17.06.2021 | Skupina B
17.06.2021 | Sk. B
1 - 2
(1:0)

Dánsko - Belgicko: ONLINE z ME vo futbale (EURO 2020 / 2021)

Dánsko vs. Belgicko: ONLINE prenos zo zápasu na ME vo futbale - EURO 2020 / 2021 dnes.
Dánsko vs. Belgicko: ONLINE prenos zo zápasu na ME vo futbale - EURO 2020 / 2021 dnes. (Autor: Sportnet)
Sportnet|17. jún 2021 o 10:00

Sledujte s nami ONLINE prenos z ME vo futbale (EURO 2020 / 2021): Dánsko - Belgicko.

KODAŇ. Dánsko a Belgicko dnes hrajú ďalší zápas na ME vo futbale (EURO 2020 / 2021). Duel skupiny B hostí štadión v meste Kodaň.

Sledujte online prenos s nami.

Pozrite si tiež priebežné tabuľky a celkový program šampionátu.

ONLINE PRENOS: Dánsko - Belgicko (LIVE z ME vo futbale - EURO 2020 / 2021 dnes)

Majstrovstvá Európy Skupina B 2020/2021
17.06.2021 o 18:00
Dánsko
1:2
(1:0, 0:2)
90+6 minúta
Ukončený
Belgicko
Prehľad
Góly: 2. Y. Poulsen – 55. T. Hazard, 70. De Bruyne. ŽK: 59. Wass (DEN), 69. Damsgaard (DEN), 81. M. Jensen (DEN) – 90+4. T. Hazard (BEL). Rozhodca: Kuipers – van Roekel, Zeinstra (NED). Diváci: 23 395.
Prenos
To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.
Ďalší program:

Dánsko
21. 6. 2021, 21:00 (skupina B – Kodaň): Rusko – Dánsko

Belgicko
21. 6. 2021, 21:00 (skupina B – Petrohrad): Fínsko – Belgicko
Štatistiky zápasu:

Držanie lopty: 47 % : 53 %.
Strely na bránu: 6:4.
Strely mimo: 7:1.
Rohy: 2:4.
Ofsajdy: 2:2.
Fauly: 8:14.
Belgičania predviedli v druhom polčase omnoho lepší výkon ako v prvom dejstve a dokázali zápas otočiť, aj keď podobne ako v súboji s Ruskom, účel svätil prostriedky. Kľúčovým momentom bol polčasový príchod Kevina De Bruyneho, ktorý upokojil Belgičanov v útoku. Hviezda Manchesteru City sa výrazne podieľala na vyrovnávajúcom góle, keď v 55. minúte naservírovala loptu na gól Thorganovi Hazardovi a druhý gól sám De Bruyne v 70. minúte strelil. Dáni sa naďalej tlačili aktívne dopredu, bojovali aspoň o bod a boli blízko tomu, aby ho získali, svoje gólové šance ale nepremenili a Braithwaite v najväčšej príležitosti nasmeroval loptu hlavou len do brvna. Dáni predviedli výborný výkon, nezískali však ani bod a sú jediným tímom v tejto skupine, ktorý je po dvoch zápasoch bez bodu. Belgičania majú naopak po dvoch zápasoch plný počet bodov.
90+6
Koniec zápasu.
90+6
Dáni mali ešte jeden útok, ktorý ale zakončil Braithwaite strelou z hranice šestnástky do blokujúceho Alderweirelda.
90+5
Práve na Schmeichela letel center, Belgičania ho ale odhlavičkovali. Tí potom vyrazili dopredu a Meunier sa pokúsil po prechode stredovej čiary namieriť do odkrytej dánskej brány. Jensen loptu v sklze odkopol na roh.
90+4
changeStriedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Thorgan Hazard, prichádza Thomas Vermaelen.
90+4
yellowCardŽltú kartu za zásah vysokou nohou do nohy Skova Olsena dostáva Thorgan Hazard (Belgicko). Priamy kop pre Dánsko z pravej strany útočnej polovice, na ktorý si nabieha do belgickej šestnástky i brankár Schmeichel.
90+3
De Bruyne a Meunier si na pravej strane narazili loptu a De Bruyne ju potom prihral do šestnástky na Lukakua. Ten však stál v ofsajde.
90+2
Courtois poriadne naťahoval odkop od svojej brány, k čomu mu ešte pomohli i dánski fanúšikovia za bránou. Jeden z nich totiž hodil pred belgickú bránu plastový pohár z piva.
90+1
Jensen hľadal centrom z pravej strany Strygera Larsena, ktorý ale na loptu nedosiahol. Tá skončila mimo Courtoisovej brány.
90
Nadstavený čas je päť minút.
89
importantHöjbjergovu prihrávku posunul pred belgickou šestnástkou Braithwaite k Jensenovi, ktorý tvrdou strelou tesne minul ľavú spojnicu belgickej svätyne.
87
87
importantTeraz ale práve po centri prišla obrovská gólová príležitosť Dánska! Jensen sa na pravom krídle pretlačil k centru, ktorý nasmeroval hlavou zhruba v strede belgickej šestnástky do brvna Courtoisovej brány Braithwaite.
86
Dáni sa začínajú s blížiacim sa záverom zápasu dostávať do tlaku. Belgičania dovoľujú Dánom len centre, ktoré zatiaľ zvládajú odvracať do bezpečia.
85
Braithwaite z podobného miesta, ako pred chvíľou Cornelius, tiež nacentroval do šestnástky, jeho vysoký nákop ale chytil belgický gólman Courtois.
84
changeStriedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza Jannik Vestergaard, prichádza Andreas Skov Olsen.
84
Cornelius dostal výbornú prihrávku na ľavé krídlo, odkiaľ hľadal dobrým centrom za belgickú obranu nabiehajúceho si Braithwaitea. Ten loptu v sklze nedokázal zasiahnuť.
83
Thorgan Hazard zostal s kŕčmi ležať na trávniku a spoluhráč mu od nich v tejto chvíli pomáha. Hra je prerušená.
81
yellowCardŽltú kartu za zastavenie prenikajúceho Tielemansa pri autovej čiare dostáva Mathias Jensen (Dánsko).
81
Braithwaite si nabiehal za loptou na pravej strane, kde mu ju vyrazil rukou na hranici vlastnej šestnástky gólman Courtois. Napriek piskotu domácich fanúšikov zasiahol belgický brankár loptu rukou vo vlastnom pokutovom území.
80
Lukaku si nabiehal za nákopom na pravé krídlo, kde v súboji o loptu fauloval Vestergaarda. Ten loptu hneď nakopol na opačnú stranu.
79
Belgičania získavajú čas prihrávkami medzi obrancami na vlastnej polovici. Dáni im túto „rozohrávku“ výraznejšie nekomplikujú.
78
Držanie lopty: 47 % : 53 %
Strely: 17:5
Strely na bránu: 6:4
77
K centru z rohu sa dostal na zadnej tyči Vestergaard, ktorého hlavičku zo záklonu vyrazil belgický brankár Courtois. Toho pri tomto zákroku fauloval Kjaer.
76
Belgičania im však pomohli sami nepresnou prihrávkou v strede poľa. Pred Braithwaiteom sa potom otvoril priestor, loptu si tak naviedol pomedzi Belgičanov z pravej strany až do šestnástky, kde jeho strelu zrazil v sklze na roh Alderweireld.
75
Belgičania získali hrací predmet a vedomí si svojho náskoku sa už dopredu za každú cenu neponáhľajú. Dánom akoby trochu došli sily na napádanie.
74
importantHöjbjergov center sprava sklepol hruďou Cornelius doľava na Braithwaitea, ktorého strelu k zemi k tyči musel výborným zákrokom vyraziť belgický gólman Courtois.
73
Dáni sa tlačia dopredu a Belgičania sa museli zoradiť pred vlastnú šestnástku do obranného postavenia.
72
changeStriedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza Thomas Delaney, prichádza Mathias Jensen.
72
changeStriedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza Mikkel Damsgaard, prichádza Andreas Cornelius.
70
70
goalBelgicko dalo gól!
Belgičania otáčajú skóre! Na konci krásnej kombinácie štvorice Belgičanov na jeden dotyk pred dánskou šestnástkou prihral Eden Hazard loptu na ľavú stranu na rozbehnutého KEVINA DE BRUYNEHO, ktorý z prvej vystrelil po zemi nechytateľne k ľavej tyči.
69
yellowCardŽltú kartu za nafilmovaný pád v súboji s Meunierom v pokutovom území Belgicka dostáva Mikkel Damsgaard (Dánsko).
68
Maehle si naviedol loptu zľava na os ihriska a spoza šestnástky vystrelil priamo do stredu brány na pripraveného brankára Courtoisa.
67
Dlhý postupný útok Belgičanov napokon k ničomu neviedol a k lopte sa dostali Dáni. Tí ju okamžite zaviezli na útočnú polovicu.
66
Belgicko sa postupne prekombinovalo na útočnú polovicu, k šestnástke Dánska sa ale cez sformovanú dánsku obranu nie a nie dostať...
65
Napriek vysokému dánskemu presingu si Belgičania prihrávajú loptu na vlastnej polovici a s rozohrávkou sa zatiaľ príliš neponáhľajú.
64
De Bruyneho center z rohu odhlavičkoval do bezpečia Kjaer. Belgičania potom s loptou zacúvali dozadu a k hraciemu predmetu sa dostal i brankár Courtois.
63
Hra sa v týchto minútach prelieva zo strany na stranu. Belgičania sa dostali k útoku, ktorý ukončil Vestergaard zrazením lopty na rohový kop.
61
changeStriedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza Daniel Wass, prichádza Jens Stryger Larsen.
61
changeStriedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza Yussuf Poulsen, prichádza Christian Nörgaard.
60
Dáni sa vrátili po zisku lopty na útočnú polovicu a kombinujú okolo zoradenej belgickej obrany.
59
changeStriedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Leander Dendoncker, prichádza Axel Witsel.
59
changeStriedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Yannick Carrasco, prichádza Eden Hazard.
59
yellowCardPrvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie rozbehnutého Meuniera Daniel Wass (Dánsko).
57
Dáni rozohrali priamy kop nacvičeným signálom, na konci ktorého bola zablokovaná strela Delaneyho spoza pokutového územia Belgicka.
56
Belgičania sa rohu Dánska ubránili, pri pokuse o rýchly protiútok ale, aspoň podľa názoru hlavného rozhodcu, fauloval Thorgan Hazard Wassa. Štandardka pre Dánsko.
55
Dáni okamžite odpovedali svojím útokom a Braithwaiteovi musel na pravom krídle vypichnúť loptu sklzom na roh Vertonghen.
55
55
goalBelgicko dalo gól!
Belgičania totálne rozobrali dánsku obranu a vyrovnávajú! Lukaku prešprintoval Kjaera, ktorý sa pošmykol, a potiahol loptu do šestnástky. Prihrávkou pomedzi dvojicu Dánov našiel De Bruyneho, ktorý naznačil strelu a potom ešte prihral THORGANOVI HAZARDOVI. Ten už loptu zblízka dorazil za chrbát presúvajúceho sa dánskeho gólmana Schmeichela.
52
Damsgaard je pri chuti a opäť sa pokúsil o individuálny prienik. S loptou sa dostal až do belgickej šestnástky, jeho prihrávka ale šla do priestoru, kde nebol žiadny z jeho spoluhráčov.
51
Sám Damsgaard trafil z priameho kopu do hlavy Dendonckera, ktorý stál v múre.
50
Damsgaard obišiel pred šestnástkou Belgicka Dendonckera a Tielemansa, ktorý ho následne fauloval. Priamy kop pre Dánov z výbornej streleckej pozície.
49
Meunier si nabehol do šestnástky medzi dánskych stopérov na Tielemansov center, z ťažkej pozície ale loptu nasmeroval nad Schmeichelovu bránu.
48
Meunierovu ďalšiu rozohrávku však už Dáni vystihli a teraz sa dostali i k šestnástke Belgicka. Delaney zakončil tento útok strelou po zemi mimo zo zhruba 25 metrov.
47
A úspešne, Höjbjerg totiž musel loptu rýchlo a hlavne nepresne nakopnúť na Damsgaarda. Meunier sa pri prihrávke dozadu pošmykol, našťastie pre Belgicko lopta skončila u jeho spoluhráčov.
46
Dáni začínajú druhý polčas rozohrávkou od vlastných obrancov. Belgičania ich už tentokrát napádajú.
46
changeStriedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Dries Mertens, prichádza Kevin De Bruyne.
46
Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 19:02.
Dáni predviedli v prvom polčase jeden z najlepších výkonov doterajšieho priebehu európskeho šampionátu, ak nie rovno úplne najlepší, a zaslúžene idú do šatne s jednogólovým náskokom. Doňho severanov dostal Yussuf Poulsen, ktorý už v 2. minúte využil Denayerovu chybu v rozohrávke a ako jediný v prvom dejstve prekonal súperovho brankára. Dáni mali hlavne v úvodných 20 minútach ešte niekoľko výborných gólových príležitostí, ani jednu však už využiť nedokázali. Belgičania postupne vyrovnali hru, Dáni ich ale skvelým taktickým výkonom úplne vygumovali a hlavne Lukaku pôsobil proti dánskej obrane úplne neškodne. Pred druhým polčasom tak majú Belgičania v šatni o čom rozmýšľať...

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 49 % : 51 %
Strely na bránu: 3:1
Strely mimo: 4:0
Rohy: 0:2
Ofsajdy: 1:0
Fauly: 3:5
45+2
Prvý polčas sa skončil.
45+1
Braithwaite si naviedol loptu z pravej strany do šestnástky a jeho strelu v sklze zrazil mimo belgickej brány Denayer. To však rozhodcom uniklo a Dáni tak roh kopať nebudú.
45
Bude sa hrať ešte jednu minútu.
44
Dáni sa snažia upokojiť hru a prihrávajú si hrací predmet v strede poľa. Belgičania ich nijak výrazne nenapádajú.
43
Carrasco rozohrávku priameho kopu vôbec nezvládol a veľmi nevydareným centrom poslal loptu až za dánsku bránu.
42
Lukaku sa doslova pretlačil cez Delaneyho, jeho prihrávka na Mertensa na pravú stranu ale neprešla. Kjaer potom pred pokutovým územím podkopol Lukakua, Belgičania tak získavajú priamy kop zo zaujímavej pozície.
41
Belgičania sa snažia prekombinovať cez dánsku obranu, tá ale disciplinovane drží svoje postavenie a nepúšťa Belgičanov do nebezpečných pozícií.
40
Lukaku si sám prevzal loptu na útočnej polovici, jeho prihrávka na Carrasca ale neprešla. Dánov potom v prechode do útoku zastavil faul v strede poľa.
39
Alderweireldov nákop na Carrasca odhlavičkoval Vestergaard. Belgičania museli pred napádajúcimi Dánmi s loptou zacúvať až na vlastnú polovicu ihriska.
38
Po predošlej aktivite Belgičanov sa hra vrátila tam, kde sa väčšinu prvého polčasu odohrávala – na polovicu Belgicka – kde sebavedomo kombinujú Dáni.
36
Poulsen sa v belgickej šestnástke snažil o spracovanie centru Wassa sprava, v súboji s Meunierom mu ale lopta odskočila a Belgičania mu ju odkopli.
35
35
importantDamsgaard sa kľučkou dostal okolo dvojice Belgičanov k strele zvnútra šestnástky a jeho pokus sa po zemi dokotúľal tesne mimo pravej tyče Courtoisovej brány.
34
Vertonghen stratil loptu na vlastnej polovici. Wass ju zaviezol k belgickej šestnástke.
33
Belgičania prebrali iniciatívu a držia Dánov prvýkrát v zápase pod tlakom. Meunierov center z pravého krídla odhlavičkoval do autu Kjaer.
32
Meunier napokon nakopol loptu na ľavé krídlo na Carrasca, ktorému ju Dáni vypichli na ďalší roh. Carrasco tentokrát nacentroval do šestnástky a hrací predmet vyboxoval do bezpečia brankár Schmeichel.
31
Belgičania získali prvý rohový kop v zápase. Carrasco ho rozohral nakrátko s Thorganom Hazardom, ten ale pod tlakom musel loptu namiesto do šestnástky prihrať dozadu.
30
Wassov center zo štandardky poľahky chytil belgický gólman Courtois. Ten chcel hneď rozohrať protiútok do otvorenej dánskej obrany, Dáni sa ale stihli vrátiť a Christensen vypichol Carrascovi loptu do autu.
29
Výborne hrajúci Maehle si na ľavej strane, bližšie k šestnástke, vypýtal ďalší faul. Tentokrát bol faulujúcim hráčom Mertens.
28
Práve vinník tejto štandardnej situácie Dendoncker ale odhlavičkoval dánsky center. Lopta sa po autovom vhadzovaní vrátila k Dánom.
27
Maehle si na ľavom krídle pri autovej čiare elegantne obhodil Dendonckera, ktorý ho musel faulovať. Priamy kop pre Dánsko.
26
Tí na nič nečakali a hneď sa dostali na útočnú polovicu. Zo strednej vzdialenosti potom vystrelil výrazne mimo Courtoisovej brány Wass.
25
Belgičania ale zatiaľ zjavne nie sú vo svojej koži a loptu nepresným nákopom na Lukakua odovzdali dánskym obrancom.
24
Rozohrávka Dánov ale tiež k ničomu neviedla. Vysoké tempo Dánov v tejto chvíli trochu opadlo a aj Belgičania tak môžu kombinovať na polovici súpera.
23
Thorgan Hazard fauloval v hlavičkovom súboji v strede poľa Wassa. Dáni s loptou zacúvali na vlastnú polovicu a do rozohrávky svojho útoku zapojili aj brankára Schmeichela.
22
Lukaku sa tlačil za Meunierovým pasom z pravej strany, cez Kjaera sa ale k lopte v dánskom pokutovom území nedostal.
21
Belgičania konečne aspoň trochu vyrovnali hru a už sú schopní podržať loptu. Do blízkosti dánskej šestnástky sa ale stále nedostali.
20
Thorgan Hazard si chcel naraziť na ľavom krídle loptu s Carrascom, Wass ale jeho úmysel prečítal. Rozohrávka sa už Wassova tak nevydarila a lopta skončila na kopačkách Belgičanov.
19
Obraz hry sa naďalej vôbec nemení. Dáni majú loptu pod kontrolou a prihrávkami zo strany na stranu obliehajú belgickú obranu.
17
Dáni opäť získali loptu v strede poľa a vrátili sa na belgickú polovicu ihriska. Jeden z najväčších favoritov európskeho šampionátu sa od začiatku zápasu len bráni.
16
Hurikán v belgickej obrane pokračuje. Maehle prenikol po ľavom krídle k šestnástke a jeho center na prednú tyč usmernil Braithwaite v páde mimo Courtoisovej brány.
15
Poulsen si nabehol na krásnu prihrávku Höjbjerga na pravú stranu šestnástky, prihrávka na Damsgaarda sa mu ale vôbec nevydarila a lopta skončila za Courtoisovou bránou.
14
Braithwaite prešprintoval na pravom krídle Vertonghena, ktorého si v šestnástke navyše zasekol. Jeho prihrávku na Damsgaarda ale dokázali spoluhráči Vertonghena odkopnúť do autu.
13
Poulsen si spracoval loptu pred šestnástkou Belgicka a z pravej strany nacentroval na nabiehajúceho Damsgaarda. Ten v sklze usmernil hrací predmet mimo Courtoisovej brány.
12
Hra pokračuje belgickým postupným útokom. Belgičania sa vôbec prvýkrát v zápase dostali k dlhšej kombinácii na útočnej polovici.
11
Hra je teraz prerušená hvizdom hlavného rozhodcu Björna Kuipersa, ktorý sa pripája k potlesku všetkých osôb na štadióne na podporu Christiana Eriksena.
10
Poulsen si nabiehal za belgickú obranu na Höjbjergov pas, ten ale nedobehol a lopta skončila u gólmana Courtoisa.
9
Maehle sa tentokrát do belgickej šestnástky neprekľučkoval. Lukaku si potom nedokázal spracovať nákop do stredu poľa a lopta sa opäť vrátila na kopačky dánskych futbalistov.
8
Dáni sa po zisku lopty opäť nasťahovali na útočnú polovicu, teraz sa ale zatiaľ darí Belgičanom držať ich v úctivej vzdialenosti od svojej brány.
7
importantNa Maehleho center z ľavého krídla si na zadnej tyči nabehol úplne neobsadený Wass, jeho hlavička ale nebola príliš prudká a belgický brankár Courtois ju dokázal chytiť.
6
Dáni vstúpili do zápasu veľmi aktívnym spôsobom a Belgičania sú touto hrou zjavne poriadne zaskočení. I teraz sa hráčom v červených dresoch podarilo loptu rýchlo získať.
5
importantMaehle sa prekľučkoval z ľavej strany až do šestnástky, pretlačil sa cez Alderweirelda a až vybiehajúci brankár Courtois mu loptu spod nôh vyrazil.
4
Na center z ľavej strany si na prednej tyči nabiehal Mertens, ktorému chýbalo pár centimetrov na to, aby loptu zasiahol. Tá napokon skončila v rukách dánskeho brankára Schmeichela.
2
2
goalDánsko dalo gól!
Dáni po veľkej chybe Belgičanov v obrane otvárajú rýchlo skóre! Denayerovu prihrávku na Tielemansa vystihol Höjbjerg, ktorý loptu posunul na hranicu šestnástky na YUSSUFA POULSENA. Ten si loptu spracoval a pomedzi nohy Denayera namieril strelou po zemi k pravej tyči Courtoisovej brány.
1
Výkop zápasu mali Dáni. Severania okamžite nakopli loptu na útočnú polovicu a Wass hneď v prvom súboji tvrdo zasiahol pri autovej čiare Thorgana Hazarda.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Belgičania ešte na znak podpory Christianovi Eriksenovi, ktorý leží v nemocnici zhruba kilometer od štadióna, predali dánskemu kapitánovi Simonovi Kjaerovi belgický dres s Eriksenovou menovkou. V 10. minúte bude zápas navyše prerušený, pretože všetci hráči a diváci budú tlieskať na podporu Christiana Eriksena a ako prejav vďaky všetkým, ktorí sa podieľali na záchrane jeho života.
Dáni budú hrať v červených dresoch, Belgičania v bielych.
Oba tímy už sú na hracej ploche, o malú chvíľu sa tak po hymnách Belgicka a Dánska zápas začne.
Úvodné zostavy:

Dánsko: Schmeichel – Christensen, Kjaer (C), Vestergaard, Maehle – Wass, P.-E. Höjbjerg, Delaney – Y. Poulsen, Damsgaard, Braithwaite.

Náhradníci: Lössl, Rönnow – J. Andersen, Skov, Skov Olsen, Dolberg, M. Jörgensen, Nörgaard, Stryger Larsen, Wind, Cornelius, M. Jensen.

Belgicko: Courtois – Alderweireld, Denayer, Vertonghen (C) – Meunier, Tielemans, Dendoncker, T. Hazard – D. Mertens, R. Lukaku, Carrasco.

Náhradníci: Mignolet, Sels – Vermaelen, Boyata, Witsel, De Bruyne, E. Hazard, Ch. Benteke, Batshuayi, Trossard, Doku, Praet.

Rozhodca: Kuipers – van Roekel, Zeinstra (NED).
importantKvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 je maximálna povolená kapacita Parken Stadium v Kodani cca 25 000 miest (cca 73,5 % maximálnej kapacity štadióna).


Vzájomné zápasy

Vzájomná bilancia medzi týmito dvomi reprezentáciami je vyrovnaná – Dánsko i Belgicko vyhrali po šiestich zápasoch a tri vzájomné súboje sa skončili remízami. V tomto tisícročí sa Dánsko a Belgicko proti sebe postavili len vlani v dvojzápase Ligy národov a oba zápasy vyhrali Belgičania – vonku 2:0 a doma 4:2. Na európskom šampionáte sa doteraz stretli len v roku 1984 a v základnej skupine vtedy vyhrali Dáni 3:2, vďaka čomu postúpili do semifinále.


Belgicko

Líder rebríčka FIFA vstupoval do tohto šampionátu taktiež vo výbornej forme. Od prehry 0:1 s Francúzskom v semifinále MS 2018 prehrali Belgičania len dvakrát – so Švajčiarskom v Lige národov v roku 2018 (2:5) a s Anglickom v rovnakej súťaži v roku 2020 (1:2). Belgičanom sa však napriek prehre s Albionom podarilo postúpiť na finálový turnaj Ligy národov, ktorý ich čaká na jeseň.

Samotné EURO začalo Belgičania podľa očakávania hladkou výhrou 3:0 v Petrohrade nad domácimi Rusmi, ktorí nekládli výraznejší odpor. Dnes budú Belgičania proti druhému „domácemu“ tímu skupiny B taktiež favoritom a už po druhom zápase môžu mať zaistený postup do vyraďovacej fázy.


Dánsko

Dáni vstupovali do Majstrovstiev Európy vo výbornej forme, keď od vypadnutia s Chorvátskom na penalty v osemfinále MS 2018 prehrali len dva zápasy – oba vlani s Belgickom v Lige národov. Hneď v prvom zápase, ktorý navyše odohrali doma na Parken Stadium, však tvrdo narazili, keď prehrali prekvapivo s debutujúcimi Fínmi napriek veľkému útočnému náporu 0:1. Čo však Dánmi otriaslo (a nielen nimi) bol kolaps záložníka Christiana Eriksena, ktorý skolaboval pred koncom prvého polčasu a musel byť dokonca resuscitovaný. Eriksen našťastie tento kolaps prežil a bude zrejme bez trvalejších následkov, je však otázne, aké následky tento kolaps spoluhráča zanechá na dánskych futbalistoch.
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu skupiny B Majstrovstiev Európy medzi Dánskom a Belgickom. Stretnutie sa začne o 18:00.

Tabuľka: skupina B

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Dánsko - Belgicko: ONLINE z ME vo futbale (EURO 2020 / 2021)