EURO 2020 / 2021 dnes. (Zdroj: Sportnet)
Sportnet|12. jún 2021 o 12:00

Sledujte s nami ONLINE prenos z ME vo futbale (EURO 2020 / 2021): Belgicko - Rusko.

RÍM. Belgicko a Rusko dnes hrajú ďalší zápas na ME vo futbale (EURO 2020 / 2021). Duel skupiny B hostí štadión v meste Petrohrad.

Sledujte online prenos s nami.

Pozrite si tiež priebežné tabuľky a celkový program šampionátu.

ONLINE PRENOS: Belgicko - Rusko (LIVE z ME vo futbale - EURO 2020 / 2021 dnes)

Majstrovstvá Európy Skupina B 2020/2021
12.06.2021 o 21:00
Belgicko
3:0
(2:0, 1:0)
90+2 minúta
Ukončený
Rusko
Prehľad
Góly: 10. R. Lukaku, 34. Meunier, 88. R. Lukaku. Rozhodca: Lahoz – Devís, del Palomar (ESP). Diváci: 26 264.
Prenos
To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.
Ďalší program:

Belgicko
17. 6. 2021, 18:00 (skupina B – Kodaň): Dánsko – Belgicko

Rusko
16. 6. 2021, 15:00 (skupina B – Petrohrad): Fínsko – Rusko
Štatistiky zápasu:

Držanie lopty: 62 % : 38 %.
Strely na bránu: 4:1.
Strely mimo: 3:3.
Rohy: 2:4.
Ofsajdy: 0:4.
Fauly: 9:11.
Rusi sa snažili v druhom polčase niečo vymyslieť smerom dopredu a boli výrazne aktívnejší ako v prvom dejstve, Belgičania ich ale výborným výkonom v obrane nepustili k ničomu. Vedomí si dvojgólového náskoku z prvého polčasu sa Belgicko nikam nehnalo a trpezlivo si počkalo na svoju šancu, ktorá prišla v 88. minúte a po krásnej Meunierovej kolmici spečatil belgické víťazstvo druhým gólom v zápase Romelu Lukaku. Belgičania tak proti Rusku, ktoré bolo v útoku úplne neškodné, s prehľadom zvíťazili a pripísali si na svoje konto prvé tri body.
90+2
Koniec zápasu.
90+2
Belgičania dohrávajú záver zápasu s loptou na kopačkách a keďže Rusi ich už vôbec nenapádajú, tak sa ani oni nemusia nikam ponáhľať.
90+1
K rozohrávke priameho kopu sa postavil Alexej Mirančuk, ktorý loptu zakrútil nad brvno Courtoisovej brány.
90
Boyata tesne pred vlastným pokutovým územím zasiahol Ozdojeva do nohy. Priamy kop pre Rusko zo vzdialenosti cca 20 metrov od Courtoisovej brány.
88
88
goalBelgicko dalo gól!
Trochu z ničoho nič strieľajú Belgičania tretí gól! Meunier potiahol loptu na útočnú polovicu a krásnou kolmicou vysunul do šestnástky ROMELUA LUKAKUA. Ten na nič nečakal a strelou po zemi cez Divejeva k ľavej tyči prekonal ruského brankára Šunina.
87
A za piskotu ruských fanúšikov na tribúnach si ju s prehľadom prihrávajú belgickí defenzívni hráči na vlastnej polovici ihriska.
86
Eden Hazard zaviezol hrací predmet na útočnú polovicu, žiadny z jeho spoluhráčov mu ale na pomoc v útoku neprišiel. Loptu tak musel prihrať dozadu.
85
Praet sa pokúsil o prienik po ľavom krídle, pri kľučke sa ale pošmykol a o loptu prišiel. Ruský brankár Šunin ju potom nepresným nákopom vrátil belgickej obrane.
84
I s nákopom od rohovej zástavky si ale Belgičania poradili a po malej domov sa lopta dostala až ku gólmanovi Šuninovi.
83
Mirančukov center z tejto štandardky odvrátila belgická obrana na opačné krídlo, odkiaľ prišiel ďalší ruský center. Ten trochu nešikovne zrazil na roh Boyata.
82
Muchin vypichol na útočnej polovici loptu Dendonckerovi, ktorý mu potom šliapol na nohu. Priamy kop pre Rusko z ľavej strany.
80
Belgičania zápas dohrávajú v tréningovom rytme. Loptu si prihrávajú na vlastnej polovici, kde ju držia napriek vysokému presingu ruského tímu.
79
Mirančuk sa snaží ruskú ofenzívu trochu rozprúdiť, zatiaľ je ale jediným hráčom v bielom drese, ktorý sa o to snaží. Jeho prienik po pravej strane teraz ukončil faulom Tielemans.
78
Záver zápasu prebieha vo veľmi pokojnom tempe, čo je zlá správa pre Rusov. Belgičania kontrolujú dianie na trávniku a nepúšťajú Rusko k nebezpečnejším útočným akciám.
77
changeStriedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Yannick Carrasco, prichádza Dennis Praet.
77
changeStriedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Jan Vertonghen, prichádza Thomas Vermaelen.
75
Mirančuk sa rozbehol cez trojicu Belgičanov až do šestnástky, kde mu loptu vypichol pri navádzaní na strelu Boyata.
74
Meunier našiel peknou prienikovou prihrávkou do ruskej šestnástky Carrasca, ktorého pripravil o loptu striedajúci Muchin. Belgičania potom zacúvali s guľatým nezmyslom na vlastnú polovicu ihriska.
73
Belgický kapitán Vertonghen sa nateraz vrátil do hry, o chvíľu ale zrejme bude vystriedaný. Loptu majú na kopačkách jeho spoluhráči z obrany.
72
Vertonghen sa zrejme zranil po súboji s Dzjubom a musí byť ošetrený. Dnešok je na európskom šampionáte až príliš v znamení zranení...
72
changeStriedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Dries Mertens, prichádza Eden Hazard.
70
Belgičania si prihrávajú loptu v strede poľa. Smerom dopredu sa s vedomím dvojgólového náskoku vôbec neženú.
69
Lukaku potom nákop na opačnú stranu dobehol a posunul loptu pred šestnástku na Mertensa. Ten ešte chcel prihrať na Carrasca, ktorý sa však k hraciemu predmetu už nedostal.
68
Nákop na ľavé krídlo nedobehol Karavajev a lopta skončila u belgického brankára Courtoisa. Ten ju hneď rozohral na svojich obrancov.
66
Hra sa teraz zasekla v strede poľa, kde si oba tímy nepresnými rozohrávkami vystriedali kontrolu nad loptou. Tá napokon skončila na kopačkách ruských obrancov.
65
Dzjuba potom napádal i Vertonghena, ktorého pre zmenu fauloval. Belgický kapitán zostal ešte sedieť na trávniku, ošetrenie ale potrebovať nebude.
64
Alderweireld sa pri rozohrávke dostal pod veľký tlak napádajúcich Rusov a nakoniec loptu kopol tak, že sa našťastie preňho odrazila od Dzjubu za bránkovú čiaru.
63
changeStriedanie v tíme Rusko: z ihriska odchádza Denis Čeryšev, prichádza Alexej Mirančuk.
63
changeStriedanie v tíme Rusko: z ihriska odchádza Roman Zobnin, prichádza Maxim Muchin.
62
Mertensov center z rohu vyboxoval do bezpečia ruský gólman Šunin. Belgičania sa v strede poľa lopty zmocnili a po krátkej prestávke môžu pokračovať v postupnom útoku.
61
Mertensov oblúčik do ruskej šestnástky na Lukakua odhlavičkoval na belgický roh Ozdojev.
60
Ruskí futbalisti okamžite zacúvali dozadu, čím donútili prejsť Belgičanov k postupnému útoku. Center ani strela zo strany Belgičanov zatiaľ neprišli.
59
Zobninov center zľava bol zrazený na rohový kop. Golovinov center z rohu na prednú tyč potom odkopol z vlastnej šestnástky Tielemans.
58
Po Tielemansovej chybe v strede poľa sa zborná dostala k rýchlemu protiútoku, ten ale zdržal Dzjuba, ktorý dlho váhal s prihrávkou na spoluhráčov.
57
Rusi vytlačili svojím napádaním Belgičanov za stredovú čiaru, loptu však nezískali a po niekoľkých desiatkach sekúnd sa tak hráči v červených dresoch vrátili na útočnú polovicu.
56
Prvýkrát v druhom polčase sa k postupnej útočnej kombinácii na polovici súpera dostali i Belgičania. Rusi sa zoradili do obranného postavenia.
55
Strely: 8:4
Strely na bránu: 3:1
54
Golovin si naviedol pred belgickým pokutovým územím loptu na strelu, tú ale v sklze zablokoval Vertonghen a nakoniec loptu chytil pripravený brankár Courtois.
54
Ozdojev dostal výbornú kolmicu na pravé krídlo, odkiaľ prihrával do šestnástky. V súboji o loptu fauloval Čeryšev Dendonckera a následná strela Dzjubu do stredu brány sa tak do štatistík už počítať nebude.
53
Po faule na Thorgana Hazarda bola Belgičanom ponechana výhoda, tú ale úplne premárnil Carrasco, ktorý loptu veľmi nepresným centrom doslova zakopol mimo hracej plochy.
52
Zobnin si spracoval nákop na ľavé krídlo a potom posunul loptu na dobiehajúceho Karavajeva, ktorého nepresný center skončil mimo belgickej brány.
51
Rusi vstúpili do druhého polčasu veľmi aktívne a opäť sa im podarilo vybojovať presingom belgickej rozohrávky loptu. Chýba im však útočná nadstavba.
50
Ozdojovevov center vyboxoval pred Dzjubom do bezpečia brankár Courtois, ruskému kapitánovi ale bol i tak odmávaný ofsajd.
49
Džikijov nákop letel na Dzjubu, ktorému loptu odhlavičkoval Vertonghen. Thorgan Hazard však následne o hrací predmet prišiel a Rusi sa vrátili na útočnú polovicu.
48
Belgičania rozohrávku pokazili a loptu vrátili Rusom. Tí môžu založiť svoj ďalší postupný útok.
47
Mário Fernandes dokázal dobehnúť na hracej ploche nákop z vlastnej polovice ihriska, Thorgan Hazard mu ale loptu odkopol do autu. Po autovom vhadzovaní ju potom vybojovali na svoje kopačky Belgičania.
46
Rusi hneď pripravili Belgičanov o loptu a vyrazili do rýchleho protiútoku. Ten zakončil veľmi nepresnou strelou mimo Courtoisovej brány Zobnin.
46
changeStriedanie v tíme Rusko: z ihriska odchádza Dmitrij Barinov, prichádza Igor Divejev.
46
Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 22:06.
Belgičania akoby sa v prvom polčase nedostali do svojho typického zápasového rytmu, napriek tomu ale idú do šatne s dvojgólovým náskokom. K nemu im hrubými chybami v obrane pomohli sami Rusi. Semjonov v 10. minúte nedokázal odkopnúť Mertensov nákop a loptu ešte navyše posunul na Romelua Lukakua, ktorý ju poslal do siete. V 34. minúte potom navýšil belgický náskok na rozdiel dvoch gólov Thomas Meunier, ktorý po veľmi škaredom zranení tváre vystriedal Castagnea. Rusi boli v úvodných zhruba 20 minútach viac-menej vyrovnaným súperom, postupom času sa však dostali pod čoraz väčší tlak Belgičanov a v závere prvého dejstva sa už ani poriadne nedostali k lopte. Uvidíme, ako zborná na tento vývoj zareaguje, pretože tréner Čerčesov musel urobiť už dve vynútené striedania.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 64 % : 36 %
Strely na bránu: 3:1
Strely mimo: 3:1
Rohy: 1:2
Ofsajdy: 0:1
Rohy: 2:3
45+4
Prvý polčas sa skončil.
45+3
Mário Fernandes si spracoval nákop na pravé krídlo a nacentroval do šestnástky, Čeryševovi ale lopta pri spracovávaní tejto prihrávky odskočila.
45+2
45+2
importantCarrasco sa prekľučkoval cez niekoľkých Rusov z ľavého krídla do šestnástky a nakoniec sa okolo Mária Fernandesa dostal i k strele. Tá skončila tesne nad Šuninovou bránou.
45+1
Obraz hry sa vôbec nemení. Belgičania naďalej obliehajú ruskú obranu, ktorá sa stále nedokáže dostať k lopte.
45
Nadstavený čas sú štyri minúty.
44
Belgičania s blížiacim sa záverom prvého polčasu stupňujú svoj tlak a Rusi sú čoraz hlbšie v obrane. K lopte sa už niekoľko minút poriadne nedostali.
43
changeStriedanie v tíme Rusko: z ihriska odchádza Jurij Žirkov, prichádza Vjačeslav Karavajev.
42
Rusom sa podarilo vytlačiť Belgičanov za stredovú čiaru, loptu ale získať nedokázali. Belgičania sa preto pomerne rýchlo vrátili k pokutovému územu zbornej.
41
Predošlý súboj Meuniera so Žirkovom v pokutovom území Ruska ešte skontroloval VAR, ktorý potvrdil verdikt hlavného rozhodcu. Hra tak pokračuje belgickým útokom.
40
Šunin sa nedohodol so svojimi obrancami pri odvracaní centru, k lopte sa tak v ruskom pokutovom území dostal Meunier. Ten pri snahe o prienik zakopol o nohu Žirkova a k strele sa nedostal.
39
Belgičania sa vrátili k ruskej šestnástke, ktorú prihrávkami zo strany na stranu opäť obliehajú. Rusi sú zoradení v obrannom postavení.
38
Golovin krásnym centrom na zadnú tyč našiel Dzjubu, ktorý z výbornej streleckej pozície loptu hlavou ešte vracal pred bránu. Ani jeden z jeho spoluhráčov sa však k lopte už nedostal.
37
Golovin sa pretlačil k nákopu na útočnú polovicu a v súboji o loptu ho podrazil Dendoncker. Priamy kop pre Rusko zo vzdialenosti zhruba 30 metrov od belgickej brány.
36
Aby zdravotných problémov pre aktérov tohto zápasu nebolo dosť, tak sa pri odkope prihrávky na Lukakua v sklze zranil Žirkov. Ruský ľavý obranca musí byť tiež ošetrený.
34
34
goalBelgicko dalo gól!
Belgičania odskakujú do dvojgólového náskoku! Výborný center Thorgana Hazarda preletel cez dvojicu jeho obrancov a nabiehajúceho Mertensa až k brankárovi Šuninovi, ktorý loptu vyrazil veľmi nepresvedčivým zákrokom. Vyrazil ju však priamo pred voľného THOMASA MEUNIERA, ktorý ju dorazil k ľavej tyči ruskej brány.
33
Držanie lopty: 57 % : 43 %
32
Po mizernej malej domov musel belgický brankár Courtois na poslednú chvíľu odkopnúť loptu pred napádajúcim Zobninom aspoň do autu.
31
Barinov ostrým sklzom vypichol loptu Mertensovi, ktorý mu ešte spadol na nohu. Našťastie sú obaja hráči v poriadku.
30
Golovin vystihol prihrávku Dendonckera, prakticky okamžite ale o loptu prišiel. Belgičania pokračujú v postupnom útoku.
30
changeStriedanie v tíme Rusko: z ihriska odchádza Daler Kuzjajev, prichádza Denis Čeryšev.
28
Belgičania obliehajú prihrávkami zo strany na stranu ruské pokutové územie. Kuzjajev sa medzitým vrátil na hraciu plochu s obviazanou hlavou.
27
changeStriedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Timothy Castagne, prichádza Thomas Meunier.
26
Lekári Belgicka signalizujú na striedačku, že bude nutné striedanie. Castagne odišiel do šatne so zranením tváre, ktoré vypadalo veľmi vážne...
24
Carrascov center z rohu na Boyatu nepešiel. V hlavičkovom súboji v stredovom kruhu sa následne zrazili hlavami Castagne a Kuzjajev a obaja hráči musia byť ošetrení.
23
Mertens získal hrací predmet v strede poľa a okamžite vyslal na ľavom krídle do nábehu Carrasca. Tomu odkopol loptu na roh Mário Fernandes.
22
importantDžikija nedokázal odkopnúť center z ľavej strany a lopta sa v pokutovom území odrazila priamo k Dendonckerovi. Toho vychytal výborným zákrokom ruský gólman Šunin.
21
Tielemansov center z pravej strany odkopol do stredu poľa Džikija. Belgičania potom s loptou zacúvali pred vlastné pokutové územie.
20
Ruská obrana je zoradená pred vlastnou šestnástkou a zatiaľ nepustila prihrávajúcich si Belgičanov ani k centru, ani k strele.
19
Rusi vytlačili Belgičanov výborným napádaním na ich polovicu ihriska a po malej domov sa do rozohrávky zapojil i brankár Courtois. Napriek tomu sa však Belgicko dokázalo prekombinovať na útočnú polovicu.
18
18
importantSemjonov nepresnou prihrávkou v strede poľa prihral priamo na rozbehnutého Lukakua, ktorý sa rozbehol do šestnástky Ruska. S belgickým útočníkom sa stihol vrátiť Džikija, ktorý vytlačil Lukakua do pravej strany a tento útok Belgicka zakončil nepresnou strelou dobiehajúci Dendoncker.
17
Rusi postupne prebrali iniciatívu a opäť donútili „červených diablov“ k chybe v rozohrávke. Golovinov center z ľavého krídla odkopol z vlastného pokutového územia Tielemans.
16
Dzjuba sklepol Zobninov center hruďou pred belgickú šestnástku na Ozdojeva, ktorý strelou z prvej po zemi výrazne minul Courtoisovu bránu.
15
Rusi donútili Belgičanov k chybe v rozohrávke a sami sa dostali na útočnú polovicu, kde rozvíjajú svoju postupnú útočnú kombináciu.
14
14
importantNa Golovinov center si zhruba v strede šestnástky Belgicka skvele vyskočil Mário Fernandes, loptu ale nasmeroval priamo do stredu brány na pripraveného gólmana Courtoisa.
13
Dzjuba sklepol hlavou odkop svojho brankára Šunina za seba na Golovina. Ten sa potom rozbehol do šestnástky, kde mu loptu vypichol na roh Alderweireld.
12
Rusi sú inkasovaným gólom zjavne zaskočení a Belgičania ich vysokým presingom donútili až k malej domov na brankára Šunina.
10
10
goalBelgicko dalo gól!
Belgičania po obrovskej chybe ruského obrancu Semjonova otvárajú skóre! Mertensov nákop nedokázal Semjonov odkopnúť a loptu zrazil v šestnástke za seba k ROMELUOVI LUKAKUOVI. Ten síce loptu tiež dobre netrafil, i tak ju ale dokázal nasmerovať k ľavej tyči Šuninovej brány. Lukaku bol v momente Mertensovej prihrávky v ofsajde, keďže sa však lopta k nemu dostala od Semjonova, tak bol jeho gól uznaný.
9
Úvod zápasu je zatiaľ z oboch strán veľmi opatrný. Ani jeden z tímov neotvára hru a nevideli sme tak ešte ani jednu nebezpečnú situáciu pri niektorom z pokutových území.
8
Golovinovi sa rozohrávka rohového kopu vôbec nevydarila a loptu veľmi nevydareným vysokým nákopom poslal až do autu na opačnej strane.
7
Dzjuba sa dokázal pretlačiť za prihrávkou zo stredu poľa okolo Alderweirelda, jeho prihrávku do belgického pokutového územia však zrazil na roh Boyata.
6
Carrasco sa pokúsil belgický útok zrýchliť prienikom po ľavej strane a následnou prienikovou prihrávkou do šestnástky na Lukakua. Ten si však loptu spracovať nedokázal a tá tak skončila mimo ihriska.
5
Belgičania postupnou kombináciou zatláčajú zbornú do obrany, k šestnástke Ruska sa však približujú len veľmi pomaly.
4
Opäť ale prišla v strede poľa nepresná prihrávka z kopačiek Belgičanov, narážačka Zobnina s Dzjubom na pravej strane útočnej polovice ale skončila za bránkovou čiarou.
3
Rusi veľmi nevydarenou rozohrávkou vrátili loptu Belgičanom, ktorí tak môžu znovu založiť svoj postupný útok. Na polovicu súpera sa zatiaľ príliš neženú.
2
Belgičania zakladajú svoj prvý útok rozohrávkou vlastných obrancov. Rusi sa zatiahli do obranného postavenia, nepresnou prihrávkou im ale loptu i bez napádania daroval Tielemans.
1
Výkop zápasu mali Rusi. Ich prvý pokus o útok nebol úspešný a v hlavičkovom súboji s Lukakuom v strede poľa skončil na trávniku Barinov. Ruský záložník musí byť hneď na úvod zápasu ošetrený.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Belgičania budú hrať v červených dresoch, Rusi v bielych.
Oba tímy práve vychádzajú na hraciu plochu štadióna v Petrohrade, zápas sa tak o malú chvíľu po hymnách Belgicka a Ruska začne.
Úvodné zostavy:

Belgicko: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen (C) – Castagne, Dendoncker, Tielemans, T. Hazard – D. Mertens, R. Lukaku, Carrasco.

Náhradníci: Mignolet, Sels – Vermaelen, E. Hazard, Meunier, Denayer, Ch. Benteke, Batshuayi, Chadli, Doku, Trossard, Praet.

Rusko: Šunin – Mário Fernandes, Semjonov, Džikija, Žirkov – Ozdojev, Barinov – Zobnin, Golovin, Kuzjajev – Dzjuba (C).

Náhradníci: Djupin, Safonov – Divejev, V. Karavajev, Čeryšev, Sobolev, A. Zabolotnyj, Al. Mirančuk, Žemaletdinov, Jonov, Muchin, Jevgenjev.

Rozhodca: Lahoz – Devís, del Palomar (ESP).
importantKvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 je maximálna povolená kapacita štadióna na Krestovskom ostrove v Petrohrade cca 30 500 miest (cca 50 % maximálnej kapacity štadióna).


Vzájomné zápasy

Belgicko zo siedmich predošlých zápasov proti Rusku neprehralo ani jeden, pričom päť z nich vyhralo a dva remizovalo. Tri z týchto zápasov boli priateľské a štyri súťažné, ktoré všetky vyhrali Belgičania. Belgicko a Rusko sa stretli na MS 2002 a MS 2014 v základných skupinách. Belgičania v roku 2002 vyhrali nad zbornou 3:2 a v roku 2014 1:0. Poslednými vzájomnými zápasmi boli zápasy kvalifikácie na tento európsky šampionát v roku 2019. Belgičania vtedy vyhrali doma 3:1 a vonku, taktiež v Petrohrade, 4:1.


Rusko

Rusi sa s Belgičanmi stretli i v kvalifikácii na EURO 2020, v oboch zápasoch ale prehrali a práve o týchto šesť bodov za nimi v tabuľke kvalifikačnej skupiny I zaostali. Prehry s Belgickom totiž boli jedinými stratami zbornej, ktorá napriek týmto porážkam s prehľadom postúpila na európsky šampionát z druhého miesta tejto skupiny.

Od konca kvalifikácie na EURO 2020 však predvádzajú ruskí futbalisti veľmi rozpačité výkony. Do svojej skupiny Ligy národov síce vstúpili výhrami nad Srbskom a Maďarskom, potom však už nevyhrali ani raz a z postupu do Ligy A sa napokon radovali Maďari. Na záver tejto skupiny navyše schytali Rusi v Srbsku debakel 0:5. Zborná následne vyhrala až na začiatku kvalifikácie na MS 2022, po výhrach na Malte (3:1) a doma nad Slovinskom (2:1) ale prehrala v Trnave so Slovenskom (1:2). V príprave na tento turnaj odohrali Rusi dva zápasy. S Poľskom remizovali 1:1 a Bulharsko zdolali 1:0.

Ruská reprezentácia je postavená takmer výhradne z hráčov z domácej súťaže, ktorých dopĺňajú len štyria legionári – Denis Čeryšev z Valencie, Alexandr Golovin z Monaca, Fjodor Kudrjašov z Antalyasporu a Alexej Mirančuk z Atalanty Bergamo. Najväčšie zastúpenie má vo výbere trénera Stanislava Čerčesova majstrovský Zenit Petrohrad, z ktorého sa na sčasti „domácom“ turnaji predstaví pätica hráčov.


Belgicko

Aktuálny líder rebríčka FIFA doslova preletel kvalifikáciou na EURO 2020, pretože vyhral všetkých 10 zápasov so skóre 40:3 a svoju kvalifikačnú skupinu vyhral práve pred Rusmi. Belgičania vyhrali v roku 2020 i svoju skupinu Ligy národov a postúpili na finálový turnaj tejto súťaže, keď zo šiestich zápasov vyhrali päť a prehrali len v Anglicku (1:2).

V tomto kalendárnom roku odohrali Belgičania päť zápasov, z ktorých boli tri v rámci kvalifikácie na MS 2022 a dva priateľské pred týmto šampionátom. Z troch kvalifikačných zápasov získali Belgičania sedem bodov, keď zdolali doma Wales (3:1) a Bielorusko (8:0) a remizovali v Česku (1:1). V príprave pred týmto turnajom remizovali s Gréckom 1:1 a zdolali Chorvátsko 1:0. Celkovo tak od prehry s Francúzskom v semifinále MS 2018 prehrali len dvakrát a oba zápasy v Lige národov – v roku 2018 so Švajčiarskom 2:5 a v roku 2020 s Anglickom 1:2.

Belgicko je jedným z hlavných favoritov na víťazstvo na tomto európskom šampionáte a súpiska plná hviezd tomu zodpovedá. Takmer celá zostava Belgicka je zložená z hráčov piatich najlepších európskych súťaží, spomedzi nich ale predsa len vyčnievajú niektorí hráči. Brankárskou jedničkou bude opora Realu Madrid Thibaut Courtois. V zálohe bude najväčšou hviezdou Kevin De Bruyne, ktorý v tejto sezóne predvádzal skvelé výkony v drese Manchesteru City a hlavnou hrozbou v šestnástkach súperov by mal byť Romelu Lukaku, ktorý svojimi gólmi výrazne pomohol Interu Miláno k talianskemu titulu.
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu skupiny B Majstrovstiev Európy medzi Belgickom a Ruskom. Stretnutie sa začne o 21:00.

Tabuľka: skupina B

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Belgicko - Rusko: ONLINE z ME vo futbale (EURO 2020 / 2021)