Finále rivalov sľubuje atraktívne duely. Vyrovná Apollo historickú bilanciu Trnavy?

Bejzbalisti BK Apollo Bratislava.
Bejzbalisti BK Apollo Bratislava. (Autor: Pavol Teslík)
Ján Jabrocký|27. sep 2024 o 22:20

Bratislavčania vyhrali posledných desať ročníkov Extraligy.

BRATISLAVA. Od roku 2011 platí pravidlo, že slovenský bejzbalový titul získa niekto z dvojice Apollo Bratislava a Angels Trnava.

Inak tomu nebude aj v tejto sezóne, pretože to budú opäť tieto kluby, ktoré budú bojovať vo finálovej sérii.

Bratislavčania vyhrali posledných desať ročníkov Extraligy a tento rok majú možnosť získať svoj celkový trinásty titul v histórii. Tým by vyrovnali svojho súpera na prvom mieste historických tabuliek.

Trnava svoj posledný majstrovský pohár získala už v roku 2013 a od tej doby sa len márne snaží ukončiť bratislavskú nadvládu.

Trnavčania sa považujú za favorita

Tento rok sú ale Trnavčania sebavedomejší, než v minulých rokoch.

Veď v semifinále zdolali jednoznačne ambicióznu Skalicu, ktorá proti nim postavila jedného z najlepších nadhadzovačov, aký v slovenskej lige pôsobil Rileyho Moorea. Trnavčania mu ale nadelili 10 dobehov a sériu zvládli na dve výhry.

Bratislava mala o niečo jednoduchšiu úlohu, pretože v semifinále musela prejsť cez svoj rezervný tým. Ten nedokázal kvalitu obhajcov titulu dostatočne preveriť a podľahol v dvoj dueloch so skóre 1:27.

Apollo ale verí, že nazbieralo dostatok skúseností v medzinárodnej chorvátskej lige, kde hralo paralelne so slovenskou ligou.

Bejzbalisti Angels Trnava.
Bejzbalisti Angels Trnava. (Autor: Jure Klobcar)

„Apollo je skúsenejší tím a zároveň má rokmi dominancie vytvorenú víťaznú mentalitu. Väčšina mojich hráčov v podstate nezažila nič iné ako to, že Apollo je majstrom Slovenska v mužskej kategórii.

Mojou úlohou je držať na uzde premotivovanosť tímu. Samozrejme to ako športovci všetci chceme, ale zároveň je veľmi potrebné, držať emócie pod kontrolou,“ uvedomuje si kvalitu súpera manažér Trnavy Dušan Borbély, ale jedným dychom dodáva.

„Máme kvalitatívne širší káder, ako nadhod, tak aj útok. Pre mňa sme po športovej stránke favoritom. Je čas urobiť z mladíckej dravosti konečne výhodu a priznať si, že sme už teraz na tom lepšie.

Nechcem, aby to znelo namyslene a samozrejme rešpektujem silu súpera, ale je čas urobiť opäť z baseballu v októbri sviatok, miesto povinnej trojzápasovej prechádzky.

O titule podľa mňa rozhodne nadhod a dúfam, že tento rok aj fyzická pripravenosť, keďže verím v dlhšiu ako trojzápasovú sériu.“

Bilancia v prospech Bratislavčanov

V Bratislave dúfajú, že aj tento rok dokážu vyhrať finálovú sériu a pridajú na majstrovskú vitrínu ďalší víťazný pohár.

Bejzbalisti BK Apollo Bratislava.
Bejzbalisti BK Apollo Bratislava. (Autor: Pavol Teslík)

„Sústredíme sa na seba a na to, aby sme sa čo najlepšie pripravili a dokázali obhájiť titul,“ hovorí stručne manažér Apolla Martin Brunegraf.

Pre Apollo hovorí aj vzájomná bilancia, keď naposledy s Angels prehrali v prvom finálovom zápase v sezóne 2019.

To bola pre Apollo zároveň posledná prehra v slovenskej lige a v nasledujúcich piatich rokoch už zbierali iba výhry.

Finále začína prvým zápasom už v sobotu v 11:00 na ihrisku Apolla. Pokračovať bude druhých duelom v nedeľu v Trnave. Séria bude následne pokračovať ďalšími zápasy o týždeň neskôr. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Finále rivalov sľubuje atraktívne duely. Vyrovná Apollo historickú bilanciu Trnavy?