Becker: Federer je jednotka, ale len v rebríčku

Roger Federer.
Roger Federer. (Autor: SITA / AP)
SITA|22. júl 2008 o 11:45

Boris Becker už po finále Wimbledonu pasoval do pozície nového tenisového kráľa Rafaela Nadala.

TORONTO 22. júla (SITA, AFP) - Trojnásobný wimbledonský víťaz je presvedčený o tom, že vo svetovom tenise dochádza k výmene stráží na čele, lebo vyhrať v jednom roku dva najťažšie grandslamové turnaje je niečo absolútne výnimočné.

"Federer je jednotka, ale už len v rebríčku. Keď sa kohokoľvek v tenisovej brandži spýtate, kto je najlepší, odpovie vám, že ten, kto je víťazom Roland Garros a Wimbledonu. A to je v tomto prípade Nadal," uviedol 40-ročný Becker krátko pred svojím uvedením do Siene slávy kanadského tenisu v Toronte.

Zlepšenie, ktoré nikto nečakal

Víťaz šiestich grandslamových turnajov a držiteľ dovedna 49 titulov na okruhu ATP si myslí, že tajomstvo úspechu 22-ročného Španiela na tráve, ktorá bola roky dominantným teritóriom Federera, spočíva v zlepšení, ktoré nikto nečakal. "Všetci vedeli, že je skvelý antukár, ale on zahral vynikajúco aj na tráve. Federer nehral zle, veď na ceste do finále nestratil ani set. V súboji o titul hral tiež výborne, ale mal proti sebe súpera, ktorý posunul svoju hru na vyšší level," uviedol Becker.

Nemecká legenda tiež predpokladá, že Nadal môže prevýšiť Federera aj na tvrdom povrchu. Americká ´hardová´ sezóna sa práve začína podujatím ATP Masters Series Rogers Cup v Toronte, kde by vo finále mohlo dôjsť k ďalšej konfrontácii dvoch najlepších hráčov súčasnosti.

Vyvrcholí potom na prelome augusta a septembra na US Open v New Yorku, kde bude Federer obhajovať triumf z posledných štyroch rokov. "Nadal zlepšil podanie aj pohyb. Lepšie si vyberá miesto na úder, a to platí aj pre tvrdý povrch. Má všetky predpoklady byť dominantný aj tam," dodal Becker.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Becker: Federer je jednotka, ale len v rebríčku